Οργασμός: Αυτό συμβαίνει στον εγκέφαλο την ώρα της κορύφωσης

Οργασμός: Αυτό συμβαίνει στον εγκέφαλο την ώρα της κορύφωσης

Πως σχετίζεται και με το σωματικό πόνο

Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί, άρθρα έχουν γραφτεί, έρευνες και μελέτες έχουν εκπονηθεί γύρω από το μυστήριο που δημιουργεί και περιβάλλει ο οργασμός.

Τι γίνεται όμως και πως συνδέεται ο εγκέφαλος με τον οργασμό κατά την διάρκεια του sex και της κορύφωσης; 1+2 απαντήσεις για να σου λυθούν όλες οι απορίες.

Διάβασε Επίσης: ''Ask a pornstar'' : Πορνοστάρ απαντούν ποια είναι η καλύτερη στάση 

• Η διέγερση των γεννητικών οργάνων στέλνει σήματα ενεργοποίησης στο μεταιχμιακό σύστημα του εγκεφάλου. Αυτό είναι ουσιαστικά το κέντρο ελέγχου των συναισθημάτων του εγκεφάλου και συμπεριλαμβάνει τον ιππόκαμπο που ευθύνεται για τη μνήμη και τις φαντασιώσεις σου.

• Το παθιασμένο σεξ ενεργοποιεί κάποιες περιοχές στον εγκέφαλο που ευθύνονται για τον οργασμό αλλά και για τον πόνο. Αυτό μπορεί να εξηγεί γιατί κάποια πράγματα όπως το δάγκωμα ή το τράβηγμα των μαλλιών δεν πονάνε –ή είναι ερεθιστικά- την ώρα του σεξ, ενώ εξηγεί επίσης γιατί οι εκφράσεις που παίρνεις τη στιγμή του οργασμού είναι όμοιες με εκείνες που κάνεις όταν πονάς.

• Όταν πλησιάζει ο οργασμός, ο δρόμος είναι χωρίς επιστροφή. Όλη η δραστηριότητα του εγκεφάλου οδηγείται σε ένα κρεσέντο. Η καρδιά χτυπάει γρήγορα και δυνατά, οι κόρες των ματιών διαστέλλονται και η ανάσα βγαίνει βαριά. Σε αυτή τη φάση έχει υπερ-ενεργοποιηθεί ο υποθάλαμος του εγκεφάλου.

 

Πηγή 

 

Πηγή φωτογραφίας

 

Διάβασε Επίσης: Έρευνα από τη Βραζιλία αποκαλύπτει τις πιο επίφοβες στάσεις στο sex 

Loader