Θαύμα στην Κύπρο: Η εκκλησία δίνει εκατομμύρια ευρώ για πυρόπληκτους*

Θαύμα στην Κύπρο: Η εκκλησία δίνει εκατομμύρια ευρώ για πυρόπληκτους*

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

Μια μέρα γεμάτη θαύματα είναι στην Κύπρο η σημερινή, αφού μετά τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ και δείχνουν τη φιγούρα του Αγίου Εφραίμ να εμφανίζεται ανάμεσα στις φωτιές, ακολούθησε ακόμη ένα εξαιρετικά δύσκολο να το πιστέψεις θαύμα, με την Εκκλησία μας να ανακοινώνει τη δωρεά εκατομμυρίων χιλιάδων ευρώ ως φιλανθρωπική εισφορά στους πυρόπληκτους.

Σε μια λιτή ανακοίνωση, η εκκλησιαστική ηγεσία ανακοινώνει συγκεκριμένα πως μετά από έκτακτο μίτινγκ της Ιεράς Συνόδου μας αποφασίστηκε να διατεθούν εικοσιπέντε ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ ως δωρεά για αναδάσωση των κατεστραμμένων από τη φονική πυρκαγιά εκτάσεων στην ορεινή Λεμεσό και Λάρνακα αλλά και για έμπρακτη ανακούφιση των πυρόπληκτων συμπολιτών μας.

Κάθε άλλη επενδυτική και επιχειρηματική δραστηριότητα της εκκλησίας μας παγώνει, επισημαίνεται στη λιτή ανακοίνωση, με σκοπό όλα τα διαθέσιμα χρήματα που ήδη υπάρχουν στα ταμεία μας να διατεθούν για άμεση ανακούφιση των ανθρώπων που έχουν επηρεαστεί σοβαρά από τις φωτιές. Σημαντικό μέρος του ποσού, προστίθεται, θα διατεθεί στο Τμήμα Δασών και σε άλλες οργανώσεις που έχουν το know how για αναδάσωση και δεντροφύτευση, αφού η ανάγκη για γρήγορη και αποτελεσματική δράση είναι επείγουσα.

Παράλληλα, μεγάλες εκτάσεις γης που αποτελούν εκκλησιαστική περιουσία πρόκειται να χαριστούν σε πυρόπληκτους που μέσα σε μία μόνο μέρα έχουν δει ολόκληρο το βιος τους να χάνεται ενώ εντύπωση προκαλεί η ειδική αναφορά του Αρχιεπισκόπου στην κλιματική αλλαγή και στην αδήριτη, όπως τη χαρακτήρισε, ανάγκη να αλλάξουμε ρότα και να υιοθετήσουμε φιλικές προς το περιβάλλον και τη φύση πολιτικές.

Όλες οι παραθαλάσσιες οικιστικές και άλλες μεγάλες αναπτύξεις ακυρώνονται και από τούδε και στο εξής η Εκκλησία συγκεντρώνεται στην αντιμετώπιση της φτώχειας και στην καταπολέμηση των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή, δήλωσε μετά το πέρας της Συνόδου ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο θαυματουργός μας συντάκτης δεσμεύεται να βρίσκεται standby.

*Το παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα 

Loader