Οι εκκλησίες της Κύπρου ανοίγουν για τους άστεγους*

Οι εκκλησίες της Κύπρου ανοίγουν για τους άστεγους*

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

Με αφορμή τα Χριστούγεννα που είναι η γιορτή της αγάπης, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και σύσσωμοι οι παπάδες, μητροπολίτες, ιερείς και λοιποί μαυροφορεμένοι ανθρώποι της εκκλησίας που είναι μόνο άντρες, αποφάσισαν όπως, από τώρα και στο εξής, ν' αρχίσουν ν' ανοίγουν καθημερινά όλες τις εκκλησίες παγκυπρίως, με σκοπό να μην κοιμάται ποτέ κανείς φτωχός στο κρύο και χωρίς στέγη. Eπιπλέον, τα συσσίτια που ήδη διοργανώνονται από ορισμένες Μητροπόλεις πρόκειται να εντατικοποιηθούν και να προσφέρουν δωρεάν ζεστό φαγητό όσο το δυνατόν τακτικότερα, δήλωσε στο σάιτ μας ο Αρχιεπίσκοπος.

«Εμπνεόμαστε από τα διαχρονικά μηνύματα των Χριστουγέννων και κάνουμε πράξη τη φιλανθρωπία και την ανιδιοτελή προσφορά. Αυτός δεν είναι ο λόγος που υπάρχουμε; Ας μη ξεχνάμε πως τα κοινωνικά προβλήματα του τόπου μας έχουν μεγεθυνθεί. Για πρώτη φορά στην ιστορία του κράτους μας έχουμε τόσους άστεγους ενώ μεγάλη είναι η μερίδα του πληθυσμού που έχει φτωχοποιηθεί. Ας γίνουμε λοιπόν εμείς, η εκκλησία του τόπου μας, μια μεγάλη αγκαλιά για όλους όσοι μας έχουν ανάγκη. Θα προσφέρουμε στέγη και φαγητό, πράγματα απαραίτητα που δεν είναι όμως για όλους δεδομένα».

Οι εκκλησίες θα μένουν ανοιχτές 24 ώρες το 24ωρο και μέσα σε αυτές θα τοποθετητούν λίγα στρώματα και κουβέρτες, με σκοπό να μπορούν, όσοι δεν έχουν στέγη, να μπορούν τουλάχιστον να περάσουν μια νύχτα κάπου ζεστά και στεγασμένα. Σε ό,τι αφορά στα συσσίτια, θα γίνει προσπάθεια όπως αυτά προσφέρονται σε καθημερινή βάση, από τις κατά τόπου Μητροπόλεις.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου μας κατά πόσο θα μπορούν και άνθρωποι που δεν είναι Κύπριοι να βρίσκουν καταφύγιο στις εκκλησίες μας (πρόσφυγες που ήρθαν από πολεμικές ζώνες, πιχί) ο Αρχιεπίσκοπος που φαίνεται να έπαθε το σύνδρομο Σκρουτζ, απάντησε: «Βεβαίως. Είναι από τις σημαντικότερες διδασκαλίες του Χριστού μας να μην χωρίζονται οι άνθρωποι σε κίτρινους, λευκούς και μαύρους. Όλοι θα ειναι ευπρόσδεκτοι».

*To παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα

 


ΚΑΝΕ LIKE ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΛΑΦΑΖΑNEWS ΣΤΟ FACEBOOK ΕΔΩ 


Loader