2 Mar 2018

Αναγνώστης γνωστού κυπριακού πόρταλ ευχήθηκε για θάνατο Τούρκων «θεός μακαρίσει τους»

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

Nα διευθετήσει άμεσα ραντεβού στην Ιερά Αρχιεπισκοπή για να εξομολογηθεί στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο για την πρωτάκουστη και ανείπωτη αμαρτία του απαιτούν εναγωνίως δυσανασχετημένοι χρήστες του σκληροπυρηνικού και βαθέως ελληνοκυπριακού Facebook, μετά από πρωτοφανή κίνηση συμπολίτη μας να γράψει στα σχόλια κάτω από είδηση για θάνατο Τούρκων πολιτών «θεός μακαρίσει τους» και «ας αναπαυθεί η ψυχή τους».

Σύμφωνα με τον σοσιαλμιντιακό συντάκτη της ιστοσελίδος μας, ο οποίος και μας μεταφέρει το αποκλειστικό ρεπορτάζ, όλα άρχισαν χθες, βράδυ Πέμπτης, πρώτης του μήνα Μάρτη, όταν δημοφιλές ειδησεογραφικό πόρταλ της χώρας μας, ανάμεσα στα top 3 σε νούμερα, ανήρτησε είδηση αναφορικά με πολύνεκρο δυστύχημα τούρκων πολιτών σε ανατολική επαρχία της γείτονος.

Καθώς δύο ώρες μετά την κοινοποίηση της είδησης στο Facebook όλα κυλούσαν ομαλά, με τους αναγνώστες να γράφουν πατριωτικά μηνύματα αντίστασης και λεβεντιάς όπως «ψόφο στους βρωμόσιυλλους», «που να ξειλιφτούν ούλοι τζαι να μεν μείνει ένας» και «στ’ ανάθεμα», τσουπ, ξεπετάγεται απ’ το πουθενά αντισυμβατικός, αλλόκοτος και πράκτορας των Αμερικανών, σύμφωνα με υποψίες, αναγνώστης, ο οποίος με ελληνικούς χαρακτήρες και χωρίς ούτε ένα ορθογραφικό λάθος έγραψε «θεός μακαρίσει τους» και «ας αναπαυθεί η ψυχή τους, άνθρωποι είναι κι αυτοί».

Το τι engagement έχει αποκτήσει το εν λόγω ποστ και πόσες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση αυτή από εκείνη τη στιγμή δεν περιγράφεται, μας μεταδίδει σκιαγμένος ο συντάκτης μας.

Μεγάλη μερίδα σχολιαστών, γυναικείου κυρίως φύλου και ηλικίας μεγαλύτερης των πενήντα, εύχονται στον εν λόγω ξεστρατισμένο αναγνώστη όπως μετανοήσει πριν είναι αργά για την αμαρτία του αυτή και συνετιστεί με τους κανόνες της χριστιανικής ηθικής που δεν επιτρέπουν εκστόμιση τέτοιων ευχών για αλλόθρησκους και πόσο μάλλον για μουσουλμάνους Τούρκους aka vromoshillous. Πρόσφατα είναι άλλωστε που είχαμε την υπόθεση με το νεκρό βρέφος που δεν κηδεύτηκε όπως είθισται από την εκκλησία μας αφού δεν είχε βαφτιστεί. Δεν είναι χριστιανικά πράγματα αυτά, εμείς είμαστε σωστοί ορθόδοξοι χριστιανοί, έγραψε ανάμεσα σε άλλα σχόλια κυρία με φωτογραφία προφίλ την εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας.

Σύμφωνα εξάλλου με ασφαλείς πληροφορίες της ιστοσελίδος μας, ο επίμαχος αναγνώστης που ξεστόμισε την ανήκουστη ευχή είναι σίγουρα Ελληνοκύπριος με καταγωγή από τη Λάρνακα. Τόσο το πλήρες ονοματεπώνυμό του και οι τελευταίες αναρτήσεις του όσο και οι δημοσιευμένες φωτογραφίες στο προφίλ του σε γνωστές τοποθεσίες της Λευκωσίας και της Λάρνακος, προσθέτει ο σοσιαλμιντιακός μας συντάκτης, δεν επιτρέπουν καμία αμφισβήτηση πως πρόκειται για πέραν πάσης αμφιβολίας αληθινό Ελληνοκύπριο. Κάθε ενδεχόμενο να πρόκειται για bot ή ψευδοπροφίλ απότοκο τουρκικής προβοκάτσιας, αποκλείεται, καταλήγει το ρεπορτάζ.

Το παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

To παρακάτω αποτελεί προϊόν πραγματικότητας (χθεσινής) και έμπνευση για τη σύνταξη του κειμένου που μόλις διάβασες:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΑΦΑΖΑNEWS ΕΔΩ

Δες κι αυτά

Λαφαζαnews