Πάμε στην ετήσια Γιορτή του Κερασιού στην Πλατανιστάσα

Πάμε στην ετήσια Γιορτή του Κερασιού στην Πλατανιστάσα

Μία ακόμη καλή αφορμή για εξόρμηση στο βουνό

Τα κεράσια, ένα από τα πιο αγαπημένα μας φρούτο, τον Ιούνιο έχουν την τιμητική τους στα ορεινά χωριά της Κύπρου και ιδιαίτερα στην Πλατανιστάσα

Μία ακόμα καλοκαιρινή γιορτή στην ορεινή Κύπρο πραγματοποιείται αυτό το σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα η Πλατανιστάσα, το όμορφο και γραφικό χωριό της Πιτσιλιάς ετοιμάζεται να μας υποδεχθει για την Γιορτή του Κερασιού. 

Η γιορτή αυτή διοργανώνεται εδώ και 42 χρόνια από το Σωματείο Αχιλλέας Πλατανιστάσας. 

Ευκαιρία σε όλους να επισκεφτούμε το όμορφο αυτό χωριό στην καρδιά της Πιτσιλιάς και να περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια του. 

Η ιστορία του χωριού είναι πανάρχαια και μια πληθώρα αρχαιολογικών ευρημάτων μαρτυρά την βαθιά στους αιώνες ελληνικότητα του. 

Υπάρχουν τρεις εκδοχές για την ονομασία. Μια από αυτές αναφέρει ότι το όνομα προήλθε λόγω της ύπαρξης φράγκικου παλατιού της βασιλικής οικογένειας στο κέντρο του χωριού.  Η γραφικότητα και τα αξιοθέατα που υπάρχουν στην Πλατανιστάσα την καθιστούν ως ένα από τους πιο ελκυστικούς ορεινούς προορισμούς. 

Η μοναδική στην περιοχή πλακόστρωτη πλατεία με τις καταπράσινες κληματαριές της, εδώ που ο επισκέπτης θα απολαύσει το φαγητό και το καφεδάκι του, δημιουργεί μια εξαιρετική αίσθηση. 

Η εκκλησία του Ιωάννη του Θεολόγου μνημείο Β’ Πίνακα του Τμήματος Αρχαιοτήτων όπως και η εκκλησία Αρχαγγέλου Μιχαήλ με την μοναδική ομορφιά της, με τις πάνω από 3000 γλάστρες που κοσμούν τον αυλόγυρο της εκκλησίας με όλων των ειδών τα λουλούδια με τα μεθυστικά αρώματα τους.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 20:30 στην πλατεία του χωριού. Στην εκδήλωση θα υπάρχει φαγητό και ποτό με €20 το άτομο. Για κρατήσεις: 99609200. 

Loader