Συγχαρητήρια επιστολή στην κυπριακή κυβέρνηση από τον Ντόναλτ Τραμπ*

Συγχαρητήρια επιστολή στην κυπριακή κυβέρνηση από τον Ντόναλτ Τραμπ*

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

Πρώτο θέμα σε διεθνή μέσα ενημέρωσης έγινε σήμερα η Κύπρος μας, αφού ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κοινοποίησε το περιεχόμενο συγχαρητήριας επιστολής που αποφάσισε να στείλει στην κυπριακή κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον Πρόεδρο Anastasiades και τον Υπουργό του Nouris.

Αφορμή της επιστολής, σύμφωνα με τον Τραμπ, υπήρξε η φανταστική πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Κύπρου να τοποθετήσει συρματόπλεγμα δύο χιλιομέτρων στην περιοχή Αστρομερίτη, ούτως ώστε να μην μπορούν να έρχονται πρόσφυγες και άλλοι εξαθλιωμένοι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα στα μέρη μας.  

“This is stunning! It is absolutely fantastic! Cyprus is the best”, γράφει στην επιστολή του ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος εκθειάζοντας τον εαυτό του που είχε πρώτος τη «θαυμάσια αυτή ιδέα» υπονοώντας ασφαλώς το τείχος που χτίστηκε στις ΗΠΑ επί της δικής του θητείας στα σύνορα με το Μεξικό.

«Την ιδέα εγώ την έφερα πρώτος στην Κύπρο», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο πρώην Πρόεδρος, παρ’ όλα αυτά δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τον “President Anastasiades and Minister Nouris for making this a reality” συμπλήρωσε.

Δύο μόνο χιλιόμετρα είναι βεβαίως λίγα, πολύ λίγα, πρόσθεσε ο Ντόναλτ Τραμπ, διατυπώνοντας την προσωπική του άποψη πως το νέο συρματόπλεγμα θα πρέπει να επεκταθεί καλύπτοντας όλα τα «σύνορα», όπως αποκάλεσε τη διαχωριστική γραμμή που με τη βία επέβαλε το 1974 η Τουρκία στην Κύπρο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά ποσό τον προβληματίζει που, μιας και μιλάμε για τόσο χαμηλού επιπέδου συζήτηση, το χρώμα του δέρματος στο μεσογειακό νησί της Κύπρου, τόσο βόρεια όσο και νοτίως του νέου συρματοπλέγματος, ομοιάζει με εκείνο των Μεξικανών, ο Ντόναλτ Τραμπ αρνήθηκε να απαντήσει παραπέμποντας θυμωμένος στην επόμενη ερώτηση.

«Τελεία και παύλα», φέρεται να απάντησε.

Viral εξάλλου έγινε το τελευταίο διήμερο και το tweet του Κύπριου συμπατριώτη μας Jho Low ο οποίος, με αφορμή την τοποθέτηση συρματοπλέγματος στον Αστρομερίτη έδωσε κι αυτός με τη σειρά του τα εύσημά του στην κυπριακή κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε η Κύπρος μας»

«Ευτυχώς που έβαλε συρματόπλεγματα η κυβέρνηση, δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε η Κύπρος μας», είπε χαρακτηριστικά.

γαγαγα

*Το παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα 

Loader