Πανδημία και σεξουαλική ζωή

Πανδημία και σεξουαλική ζωή

Τι προτείνουν οι ειδικοί για one - night stands, φιλιά και παρτούζες

«Κάντε το λίγο kinky», λένε

Με την πανδημία η καθημερινότητα δισεκατομμυρίων ανθρώπων άλλαξε απότομα και ο κίνδυνος του κορωνοϊού επηρέασε σημαντικά και την σεξουαλική ζωή τους.   

Τα one night stand μπήκαν αμέσως στη ζώνη του απαγορευμένου και τα ερωτήματα για ασφαλές σεξ απασχόλησαν εκατομμύρια ανθρώπων. Κατά καιρούς οι επιστήμονες έχουν προτείνει ως λύσεις την αποχή, τη μονογαμία και το διαδικτυακό σεξ, αλλά πάρα πολλοί είναι αυτοί που δεν ικανοποιούνται από αυτές τις οδηγίες.   

Αν και η μετάδοση μέσω σεξ δεν έχει ερευνηθεί επαρκώς, εκτός από τα σταγονίδια ο κορωνοϊός έχει επιβεβαιωμένα εντοπιστεί σε ανθρώπινα κόπρανα και το σπέρμα των ανδρών, ακόμα και μέρες μετά τα πρώτα σημάδια ανάρρωσης, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο για επιμόλυνση.  

Τώρα, το τμήμα δημόσιας υγείας της Νέας Υόρκης ενθαρρύνει τους επίδοξους εραστές να «φερθούν δημιουργικά» και με φαντασία, ώστε οι «πολύ στενές επαφές» να είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερες και να μην διστάσουν να φορέσουν μάσκες κατά τη διάρκεια του σεξ - ακόμη και αν είναι το μόνο ύφασμα που θα φορούν. Όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες, βαριές ανάσες και αγκομαχητά μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα διασποράς του ιού.  

«Κάντε το λίγο kinky», αναφέρουν χαριτολογώντας. «Γίνετε δημιουργικοί με τις σεξουαλικές στάσεις και τα φυσικά όρια, που επιτρέπουν την σεξουαλική επαφή, αποτρέποντας να έρθουν κοντά τα πρόσωπά σας. Οι ειδικοί προτείνουν ως εναλλακτική λύση και την ταυτόχρονη αυτοϊκανοποίηση στο ίδιο δωμάτιο αλλά από απόσταση ασφαλείας. 

Το τμήμα υπενθυμίζει ότι «ο εαυτός μας είναι ο πιο ασφαλής σεξουαλικός μας σύντροφος» και η αμέσως επόμενη επιλογή είναι κάποιος σύντροφος με τον οποίο μοιραζόμαστε το ίδιο σπίτι. Αν ωστόσο υπάρχει ενδιαφέρον και «εκτός σπιτιού», οι επιστήμονες συμβουλεύουν στην επαφή να συμμετέχουν το πολύ δύο, καθώς μεγάλες ομάδες ανθρώπων αυξάνουν τον κίνδυνο.  

«Με το φιλί ο ιός μεταδίδεται εύκολα από τον έναν στον άλλον. Αποφύγετε να φιλήσετε όποιον δεν ανήκει στις στενές επαφές σας. Τα φιλιά στον πρωκτό μπορεί να μεταδώσουν τον κορωνοϊό. Ο ιός που βρίσκεται στα κόπρανα μπορεί να περάσει στο στόμα σας και να προκαλέσει μόλυνση».  

Τα προφυλακτικά μπορούν να περιορίσουν το ενδεχόμενο επαφής με σάλιο, σπέρμα ή κόπρανα κατά τη διάρκεια του στοματικού ή του πρωκτικού σεξ. Μην αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας με άπλυτα χέρια.   Αν θέλετε οπωσδήποτε να καλέσετε περισσότερα άτομα στην συνεύρεση, κατάλληλος χώρος για σεξ θεωρείται οποιοσδήποτε καλά αεριζόμενος χώρος. Χρησιμοποιήστε αντισηπτικά και φορέστε μάσκες. Για όσους αναζητούν καινούργιους συντρόφους μέσω διαδικτύου, το τμήμα συμβουλεύει η διασκέδαση να περιοριστεί σε αισθησιακές συναντήσεις μέσω Zoom και άλλων συναφών υπηρεσιών. 

«Δεν γνωρίζουμε εάν ο ιός μεταδίδεται με το κολπικό ή το πρωκτικό σεξ. Γνωρίζουμε ότι κορωνοϊοί άλλου τύπου δεν εξαπλώνονται εύκολα μέσω της σεξουαλικής επαφής. Αυτό σημαίνει ότι το σεξ δεν είναι ένας από τους κοινούς τρόπους μετάδοσης του Covid-19».  

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Ερωτικά active και τολμηροί οι Κύπριοι στον καιρό του κορωνοϊού

«Σε περίπτωση που συνευρίσκεστε τακτικά με σεξουαλικούς συντρόφους στο ίντερνετ ή βιοπορίζεστε μέσω του σεξ, καλό θα είναι να εξετάσετε το ενδεχόμενο διαλείμματος από τις δια ζώσης επαφές. Αντί για αυτές, μπορείτε να βγαίνετε ραντεβού μέσω βίντεο, να ανταλλάσσεται μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, να συμμετέχετε σε συνδρομητικές πλατφόρμες αναζήτησης συντρόφων και να παίρνετε μέρος σε σέξι πάρτι στο Zoom ή σε chat room.»  

Όσοι κάνουν σεξ εκτός κλειστού κύκλου, η συμβουλή είναι να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για συμπτώματα και να εξετάζονται σε μηνιαία βάση καθώς και 5 με 7 ημέρες μετά από κάθε επαφή. Ακόμα και τα τεστ όμως δεν είναι 100% ακριβή, και για αυτό η επιλογή του ατόμου αλλά και του τύπου σεξ θα πρέπει να γίνεται με κάποια προσοχή και επιφύλαξη.  

Οι άνθρωποι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή είναι άνω των 65 ετών πρέπει να προσέχουν ακόμα περισσότερο. Το τμήμα της Νέας Υόρκης δεν είναι η μόνη υπηρεσία δημόσιας υγείας που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να παίρνουν επιπλέον προληπτικά μέτρα στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το αντίστοιχο τμήμα στην Ουάσιγκτον τονίζει πως δύο άτομα μπορούν να κάνουν σεξ μόνο αν αισθάνονται απολύτως καλά, φροντίζοντας για την υγιεινή των χεριών τους και των «παιχνιδιών» πριν και μετά τη συνεύρεση.  

Πηγή

Loader