Μαζικές εκστρατείες δεντροφύτευσης αρχίζει η κυπριακή κυβέρνηση*

Μαζικές εκστρατείες δεντροφύτευσης αρχίζει η κυπριακή κυβέρνηση*

Μαζικές εκστρατείες δεντροφύτευσης αρχίζει η κυπριακή κυβέρνηση*
Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

Αφουγκραζόμενη τις ανησυχίες πολιτών που μόνοι τους αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα δεντροφυτεύσεις σε όλη την Κύπρο. Ο φυσιολάτρης δημοσιογράφος μας βρέθηκε πρωί πρωί στο Προέδρικο και με μεγάλη χαρά μας μεταδίδει όλα όσα αποφασίστηκαν υπό τη μορφή του επείγοντος. Αφορμή, σημειώνουν οι πηγές του, υπήρξε η τρέχουσα τεράστια κρίση στον Αμαζόνιο που έχει ταρακουνήσει την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη προσωπικά.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αναφέρει: «Σε διεθνές επίπεδο η κατάσταση είναι φοβερά ανησυχητική. Η υπερθέρμανση του πλανήτη προχωρεί με γοργούς ρυθμούς ενώ οι πρόσφατες πυρκαγιές σε ολόκληρη στην Αρκτική και οι παρούσες τρομακτικές φωτιές στον Αμαζόνιο, δεν μας αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα και επιδεινώνεται με τα σχεδόν ανεπανόρθωτα αυτά κακά. Οφείλουμε να γρηγορήσουμε. Αρχίζουν μαζικές εκστρατείες δεντροφύτευσης σε ολόκληρη την Κύπρο. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε».

Σε ερώτηση του φυσιολάτρη δημοσιογράφου μας αν η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τις αυθόρμητες εκδηλώσεις των πολιτών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απήντησε καταφατικά επισημαίνοντας ωστόσο πως οι δεντροφυτεύσεις δεν θα πραγματοποιηθούν μόνο σε εθελοντική βάση από ευαισθητοποιημένους πολίτες αλλά έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο σεβαστό μπάτζετ που θα διατεθεί αποκλειστικά και μόνο για τον σκοπό αυτό.

Το δάσος καίγεται. Ο πλανήτης καίγεται. Πρέπει να δράσουμε

Γίνονται μάλιστα σκέψεις, ανέφερε ο Εκπρόσωπος, να τεθούν αρκετά πιο αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια γύρω από τις παράκτιες οικιστικές μας αναπτύξεις. «Μέχρι και την κατεδάφιση των επαύλεων στις προστατευόμενες Θαλασσινές Σπηλιές σκεφτόμαστε!» Θα κάνετε τόσο μεγάλη στροφή στην ποιότητα, αναρωτηθήκαμε. «Το δάσος καίγεται. Ο πλανήτης καίγεται. Πρέπει να δράσουμε», κατέληξε.

Η AVANT GARDE θα συνεχίσει να μεταδίδει σε αποκλειστικότητα όλες τις θαυμάσιες περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες της ευσυνείδητης αυτής κυβέρνησης.


*Το παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα


Loader