21 Nov 2017

Εντοπίσαμε 25άχρονο Κύπριο που αμείβεται με το αστρονομικό ποσό των €500 μηνιαίως*

Το σαξές στόρι συνεχίζει ακάθεκτο να γράφει ιστορία.

Fake news φαίνεται να αποτελούν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον αριθμό πτωχεύσεων στην Κύπρο και την υποτιθέμενη αύξηση των λουκέτων σε επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε με την πραγματογνώμων Σάβια Ορφανίδου, η οποία και γνωρίζει τα των οικονομικών περισσότερο κι απ’ την οικονομία την ίδια, υποστήριξε πως όλα αυτά εμπίπτουν στην “μιντιακή λάσπη”, πως “το σαξές στόρι συνεχίζεται κανονικά” και πως “όλα βαίνουν σύμφωνα με το σαξέσφουλ πρόγραμμα”.

Παρόλο που τα τελευταία 4,5 χρόνια φαίνεται να έχουν τερματίσει τις εργασίες τους πέραν των 660 επιχειρήσεων και οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, τώρα που μιλάμε, είναι στους 26.436, η κα. Ορφανίδου δήλωσε πως “Είμαστε το νέο ντουμπάι, ζούμε το θαύμα, εν ούλλα πελλάρες” και πως πρέπει να το χωνέψουμε.

Σύμφωνα με εξονυχιστικό ρεπορτάζ της Avant Garde σε Λήδρας-Ονασαγόρου, και συγκεκριμένα σε καφετέριες που φωτίζονται από έντισον λαμπς με μαύρο καλώδιο, εντοπίσαμε πως όντως, το σαξές στόρι συνεχίζεται αφού ήταν άδειες όλες οι καφετέριες από το πρωί μέχρι το βράδυ και όλος ο κόσμος βρισκόταν στις πολύ σαξέσφουλ δουλειές του.

Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ, καταφέραμε να ξεκλέψουμε δέκα λεπτά από νεαρό εργαζόμενο πτυχιούχο ο οποίος όχι μόνο έχει δουλειά [εδώ το καλό το σαξές στορι] αλλά, μάλιστα, αμοίβεται και με το αστρονομικό ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως για πλήρη απασχόληση συν απλήρωτες βάρδιες [το σαξές στόρι δεν τελειώνει μιλάμε].

Ο 25άχρονος πτυχιούχος μας έχει παραχωρήσει την πιο κάτω συνέντευξη:

Avant Garde: 25άχρονε πτυχιούχε, τι πτυχία έχεις;
25άχρονος: Αρχιτεκτονικής με μάστερ στην Ποιητική του Χώρου και έμπευση τον Γκαστόν Μπασελάρ…
AV: Ναι, ναι... Και εργάζεσαι αυτή τη στιγμή;
25άχρονος: Βεβαίως. Έχω βρει αμέσως δουλειά σε κρεοπωλείο, όπου εργάζομαι ως τεμαχιστής κρεάτων με, wait for it, 500 ευρώ τον μήνα!
AV: Ασύλληπτο! Απίστευτο! φανταστικό! Μπράβο σου 25άχρονο πτυχιούχε! Πώς τα κατάφερες;
25άχρονος: Το σαξές στόρι έχει χώρο για όλους μας. Κατάφερα να κλείσω αυτή την once in a lifetime συμφωνία αμέσως μόλις λίγα χρόνια μετά την αποφοίτησή μου και τώρα γεύομαι τους καρπούς.
AV: Πώς σχολιάζεις την είδηση σχετικά με τον αυξημένο αριθμό πτωχεύσεων και το κλείσιμο επιχειρήσεων στην Κύπρο;
25άχρονος: Ψέματα, όλα ψεμάτα. Προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος με την δουλειά μου. Όταν άρχισα μάλιστα σπουδές με όνειρο να γίνω ο επόμενος Καλατράβα δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έβρισκα καλύτερη δουλειά απ’ αυτήν που είμαι τώρα, με 500 ευρώ μαύρα και χωρίς 13ο μισθό.
AV: Έχουν βρει και οι συνομήλικοί σου δουλειές που ανταποκρίνονται σε αντίστοιχα όνειρα;
25άχρονος: Βεβαίως, έχω φίλους μπαρίστες, ανθοπώληδες και ντιλιβεράδες. Όλοι βρήκαν δουλειά!
AV: Να μας πεις πως αξιοποιείς τα 500 ευρώ που παίρνεις μετά από τόσα χρόνια σπουδών;
25άχρονος: Βεβαίως, μένω με την μάνα μου. Δεν έχω να πληρώσω ενοίκιο, ρεύμα, νερό, σκύβαλα, φόρους, σουπερμάρκετ και όλα καλά. Έχω κάνει το όνειρό μου πραγματικότητα.
AV: Σε ευχαριστούμε πτυχιούχε 25άχρονε εργαζόμενε.

Και κάπου εδώ, αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες να υπενθυμίσουμε πως ότι διαβάζετε δεν είναι χρυσός, ούτε επίσης ότι ακούτε. Το σαξές στόρι επιβεβαιώνεται καθημερινά μέσα από τέτοιου τύπου εργατικούς και γεμάτους όνειρα νέους.

Ακόμα ένα σαξές στόρι έφτασε στο τέλος του, μέχρι την επόμενη φορά, καλό μας βράδυ [διπλής ανάγνωσης].

Το πιο πάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Περισσότερα Λαφαζαnews εδώ.

Δες κι αυτά

Λαφαζαnews