Πολύ χαρούμενη δηλώνει 29χρονη δασκάλα από τη Λευκωσία*

Πολύ χαρούμενη δηλώνει 29χρονη δασκάλα από τη Λευκωσία*

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

Τη βαθιά της ικανοποίηση, την ειλικρινή της ανακούφιση και την απέραντή της χαρά της που θα επιστρέψει επιτέλους στο αγαπημένο της σχολείο της κοντά στα παιδάκια της, σε συνθήκες κανονικότητας και ασφάλειας, μοιράζεται μαζί μας σήμερα η 29χρονη δασκάλα, Μαρία Αντρέου από τη Λευκωσία, η οποία εργάζεται σε δημοτικό σχολείο της επαρχίας.

«O προγραμματισμός που έχει γίνει από το κράτος μας είναι θεσπέσιος, το ρίσκο για αναζωπύρωση της πανδημίας είναι μηδαμινό και τόσο οι μαθητές όσο και οι δασκάλοι αισθανόμαστε μεγάλη ασφάλεια και χαιρόμαστε που επιστρέφουμε», δηλώνει στην εφημερίδα μας η νεαρή δασκάλα.

«Oύτε για τις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών ανησυχούμε, ούτε για τις ευπαθείς ομάδες μαθητών, ούτε για τις ευπαθείς ομάδες των οικείων μας. Oύτε για την εμπέδωση των μέτρων υγιεινής από τους μικρούς μαθητές ανησυχούμε. Οι απαντήσεις και οι ρυθμίσεις είναι για όλα τα επιμέρους ζητήματα ξεκάθαρες», επισημαίνει η 29χρονη δασκάλα προσθέτοντας ότι είναι σίγουρο πως θα συμμορφωθούμε όλοι πλήρως με τα νέα μέτρα και διατάγματα, όλα θα κυλήσουν ομαλά και ωραία και, προπάντων, θα τα καταφέρουμε.

«Οι λίγες αυτές μέρες που τα παιδιά θα βρεθούν πίσω στα σχολεία είναι πάρα πολύ σημαντικές, θα συντελέσουν ώστε η Παιδεία μας να παραμείνει στα θαυμαστά και ζηλευτά επίπεδα που τη χαρακτήριζαν πριν τον κορωνοϊό και θα συνεχίσουμε να είμαστε χώρα - πρότυπο για τις παιδαγωγικές μας μεθόδους και το εκπαιδευτικό μας σύστημα», συμπλήρωσε.

Καλά δεσποινίς Μαρία δεν ανησυχείτε καθόλου για πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν, τη ρωτήσαμε.

«Θα τα καταφέρουμε, θα τα καταφέρουμε, δεν ανησυχώ για τίποτα, είμαι σίγουρη πως η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων έγινε μετά από επιστάμενη, τεκμηριωμένη και επαγγελματική ανάλυση της όλης κατάστασης, με πλήρη σεβασμό σε όλες τις ανησυχίες» απήντησε.

Θα είναι στην τελική τόσο σημαντικό να επιστρέψουμε στα σχολεία για δέκα μέρες, κατέληξε.

*To παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.   

Loader