Η αλήθεια πίσω από κοινούς μύθους για τον γυναικείο οργασμό

Η αλήθεια πίσω από κοινούς μύθους για τον γυναικείο οργασμό

Για να γνωρίζεις τι πραγματικά της συμβαίνει εκεί κάτω όταν έρχεται σε κορύφωση

Αμέτρητες έρευνες έχουν δημοσιευθεί για το γυναικείο οργασμό με πολλές να ρίχνουν φως σε αυτά που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και σε αυτά που αποτελούν αποκυήματα φαντασίας.

Υπάρχουν λοιπόν, μέχρι σήμερα, κάποιοι μύθοι που επιτέλους πρέπει να καταρρίψεις για το γυναικείο οργασμό. Ο σεξολόγος Jacq Jones καταρρίπτει τους τρεις πιο κοινούς μύθους.

Διάβασε Επίσης: Έρευνα: 1 στους 2 άντρες δεν μπορεί να αναγνωρίσει το αιδοίο σε αυτό το διάγραμμα 

Μύθος 1ος: Οι γυναίκες δεν μπορούν να εκσπερματώσουν όπως οι άντρες

«Ας ξεκαθαρίσουμε το εξής: Οι άνθρωποι που έχουν κλειτορίδα και κόλπο έχουν την ικανότητα να εκσπερματώνουν σαν κι εκείνους που έχουν πέος και όρχεις. Τα σώματα γυναικών και αντρών έχουν περισσότερες ομοιότητες, παρά διαφορές, όπως λανθασμένα νομίζουμε», σημειώνει ο Jones για να τονίσει ότι «οι γυναίκες μπορούν εκσπερματώσουν κολπικό υγρό που ισοδυναμεί με οκτώ κουταλάκια του γλυκού ή ακόμη και με ένα φλιτζάνι».

Μύθος 2ος: Η γυναίκεια εκσπερμάτωση μειώνει την τριβή στο σεξ

Μπορεί να νομίζεις ότι η γυναίκεια εκσπερμάτωση αποτελεί το καλύτερο λιπαντικό κατά τη διάρκεια του σεξ, αποδεικνύεται τελικά ότι μόνο λίπανση δεν προκαλεί, μιας και επιφέρει έντονη τριβή. «Ξαφνικά παρατηρείς ότι ενώ αισθάνεσαι αρκετά υγρός εκεί κάτω, δεν μπορείς να γλιστρήσεις εύκολα μέσα της», αναφέρει ο Jones και συνεχίζει: « Αυτό συμβαίνει γιατί η εκσπερμάτωση εμπεριέχει κατά κύριο λόγο νερό. Και τι προκαλεί το νερό όταν προσπαθείς να κάνεις σεξ για παράδειγμα στο ντους; Έντονη τριβή. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν ο κόλπος εκσπερματώνει ξεπλένει ουσιαστικά τα φυσικά λιπαντικά των προκαταρκτικών υγρών».

Μύθος 3ος: Ο κολπικός και ο κλειτοριδικός οργασμός είναι εντελώς διαφορετικοί

Για το τέλος, ο Jones σου άφησε την πιο κοινή παρανόηση των αντρών σχετικά με τον γυναικείο οργασμό: το γεγονός ότι διαχωρίζεις τον κολπικό από τον κλειτοριδικό οργασμό. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ομοιότητες είναι πολύ περισσότερες από τις διαφορές τους.

«Πάνω από το 70% των γυναικών αδυνατεί να έρθει σε οργασμό απλά και μόνο με την διείσδυση», ξεκαθαρίζει και εξηγεί: «Η κλειτορίδα δεν αποτελεί ένα εξωτερικό στυτικό μόριο των γυναικείων γεννητικών οργάνων, αλλά ένα μόριο που έχεις τις ρίζες του μέσα στο σώμα και χωρίζεται σε δύο μικρά “ποδαράκια” τα οποία αγκαλιάζουν δεξία και αριστερά τον κόλπο. Όταν λοιπόν το πέος διεισδύει στον κόλπο τα “ποδαράκια” αυτά πιέζονται και διεγείρονται με αποτέλεσμα να διεγείρουν ολόκληρη την κλειτορίδα. Στην ουσία λοιπόν, ο κολπικός οργασμός συμβαίνει λόγω και της διέγερσης της κλειτορίδας».

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

 

Διάβασε Επίσης: Εξερεύνησε το στήθος της και κάνε την να απολαύσει την κάθε στιγμή στο sex 

Loader