6+1 λόγοι που βλέπεις εφιάλτες ότι σε απατά το ταίρι σου

6+1 λόγοι που βλέπεις εφιάλτες ότι σε απατά το ταίρι σου

Η εξήγηση πίσω από αυτά τα όνειρα

Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να ξύπνησες μέσα στον ιδρώτα αφού πρώτα έχεις δει όνειρο πως ο σύντροφός ή η σύντροφός σου σε απατά. 

Συχνά φαινόμενα που υποδηλώνουν πολλά για τον χαρακτήρα σου και πόσο δυνατές ή όχι βάσεις έχεις σε μία σχέση. Και επειδή κάθε όνειρο έχει την εξήγηση του, έτσι και αυτού του είδους οι εφιάλτες καλύτερα, μπορούν να σου δώσουν απαντήσεις που ίσως σε προβληματίσουν.  

Νιώθεις ανασφάλεια 

Όταν κάποιος ζηλεύει πολύ ή νιώθει ανασφαλής στη σχέση του, έχει να κάνει κυρίως με τον ίδιο και όχι με τη σχέση αυτή καθ' αυτή. Μπορεί να έχει προδοθεί στο παρελθόν ή να θεωρεί ότι δεν του αξίζει να είναι χαρούμενος. Όταν βιώνουμε συχνά τέτοια συναισθήματα, είναι σημαντικό να κάνουμε ενδοσκόπηση για να καταλάβουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Αυτό προσπαθεί να μας πει και το όνειρο. 

Κάτι μπαίνει ανάμεσά σας 

Δεν χρειάζεται να μιλάμε απαραίτητα για άνθρωπο. Μπορεί να υπάρχει τρίτο πρόσωπο, μπορεί όμως να μιλάμε για όλα αυτά που μας στερούν χρόνο από τη σχέση. Η δουλειά, το πένθος, το υπερβολικό άγχος ή η έννοια για έναν δικό μας άνθρωπο. Το όνειρο της απιστίας δείχνει ότι νιώθουμε μοναξιά ή έλλειψη ισορροπίας. 

Έχεις τον φόβο της εγκατάλειψης 

Συμβαίνει συχνά. Αν ένας άνθρωπος έχει εγκαταλειφθεί μικρός από τον γονιό του ή του συμβαίνει συχνά στις διαπροσωπικές σχέσεις, δυσκολεύεται να χαρεί το παρόν και ζει με τη μόνιμη ανησυχία της εγκατάλειψης. Σε αυτή την περίπτωση, μόνο η βοήθεια από ειδικό θα είναι αποτελεσματική. 

Διάβασε Επίσης: Αυτές είναι οι 4 αλλαγές που έφερε η άφιξη της πανδημίας στο ερωτικό κομμάτι 

Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη 

Η απιστία εκπροσωπεί την απουσία της εμπιστοσύνης. Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση όπου απουσιάζει το πιο σημαντικό στοιχείο, το όνειρο έρχεται σαν καμπανάκι, για να σου θυμίσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια υπό αυτές τις συνθήκες. 

Αβεβαιότητα για το πού βρίσκεστε 

Αν μιλάμε για το πρώτο διάστημα της σχέσης, είναι πολύ πιθανό να μην ξέρεις αν είστε χαλαρά ή ζευγάρι. Αυτή η αγωνία φαίνεται περισσότερο όταν κοιμόμαστε και μας μιλά το υποσυνείδητο. Σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι να επικοινωνούμε ανοιχτά με το ταίρι μας και να μην μαντεύουμε αυτά που θέλει. 

Είναι αρκετά σύνηθες να κάνουμε προβολή στους άλλους αυτά που θα κάναμε εμείς. Αν ένας σύντροφος μας κατηγορεί ότι τον απατάμε ή φοβάται ότι θα το κάνουμε, είναι επειδή είναι ο ίδιος επιρρεπής στην απιστία. 

Σε έχουν απατήσει παλιότερα 

Έχει συμβεί στους περισσότερους και το παρελθόν δεν αλλάζει. Δεν έχει όμως νόημα να συνεχίζουμε τη ζωή μας με τον φόβο μην μας ξανασυμβεί. Κάθε άνθρωπος και κάθε σχέση είναι διαφορετική και καλό είναι να δίνουμε όλο μας τον εαυτό, ακόμα και αν η πορεία μας διαψεύσει. 

Πηγή

Loader