15 Mar 2019

Aποελίστες σαπάτσιασαν τρεις Ιρλανδούς στο κέντρο της Λευκωσίας*

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

Με κατάγματα, θλάσεις προσαγωγών, ρήξη χιαστών και γρατσουνίσματα σε ολόκληρό τους το σώμα μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, μετά από άγριο ξυλοδαρμό που δέχθηκαν μέρα μεσημέρι στη λεωφόρο Μακαρίου, τρεις Ιρλανδοί άνδρες ηλικίας 23, 27 και 45 ετών.

Όπως αποσβολωμένος μεταδίδει απ’ τις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού ο χουλιγκανικός μας συντάκτης, καθώς οι τρεις Ιρλανδοί άνδρες περπατούσαν αμέριμνοι και ανυποψίαστοι στη λεωφόρο Μακαρίου -συγκεκριμένα στο ύψος του Χίλτον- δέχθηκαν ξαφνικά βίαιη σωματική επίθεση από ομάδα πορτοκαλί εφήβων νεαρών που φώναζαν συνθήματα κατά της Ομόνοιας.

Αυτό που ενδεχομένως να 'προκάλεσε' τους έφηβους Αποελίστες ήταν ότι οι τρεις Ιρλανδοί ήταν ενδεδυμένοι με την παραδοσιακή, πράσινη τους στολή με το τριφύλλι , όχι όμως επειδή είναι Ομονοιάτες αλλά με αφορμή τους εορτασμούς του Άγιου Πατρικίου, ο οποίος ως γνωστόν θεωρείται προστάτης Άγιος και φωτιστής της Ιρλανδίας.

Πιθανό είναι ακόμη, συμπληρώνει το ρεπορτάζ που σε αποκλειστικότητα μεταδίδει η AVANT GARDE, οι τρεις άνδρες να κατευθύνονταν στο παραπλήσιο Finbarrs, το μοναδικό, όπως σας λέγαμε και χθες, αυθεντικό Irish Pub της Λευκωσίας, αφού αν υπάρχει ένα μέρος στην πόλη όπου μπορείς να γιορτάσεις το Saint Patrick’s Day σαν γνήσιος Ιρλανδός, αυτό είναι και κανένα άλλο.

Παρέμβαση για το θέμα έχει κάνει και το Προξενείο της Ιρλανδίας στην Κύπρο κάνοντας λόγο για απαράδεκτο, γελοιωδέστατο και εξοργιστικό περιστατικό, που χρήζει άμεσης διερεύνησης από την κυπριακή αστυνομία ενώ η είδηση έχει ήδη αρχίσει να παίζει στα ιρλανδικά και στα βρετανικά ΜΜΕ, προσφέροντας τουλάχιστον στην Ομόνοια τη διεθνή αναγνώριση που ποτέ δεν κατάφερε να αποκτήσει.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πάντως ο χουλιγκανικός μας συντάκτης με μέλος από το Διοικητικό Συμβούλιο του ‘ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο Δημόσια Λίμιτεδ’, του ειπώθηκε το εξής: «Σε μια 86χρονη επιτυχημένη πορεία όπως είναι η πορεία του ΑΠΟΕΛ είναι φυσικό να υπάρχουν γεγονότα που να μην θέλει κανείς να τα αναφέρει».

Ωστόσο, ένα πράγμα θα σας πω, μας είπε το Μέλος:

«ΑΠΟΕΛ ΑΠΟΕΛ,
ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΡΕ ΘΡΥΛΕ ΔΕΝ Σ’ΑΦΗΣΑΜΕ ΠΟΤΕ,
ΟΣΟ ΖΩ, ΘΑ’ ΜΑΙ ΕΔΩ,
ΝΑ ΜΕΘΑΩ ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΩ,
ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΤΟ ΘΕΟ.
ΑΠΟΕΛ ΑΠΟΕΛ!»

Η κατάσταση υγείας των τριών Ιρλανδών δεν είναι σοβαρή και εντός της ημέρας αναμένεται να πάρουν εξιτήριο και να κατευθυνθούν αμέσως προς το Finbarr’s, αφού οι φετινοί, τριήμεροι εορτασμοί για το St. Patrick’s Day ξεκινούν από σήμερα, Παρασκευή 15 Μαρτίου και θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 17 Μαρτίου που είναι και η επίσημη ημέρα για τη μεγάλη γιορτή της Ιρλανδίας.

Το πάρτι ξεκινάει στις 15 Μαρτίου με τους Minus One, συνεχίζεται στις 16 Μαρτίου με τους Zilla Project και κορυφώνεται την Κυριακή 17 Μαρτίου με τους Sands of Time. Το μουσικό τριήμερο θα συνοδεύεται από άφθονη ιρλανδέζικη μπύρα και παραδοσιακά εδέσματα.


To παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.


Στο μεταξύ, με αφορμή το Saint Patrick's η Digital Tree διοργανώνει διαγωνισμό

Κάνε βασικά κλικ εδώ και πιε που λόου μας


Δες κι αυτά

Λαφαζαnews