Οι άνθρωποι που περπατούν πιο αργά από τους Κύπριους*

Οι άνθρωποι που περπατούν πιο αργά από τους Κύπριους*

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

Διαβάστε τι αποκαλύπτουν επιστήμονες στο Κολοράντο

Mπροστά σε μια συναρπαστική, νέα αποκάλυψη βρίσκονται γενετιστές επιστήμονες στο πανεπιστήμιο του Κολοράντο στις ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με πολυετή τους έρευνα που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, σ’ ένα πολύ μικρό νησάκι που βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Ζanzibar, οι ντόπιοι άνθρωποι περπατούν πιο αργά ακόμη και από τους Κύπριους!

«Είναι απίστευτο»! δηλώνει στον συντάκτη γενετικών και γενεαλογικών θεμάτων ο δρ. Κρίστοφερ Μέιλς, συντονιστής της έρευνας. 

«Ποτέ δεν πιστεύαμε πως θα εντοπίζαμε κάπου στον πλανήτη ανθρώπους που να περπατούν πιο αργά από τους Κύπριους. Κι όμως! Οι ντόπιοι κάτοικοι στο νησί Pemba βαδίζουν ανελέητα αργά. Τόσο αργά, που το επίπεδο τροχαίων δυστυχημάτων στο Pemba έχει τα τελευταία χρόνια εκτοξευθεί, ένεκα της αύξησης των αυτοκινήτων, που δεν έγινε παράλληλα με την αύξηση του τέμπο στον ρυθμό των πεζών».

Αυτοκίνητα και πεζοί δεν μπορούν πλέον να συμβιώσουν αρμονικά στο νησί Pemba, επισημαίνει ο δρ. Μέιλς. «Γνωρίζουμε πως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στο νησί της Κύπρου, όπου, ένεκα της παραδοσιακά γιαβάζ-γιαβάζ κοσμοθεωρίας, οι πεζοί θέτουν συχνά σε πραγματικό κίνδυνο τη ζωή τους. Στο νησί Pemba , εντούτοις, η κατάσταση έχει ξεφύγει. Τροχαία που οφείλονται στο αργό βάδην των ανθρώπων έχουν ήδη σημειωθεί!»

Τα πορίσματα της νέας έρευνας πρέπει να λειτουργήσουν για εμάς στην Κύπρο ως καμπανάκι, προειδοποιεί ο Δρ. Μέιλς. 

Η απουσία ικανοποιητικών πεζοδρομίων από τη μία και το αθάνατο ως γιαβάζ γιαβάζ βάδισμα των γηγενών Κυπρίων από την άλλη οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αριθμό τροχαίων ατυχημάτων που μπορεί να αποβούν μοιραία. Κάτι πρέπει να γίνει, κάτι πρέπει να κάνουμε, υπογραμμίζεται. 

Η AVANT GARDE θα παρακολουθεί στενά την υπόθεση και θα σας μεταδίδει ανελλιπώς ενδεχόμενες πλην όμως απομακρυσμένες ανατρεπτικές εξελίξεις. 

 *Το παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα

Loader