Οpen call για παγωτά και βιολογικά σαπούνια έξω από τα rapid test*

Οpen call για παγωτά και βιολογικά σαπούνια έξω από τα rapid test*

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring.

Νέο σημερινό έκτακτο διάταγμα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας και συγκεκριμένα το χιλιοστό δέκατο τρίτο στη σειρά διάταγμα, εξέδωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσιογραφική διάσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, το σημερινό διάταγμα εκδόθηκε από το γνωστό και ιδιαίτερα αγαπητό στην Κύπρο μας Υφυπουργείο Καινοτομίας και αφορά στην ομαλότερη και πιο ευχάριστη διενέργεια των rapid test, τα οποία ένεκα του Safe Pass πρέπει από σήμερα να εξυπηρετούν σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό πολιτών.

Στόχος, δήλωσε ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας «είναι οι χιλιάδες πολίτες που θα πρέπει καθημερινά πια να στέκονται στη σειρά για ώρες ολόκληρες κάτω απ' τον κυπριακό ήλιο να μην δυσπιρκούν και να αισθάνονται πως χάνουν τον χρόνο τους άδικα αλλά αντιθέτως να περνούν όσο πιο ευχάριστα και όσο πιο δημιουργικά γίνεται».

Για τον λόγο αυτό, εξήγησε ο Υπουργός, «έχουμε δημοσιεύσει Open Call σε όλους τους ντόπιους παγωτάρηδες, σαντουιτσήδες, επαγγελματίες του καζαντί της κρέπας και του hot-dog και πάσης φύσεως φθαρτέμπορους όπως στήσουν την πραμάτεια τους έξω απ’ όλα τα κέντρα στα οποία παγκυπρίως πραγματοποιούνται rapid test με σκοπό να προσφέρουν στο κοινό στιγμές όασης, δροσιάς και ψυχαγωγίας».

Ειδικά κριτήρια για συμμετοχή δεν θεσπίζονται, διευκρίνισε ο Υφυπουργός, αφού τώρα δεν είναι η ώρα για λεπτομέρειες και υπερανάλυση, είναι και πολλή πυρά, «επείγει η άμεση εξυπηρέτηση του κοινού» εξήγησε.

«Να σας πω πως βρισκόμαστε κιόλας σε πλήρη συνεννόηση με τον Υπουργό Οικονομικών αφού σκεφτήκαμε πως αυτό αναμένεται να δώσει και μια γερή ένεση στη δοκιμαζόμενη οικονομία» συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσο δεν απασχολεί την κυβέρνηση το ενδεχόμενο πρόκλησης συγχρωτισμών και περαιτέρω μετάδοσης του ιού στην κοινότητα, που ίσως επισυμβεί μετά από το σημερινό διάταγμα με τους παγωτάρηδες, τους φθαρτέμπορους κλπ ο Υφυπουργός απάντησε πως κάτι τέτοιο είναι πολύ ξεπερασμένο ως θέμα συζήτησης και αφορά σε πολύ προηγούμενο επεισόδιο της πανδημίας.

συγχρωτισμός δημιουργείται έτσι και αλλιώς έξω από τα ράπιτ τεστ

Να μην ξεχνάμε, υπογράμμισε, πως «συγχρωτισμός δημιουργείται έτσι και αλλιώς έξω από τα κέντρα όπου διενεργούνται τα ράπιτ τεστ, ας περνάμε τουλάχιστον ωραία».  

Σε ερώτηση άλλου δημοσιογράφου κατά πόσο θα επιτρέπονται και πιο χιπστερικού τύπου πραματευτάδες όπως το urban grill community ή το community των εναλλακτικών προιόντων, όπως τα βιολογικα σαπούνια, τα αρωματικά κεριά και τα incence sticks, που θα μπορούσαν κιόλας να συμβάλουν στην περαιτέρω καταπολέμηση της διασποράς του ιού, ο Υφυπουργός έδειξε να μην καταλαβαίνει αρκετά την ok boomer ερώτηση και παρέπεμψε στην επόμενη.

Τονίζεται πως σύμφωνα με το νέο διάταγμα οι πολίτες καλούνται όπως φέρνουν μαζί τους στα ράπιτ τεστ προστατευτικά καπέλα, ομπρέλα θαλάσσης, αναδιπλούμενη καρέκλα θαλάσσης (τύπου Jumbo) γυαλιά ηλίου, αντιηλιακή κρέμα (προστασίας 50) λαδάκι μαυρίσματος (εάν και εφόσον το επιθυμούν) πετσέτες θαλάσσης ή και μπάνιου για τον ιδρώτα που συνεχώς στάζει, καθώς και μετρητά χρήματα, αφού οι περισσότεροι εκ των πραματευτάδων δεν αναμένεται να κάνουν χρήση εφαρμογών τύπου QuickPay και Revolut.

Η εφημερίδα μας θα συνεχίσει να σας ενημερώνει για τα καθημερινά νέα διατάγματα.

*Το παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα 

Loader