Οι λόγοι που ο αυνανισμός κάνει καλό στην υγεία σου

Οι λόγοι που ο αυνανισμός κάνει καλό στην υγεία σου

Αναλυτικά οι επτά λόγοι

Διάφορα είναι τα άρθρα σχετικά με τον αυνανισμό και κατά ποσό τελικά κάνει καλό στην υγεία μας.

Ο αυνανισμός λοιπόν, μπορεί πραγματικά να σου αλλάξει τη μέρα όπως δε θα το περίμενες. Προσφέρει πολλά καλά πέραν από το να σε κάνει να νιώσεις περισσότερη -ίσως- αυτοπεποίθηση.

Ο αυνανισμός απελευθερώνει ορμόνες τις πιο κάτω ορμόνες:

Ντοπαμίνη

Αυτή είναι μια από τις «ορμόνες της ευτυχίας» που σχετίζεται με το σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου.

Ενδορφίνες

Το φυσικό αναλγητικό του σώματος, οι ενδορφίνες έχουν επίσης καταπραϋντικές επιδράσεις και ενισχύουν τη διάθεση.

Ωκυτοκίνη

Αυτή η ορμόνη ονομάζεται συχνά ορμόνη της αγάπης και συνδέεται με τον κοινωνικό δεσμό.

Τεστοστερόνη

Αυτή η ορμόνη απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του σεξ για να βελτιώσει την αντοχή και τη διέγερση. Εκκρίνεται επίσης όταν έχουμε σεξουαλικές φαντασιώσεις, σύμφωνα με μελέτη του 2011.

Προλακτίνη

Μια ορμόνη που παίζει σημαντικό ρόλο στη γαλουχία, η προλακτίνη επηρεάζει επίσης τη διάθεση και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Διάβασε Επίσης: Θάνατος κατά τη διάρκεια του sex - Τι μπορεί να το προκαλέσει 

Σου φτιάχνει τη διάθεση

Η ντοπαμίνη, οι ενδορφίνες και η ωκυτοκίνη ονομάζονται «ορμόνες της ευτυχίας» που σχετίζονται με τη μείωση του στρες, τη σύνδεση και τη χαλάρωση. Μερικές φορές, ο αυνανισμός μπορεί να σε βοηθήσει να νιώσεις λίγο καλύτερα όταν η διάθεσή σου δεν είναι στα καλύτερά της. Είναι θέμα χημείας.

Αυξάνει τη συγκέντρωση

Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι ο αυνανισμός τους βοηθά να συγκεντρωθούν καλύτερα. Ως εκ τούτου, μπορεί να αυνανίζονται πριν εργαστούν, μελετήσουν ή δώσουν κάποιου είδους τεστ. Η αίσθηση διαύγειας και εστίασης, μπορεί να είναι αποτέλεσμα της χαλάρωσης και της χαράς μετά από έναν οργασμό.

Ο αυνανισμός κατά του στρες και του άγχους

Ενώ η ωκυτοκίνη είναι κοινώς γνωστή ως η «ορμόνη της αγάπης» και σχετίζεται με τον κοινωνικό δεσμό, σχετίζεται επίσης με την καταπολέμηση του στρες και τη χαλάρωση.

Μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τον αυνανισμό για να αποκοιμηθούν. Και δεν είναι περίεργο. Η ωκυτοκίνη και οι ενδορφίνες συνδέονται με τη χαλάρωση, επομένως είναι λογικό ότι ο αυνανισμός να μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς, ειδικά εάν το στρες και το άγχος σε εμποδίζουν.

 

Πηγή 

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader