9 May 2018

Έξαλλος ο Χάρης Γεωργιάδης με τα προγνωστικά για την Γιουροβίζιον*

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

Μετά την πολύ φουέγο παρουσίαση της κυπριακής συμμετοχής χθες το βράδυ στη Λισαβόνα, την εθνική ανάταση που ακολούθησε αλλά και την κυπριώτικη σιγουριά πως η Κύπρος θα τιγκάρει στον γιουροβιζιονίστα του χρόνου τον Μάιο, η Avant Garde, στο πλαίσιο του γενικότερου παροξυσμού, δέχτηκε αιφνιδιαστικό βίντεο κολ από τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Ο κ. Γεωργιάδης, σε επικοινωνία που είχε με τον αρμόδιο γιουροβιζιονίστα της εφημερίδος μας, ξεκαθάρισε την στάση του με το μακρόσυρτο flat beat που πάντοτε τον διακρίνει, αναφέροντάς μας:

Αντιλαμβάνομαι την ευδαιμονία που νιώθει ο κυπριακός λαός και τον αστείρευτο πόθο του να φιλοξενηθεί η εν λόγω διοργάνωση στην χώρα μας αλλά [τονισμένο το ‘αλλά’ και ακολουθεί μεγάλη παύση] να υπενθυμίσω πως βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο σε σχέση με την οικονομία. [παύση, chin up, ανασήκωμα φρυδιού].

Να υπενθυμίσω [πολύ βασική η επανάληψη της λέξης] πως έχουμε επιτυχώς εξέλθει από την οικονομική ύφεση [χαμογελάκι, σύντομη παύση] αλλά [ηχητικός τονισμός] οι προκλήσεις παραμένουν.

Σε μία περίοδο που επιβάλλεται ένας ανασχεδιασμός των προτεραιοτήτων της οικονομικής πολιτικής [παύση χωρίς χαμογελάκι] ο λαϊκισμός δεν πρόκειται να βοηθήσει την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Αντιθέτως [παύση ατελείωτη, σε φάση να νομίζεις πως θα μπει τελεία], ο λαικισμός μπορεί να θέσει σε κίνδυνο όλα αυτά για τα οποία έχουμε σκληρά εργαστεί.

Οδεύουμε προς μια νέα φάση η οποία δεν θα αφορά την διαχείριση των άμεσων συνεπειών της οικονομικής κρίσης ή την εφαρμογή του προγράμματος αλλά μια νέα προσπάθεια για να δημιουργηθεί ένα πολύ πιο υγιές υπόβαθρο στην κυπριακή οικονομία με ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα ούτως ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μακροχρόνια βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς στρεβλώσεις και χωρίς τα βαρίδια που αποστερούν από την αναπτυξιακή μας προοπτική...[Χωρίς τελεία, χωρίς ανάσα και ο γιουροβιζιονίστας συντάκτης μας, έτοιμος να σκίσει το αυτόγραφο του Toto Cutugno, αναγκάζεται να διακόψει τον ΥΠΟΙΚ].

-Τι προτείνετε, με λίγα λόγια, κύριε Υπουργέ;

Καλώ τον κυπριακό λαό να καταπιέσει τα πάθη του και να φερθεί με ωριμότητα όπως πολύ ορθά έπραξε και το ένδοξο 2013.

Καλώ τον κυπριακό λαό να πείσει γνωστούς, φίλους και συγγενείς που έχει στο εξωτερικό να μην ψηφίσουν την Κύπρο.

Καλώ τον κυπριακό λαό να μην προσθέσει ακόμα ένα οικονομικό βαρίδιο στην πετυχημένη πορεία του κυπριακού οικονομικού θαύματος".

-Μα, κύριε Υπουργέ…

“Σε παρακαλώ γιε μου, σοβαρομιλάς; Εν μας κανούν τα προβλήματα μας, έχουμε λίρες τωρά να κουβαλούμε τζαι πουτούτα στην χώρα; Έστησα καριέρα πας το δεύτερο οικονομικό θαύμα της Κύπρου, εν θα μου την χαλάσει μια Φουρέιρα εμένα. Off the record το τελευταίο που σου λαλώ, μεν το γράψεις”.

Το ρεπορτάζ μας βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρις ότου τοποθετηθεί και η Σάβια Ορφανίδου όσον αφορά στο φλέγον [#diplis] θέμα.

*Το πιο πάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Δες κι αυτά

Λαφαζαnews