Πάνελ μόνο με γυναίκες σε πλατό κυπριακής εκπομπής*

Πάνελ μόνο με γυναίκες σε πλατό κυπριακής εκπομπής*

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring.

«Παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον ολόκληρη τη χθεσινοβραδινή εκπομπή, ανεξάρτητα αν στο πάνελ συμμετείχαν μόνο γυναίκες, έστω και ημεδαπές» υπογραμμίζει σε σημερινή, γραπτή του ανακοίνωση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

«Ήσαν πράγματι μόνο γυναίκες αλλά τουλάχιστον δεν ήσαν και τίποτα αλλοδαπές», συμπλήρωσε με νόημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η αναπάντεχη είδηση του πρώτου πάνελ στην Κύπρο που δεν είναι manel (μόνο ή κυρίως άντρες δηλαδή) σε παραδοσιακή μάλιστα κυπριακή τηλεόραση απασχόλησε σήμερα σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της χώρας ενώ σε σχετικές ανακοινώσεις προέβησαν και τα 323 στον ακριβή αριθμό ανεξάρτητα κινήματα που ξεπήδησαν στο ίντερνετ το τελευταίο διάστημα.

«Είναι κάτι που θα μπορούσε ίσως να συμβαίνει κάθε φορά που πλησιάζουν εκλογές. Για να μην πούμε ότι θα μπορούσε να συμβαίνει μία ή ακόμη και δύο φορές τον χρόνο» δήλωσαν από την πλευρά τους οι άντρες αρμόδιοι στο παραδοσιακό τηλεοπτικό κανάλι, που τόλμησε να πραγματοποιήσει τη ρηξικέλευθη αυτή τομή.

Να διευκρινιστεί πως, πέραν του ότι ήταν πολιτικού περιεχομένου, το out of the box αυτό πάνελ πραγματοποιήθηκε στο στούντιο «σοβαρού» και παραδοσιακού καναλιού, όχι τίποτα ψηφιακού ή ιντερνετικού καινούριου.

Τόσο η δημοσιογράφος της εκπομπής όσο και οι έξι καλεσμένες της ήσαν όλες ανεξαιρέτως γυναίκες! 

«Είναι πραγματικά πρωτάκουστο! Μπράβο στις γυναίκες που απέδειξαν ότι μπορούν», τόνισαν οι άντρες αρχηγοί των πέντε μεγάλων μας κομμάτων. «Μπορούν να συζητούν πολιτικά θέματα και μόνες τους!», επισημάνθηκε με θαυμασμό.

Υπενθυμίζεται πως η viral σεξιστική φρίκη που συνέβη στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα, με τον Ταγίπ Ερντογάν να αφήνει σκοπίμως όρθια την Ούρσουλα φορ ντερ Λάιεν, καταδικάστηκε καθολικά (;) από τα πολιτικά κόμματα στην Κύπρο.

«Η σεξιστική κουλτούρα της αυταρχικής Τουρκίας είναι τόσο, μα τόσο μακριά από εμάς εδώ στην Κύπρο. Εμείς μια μέρα μπορεί να βάλουμε γυναίκα και στην Προεδρία της Βουλής. Πού ξέρεις, μπορεί ακόμη και στην Προεδρία της Δημοκρατίας!», ανέφερε off the record και με χιουμοριστικό ύφος ο άντρας κυβερνητικός εκπρόσωπος, σκορπώντας μειδίαμα στους άντρες κυρίως Υπουργούς.

 

*Το παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα 

Loader