Brunch στο χωριό: 5 όμορφα στέκια για το σαββατοκύριακο

Brunch στο χωριό: 5 όμορφα στέκια για το σαββατοκύριακο

Αφορμή για εξόρμηση με γεύσεις από νόστιμα πιάτα, με ντόπια κυπριακά προϊόντα

Αυτό το Σαββατοκύριακο πάμε προς χωριό για νόστιμο κυπριακό πρωινό με τοπικά προϊόντα. Με αφορμή πέντε όμρφα στέκια αφήνουμε πίσω μας την πόλη και εξορμούμε εκτός.

1

Kika's Garden homemade food & produce, Καλλέπεια 

Σε ένα πανέμορφο αγροτόσπιτο στο χωριό Καλλέπεια της επαρχίας Πάφου θα συναντήσεις την υπέροχη κυρία Κίκα και την κόρη της Μάρλεν οι οποίες τα τελευταία χρόνια δημιούργησαν μία μοναδική εμπειρία για όλους μας. Σερβίρουν ένα υπέροχο brunch, μοναδικό στο είδος του φτιαγμένο από ντόπια προϊόντα της αυλής τους αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Εκεί θα δοκιμάσεις μία πλειάδα από φρέσκες σπιτικές μαρμελάδες, σπιτικά ψωμιά, αυθεντικό κυπριακό χαλούμι, τις πιο νόστιμες ελιές τσακιστές και φυσικά το γνωστό της πιάτο με τα αυγά και τα μανιτάρια. 

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, 10:00-15:00, Καλλέπεια, Πάφος.

Τηλ: 99459400

2

1842 που τον τζιησβέ στο fréddo, Φαρμακάς 

Θα το συναντήσεις στο γραφικό χωριό του Φαρμακά της επαρχίας Λευκωσίας. Πρόκειται για ένα παλιό μαγαζί που ανακαινίστηκε διατηρώντας εκείνο τον ρετρό χαρακτήρα του. Το όνομά του μας παραπέμπει σε κάτι που συνδυάζει την παράδοση με το σημερινό και το μοντέρνο στοιχείο. Αυτό ακριβώς θα γευτείς και στα πιάτα του. Ένα σούπερ κυπριακό πρωινό με ντόπια, φρέσκα προϊόντα και υλικά από την γνωστή μας πομιλοροτηανιά μέχρι τα σύγχρονα κέικ. Το μενού του μαγαζιού υπογράφει ο γνωστός μας σεφ Σταυρής Γεωργίου. Ένα μοντέρνο καφενείο/πολυχώρος που συνδυάζει τον καφέ της χόβολης με τον καφέ της μηχανής και το μαχαλεπί με το brunch και τα platters. Σάββατο-Κυριακή, 9:00-18:00, Φαρμακάς, Λευκωσία. Τηλ: 99631175. 

6

The Royal Goat Farm, Παλιομέτοχο 

Μερικά μόλις χιλιόμετρα έξω από την Λευκωσία, στην εξοχή του χωριού Παλιομέτοχο, σε ένα μαγευτικό και πολύ περιποιημένο χώρο θα συναντήσεις την Royal Goat Farm. Ένας χώρος ιδανικός για όλη την οικογένεια αφού παράλληλα με το brunch που θα σου σερβίρει προσφέρει και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της φάρμας. Εδώ θα φας φρέσκα προϊόντα απευθείας από την φάρμα, θα γευτείς αιγινό χαλλούμι, γάλα και γιούρτι, ψωμιά και αυγά δική τους παραγωγής σε ένα πρωινό πλούσιο και χορταστικό. Σίγουρα τα παιδιά θα ξετρελαθούν. Μία μοντέρνα φάρμα που όμως θυμίζει κάτι από τα παλιά. 

Σάββατο-Κυριακή 10.30-12.15 & 13.00-14.45, Παλιομέτοχο, Λευκωσία. 

Τηλ: 99653957.

3

Φιλήμων Γεύσεις, Πολιτικό

Ένα ακόμη γνωστό στέκι στο χωριό που ετοιμάζει εύγευστο κυπριακό πρωινό με προϊόντα δικής του παραγωγή όπως είναι τα αλλαντικά που φτιάχνει. Ένα παλιό κτήριο της οικογένειας που βρίσκεται στο Πολιτικό μεταμορφώθηκε με σύγχρονες πινελιές σε ένα όμορφο χώρο για brunch. Μέσα από τα νόστιμα πιάτα του θα δοκιμάσεις και τα Παραδοσιακά Αλλαντικά Φιλήμων Γεύσεις δικής του παραγωγής σε δημιουργικές συνταγές που συνδυάζουν την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία. 

Σάββατο-Κυριακή, 9:00-15:00, Γρηγόρη Αυξεντίου 1, Πολιτικό, Λευκωσία. 

Τηλ: 99036321.

4

Μπακάλικο του Χαψή, Αγρός

Πρόκειται για το μαγαζί που μας έμαθε το brunch, το κυπριακό μπούκωμα καλύτερα στο χωριό. Το παλιό μπακάλικο του παππού μεταμορφώθηκε σε ένα ρετρό μαγαζάκι που σερβίρει νόστιμα πιάτα με εκλεκτά φρέσκα προϊόντα του Αγρού και όχι μόνο. Δοκίμασε το ξεχωριστό πιάτο του μαγαζιού που περιλαμβάνει αβγά, λούντζα κρασάτη του Αγρού, αιγινό χαλούμι που σοτάρεται με κουμανταρία, σύκα παστά και μέλι, τυρί κασκαβάλι, αναρή φρέσκα με έψημα, μπέικον καπνιστό, αγγουράκι, ντομάτα, μαρμελάδες, βούτυρο και καπίρες. Ο χώρος του είναι απόλυτα ινσταγκραμικός με θέα τον πανέμορφο Αγρό. 

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 10:00-23:00, Αγρός, Λεμεσός. 

Τηλ: 99409108. 

Loader