Οι 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στο ταίρι σου εάν βρίσκεσαι σε μακροχρόνια σχέση

Οι 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στο ταίρι σου εάν βρίσκεσαι σε μακροχρόνια σχέση

Οι απαραίτητες ερωτήσεις για να συνεχίσεις τη σχέση σου

Όταν είσαι σε μια σχέση αρκετά χρόνια, πολλά είναι τα ερωτήματα που σου δημιουργούνται εάν το ταίρι σου, είναι ακόμη ερωτευμένο μαζί σου.

Πολλές φορές τα ζευγάρια που είναι μαζί για περισσότερα από δέκα χρόνια, συνηθίζουν ο ένας τον άλλο, ωστόσο, ο έρωτας, το πάθος και η φλόγα σιγά σιγά υποχωρούν. Αυτό που πρέπει να κάνεις εάν βρίσκεις κοινά στοιχεία σε αυτά που σου γράφω, είναι να κάνει τις πιο κάτω χρήσιμες ερωτήσεις ο ένας στον άλλο.

Είσαι χαρούμενος/η με την κοινή ζωή μας;

Δε μιλάμε φυσικά για μια ερώτηση που θα έχει ως απάντηση ένα απλό ναι ή όχι. Είναι από αυτές τις ανοιχτού τύπου που μπορεί κάποιος να αναλύσεις τις σκέψεις του. Μπορεί σε γενικές γραμμές να είναι χαρούμενος αλλά να ήθελε καλύτερη σεξουαλική ζωή ή να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί. Μέσα από μια γενική ερώτηση, φτάνεις σε συγκεκριμένα σημεία.

Εύχεσαι να είχαμε/μην είχαμε παιδιά;

Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση. Όπως και δεν υπάρχει σωστή ή λάθος ηλικία για να πάρεις μία ανάλογη απόφαση. Ναι, δε μπορείς να επιστρέψεις τα παιδιά που έχεις κάνει, αλλά το να μιλάς για το πώς νιώθεις για αυτόν το ρόλο, δε σε κάνει κακό γονιό (ή άνθρωπο). Όσο περισσότερο μιλάμε με ειλικρίνεια, ακούμε τον εαυτό μας και τον άλλο και βοηθάμε τη σχέση να εξελιχθεί. Αν η σχέση ξεκίνησε με το «δε θέλουμε παιδιά» αλλά αυτό έχει αλλάξει, μπορείτε να το θέσετε εκ νέου. Η σχέση είναι ένας ζωντανός οργανισμός και τα θέλω αλλάζουν. Το θέμα είναι να είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος και ειλικρινείς. Και μεταξύ μας και με τον εαυτό μας.

Νιώθεις ακόμα ερωτευμένος/η;

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Έρωτας δε σημαίνει μόνο να νιώθεις αυτό το πάθος της αρχής. Έρωτας είναι να συνεχίζεις να γοητεύεσαι από τον άλλο, να τον θέλεις ακόμα ερωτικά και να νιώθεις την ανάγκη να τον διεκδικείς και να κρατάς τη σχέση ζωντανή. Ακόμα και όταν υπάρχουν φάσεις ρουτίνας ή δύσκολων συνθηκών. Και είναι καλό να ξέρουμε πώς νιώθουμε και οι δύο, ακόμα και αν μας πονέσει η απάντηση.

Διάβασε Επίσης: 4+1 είδη χειριστικής συμπεριφοράς στη σχέση 

Πώς βλέπεις το μέλλον μας;

Η σχέση δεν είναι δεδομένη και δε σημαίνει ότι ο σύντροφός μας κάνει τις ίδιες σκέψεις ή έχει τις ίδιες ανάγκες. Είναι σημαντικό να μιλάμε για τα μικρά και καθημερινά, αλλά αν κάποιος θέλει να μετακομίσει στο χωριό του και ο άλλος δεν θέλει, καλό είναι να το ξέρουν και οι δύο. Αν και δε ξέρουμε πού θα μας βρει η ζωή τα επόμενα 5 χρόνια, πρέπει να μιλάμε και να μην μαντεύουμε.

Πώς νιώθεις συνολικά για τη ζωή σου;

Εδώ δε μιλάμε για την κοινή ζωή, αλλά για την ατομική. Μπορεί μία σχέση να λειτουργεί καλά, αλλά ένας άνθρωπος να υποφέρει εξαιτίας της δουλειάς, των συγγενών ή θεμάτων ψυχικής υγείας. Το ζητούμενο είναι να είμαστε πρώτα καλά εμείς οι ίδιοι, να κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας, να εξελισσόμαστε ατομικά και να χαιρόμαστε τη ζωή και μετά να το κάνουμε ως ζευγάρι.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader