Νέα μελέτη αποδεικνύει ότι στην εκκλησία δεν κολλάμε κορωνοϊό*

Νέα μελέτη αποδεικνύει ότι στην εκκλησία δεν κολλάμε κορωνοϊό*

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring.

Νέα επιστημονική μελέτη από το πανεπιστήμιο της Κάτω Ραχούλας που συγχρηματοδοτήθηκε από τις Μητροπόλεις Μόρφου και Μεσσηνίας αποδεικνύει πως μέσα στις ορθόδοξες χριστιανικές εκκλησίες δεν κολλάμε ποτέ κορωνοϊό και είναι εντάξει να πηγαίνουν οι πιστοί και να συναθροίζονται για φέτος το Πάσχα (και γενικώς), εν έσιει λάθος.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα που δημοσίευσε την εν λόγω μελέτη, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα στο είδος της, η μη διασπορά του ιού εντός της εκκλησιαστικής κοινότητας οφείλεται ξεκάθαρα στις μυρωδιές των θυμιατών και του λιβανιού, που εν τη γενέσει τους σκοτώνουν όλα τα μικρόβια, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται ποτέ και σε καμία αρρώστια να κυκλοφορεί εντός των ναών.

Αυτό, υπογραμμίζει ο εκκλησιαστικός μας συντάκτης, υποβοηθείται φυσικά και από το αγιασμένο κουταλάκι που χρησιμοποιείται για τη θεία κοινωνία, αφού όσα εκατοντάδες ή και χιλιάδες σάλια να μπλεχτούν και να αναμειχθούν, οι πιστοί δεν κινδυνεύουν ποτέ να κολλήσουν κόβιτ μέσα σε εκκλησία.

Όχι μόνο αυτός ο ιός, κανένας ιός δεν μεταδίδεται εντός των ιερών μας ναών, αναφέρεται στην έρευνα, αρκεί φυσικά ο ναός να είναι ορθόδοξος ελληνοχριστιανικός και όχι τίποτα καθολικός ή τριτοτέταρτος μαρωνίτικος.

Σε ερώτηση του εκκλησιαστικού μας συντάκτη κατά πόσο η νέα αυτή έρευνα διαδραμάτισε ρόλο στη σημερινή απόφαση της κυβέρνησης στην Κύπρο να άρει τους περιορισμούς για τα sms στην εκκλησία, ο επικεφαλής της έρευνας απήντησε καταφατικά διευκρινίζοντας ωστόσο πως η τελική απόφαση ήταν πολιτική και ότι ο δικός τους ρόλος ως ερευνητική ομάδα ήταν μόνο συμβουλευτικός.

Άγνωστο, εξάλλου, παραμένει το κατά πόσο τα αίθρια και τα προαύλια των εκκλησιών θεωρούνται επίσης ασφαλή ως μέρη για τη μη διασπορά του ιού, ο πανδαμάτορας ωστόσο χρόνος θα το δείξει.

Εν πάσει περιπτώσει, εμείς προσκαλούμεν τους πιστούς μας να έρθουν στις εκκλησίες και κυρίως ν' αφήσουν τον οβολό τους στο παγκάρι, και από εκεί και έπειτα, και σερά, σερά, δήλωσε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος. 

γδηδη

γσγσγ

γσγσγ

Οι φωτογραφίες είναι αληθινές και προέρχονται από διαμαρτυρία που έγινε στη Λευκωσία το κείμενο ωστόσο αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία (;) σχέση έχει με την πραγματικότητα*

Loader