Υπό πλήρη έλεγχο η πανδημία στην Κύπρο*

Υπό πλήρη έλεγχο η πανδημία στην Κύπρο*

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

Εξαιρετικά αισιόδοξοι εμφανίστηκαν σήμερα οι επιδημιολόγοι της χώρας μας, αφού η πανδημία στην Κύπρο, σύμφωνα με δηλώσεις τους, έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και το κακό πέρασε.

«Όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα από τους πολίτες τηρούνται ευλαβικά, οι συναθροίσεις γίνονται πολύ ελεγχόμενα και οι αγκαλιές, οι στενές επαφές και τα φιλιά αποφεύγονται όπως πρέπει και όπως αρμόζει στους αλλόκοτους καιρούς που ζούμε. Δεν πρέπει να ανησυχούμε για τίποτα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η επιδημιολογική ομάδα επισημαίνοντας πως «είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η συμμόρφωση των πολιτών».

Παρόλο που θα μπορούσαν να έχουν χαλαρώσει, προστίθεται, τουναντίον, όλοι οι πολίτες βρίσκονται σε εγρήγορση και «δεν ανησυχούμε καθόλου για αναζωπύρωση».

Μεγάλη συμμόρφωση, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχουν επιδείξει και οι μεγάλες επιχειρήσεις του νησιού, που προσελκύουν μεγάλο αριθμό πελατών, αφού «όλες τηρούν κατά γράμμα τα διατάγματα και δεν παρατηρούνται καθόλου ατασθαλίες».

Ωστόσο το σημαντικότερο, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, είναι πως ακόμη και να αναζωπυρωθεί ο ιός, εμείς στην Κύπρο δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, καθότι τα υπερσύγχρονα νοσοκομεία μας είναι πανέτοιμα να αντιμετωπίσουν όλα τα ενδεχόμενα.

«Ο αριθμός των κλινών είναι υπέρ-αρκετος, οι κρατικές πρόνοιες που έχουν ληφθεί κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση ενώ η ευρύτερη οργάνωση και η προνοητικότητα που διαχρονικά μας χαρακτηρίζουν ως λαό, για ακόμη μία φορά, συντελούν στο να αισθανόμαστε μεγάλη ασφάλεια».

«Πετάμε, πετάμε, είμαστε χώρα - πρότυπο», καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφεται από όλους ανεξαιρέτως τους Κύπριους επιδημιολόγους.

Στο μεταξύ, το εγκώμιο της Κύπρου πλέκει σήμερα και η Κομισιόν, αφού, μετά από έρευνα της Eurostat, έχει διαπιστωθεί πως η αναδιάρθρωση των νοσοκομείων μας είναι η καλύτερη που έχει γίνει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. 

«Το παγκόσμιο και επίκαιρο ζήτημα της επείγουσας ενίσχυσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων μόνο στην Κύπρο αντιμετωπίστηκε με τη δέουσα επαγγελματική συνέπεια», αναφέρουν στη δική τους ανακοίνωση οι Ευρωπαίοι εταίροι.

H AVANT GARDE θα συνεχίσει να παρακολουθεί το ζήτημα.

*Το παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα

Loader