24 Oct 2017

Η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε το άσυλο στον πρωτοετή Κύπριο φοιτητή*

Επιβιβάστηκε πριν από λίγο σε αεροπλάνο της Cyprus Airways

Την είδηση που έσκασε σαν βόμβα χθες αναφορικά με τον φοιτητή που αιτήθηκε πολιτικό άσυλο από την κυβέρνηση της Ελλάδος ακολούθησαν διπλωματικά παρατράγουδα και αυτή την στιγμή ο 20άχρονος Στάθης Ευσταθίου βρίσκεται καθ’ οδόν για το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Ο Κύπριος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο από την ελληνική κυβέρνηση μετά από απειλές που δεχόταν επανειλημμένα από κύπριους συμφοιτητές του. Ο λόγος, όπως ο ίδιος υποστήριξε, ήταν ότι δεν έκανε παρέα αποκλειστικά και μόνο με συμπατριώτες του ως είθισται και ήρθε σε επαφή με ελλαδίτες συμφοιτητές του.

Μετά από bullying που ακολούθησε και με έντονες τις ενδείξεις για πρόκληση ζημιάς στην σωματική ακεραιότητα του ιδίου αλλά και στα προσωπικά του αντικείμενα [cd Μιχάλη Χατζηγιάννη, βινύλιο Άννας Βίσση με αφάνα στο εξώφυλλο, ταψί με κατεψυγμένα κουπέπια, τραχανά κυπριακό Πάφου, μπλουζάκι «λάμν’ Α ρώτα» από Romeotees] η Ελληνική Κυβέρνηση αποδέχτει να του παραχωρήσει πολιτικό άσυλο στη χώρα ούτως ώστε να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου του Πειραιά.

Παρόλα αυτά, δυο μέρες μετά, η απόφαση αναιρέθει και νέο διπλωματικό επεισόδιο έχει κλονίσει τις κυβερνήσεις Ελλάδας-Κύπρου.

Η AVANT GARDE επικοινώνησε με τον πρωτοετή φοιτητή για να μάθει περισσότερα:

Avant Garde: Στάθη, τι συνέβη;

Στάθης Ευσταθίου: Ρε κουμπάρε, εγώ απλά αποφάσισα μιαν νύχταν αντί να φκω με τους κυπραίους όπως πάντα να πάω σε κάτι καλαμαράες που με εκαλέσαν για ποτά. Εν το είπα εν η αλήθκεια των κυπραίων γιατί είσιεν να μου πουν τσούρου-μούρου τζαι ήντα γυρέφκω εγώ με τους καλαμαράες και λοιπά. Έκλεισα το τηλέφωνο, επήα και εν τέλει έδωκαμεν πάνω τους στου Ψυρρή. Μετά ακολούθησε ένα μαρτύριο φίλε μου, μαρτύριο.

A.G.: Τι έγινε, δηλαδή, Στάθη;

Σ.Ε.: Εμάθετε τα φαντάζουμαι που τες εφημερίδες. Αφήναν μου κρουσμένα cd του Χατζηγιάννη έξω που το διαμέρισμα μου, εφωνάζαν μου μες το πανεπιστήμιο «Προδότη, ελληνόσπορε» τζαι πολλά άλλα. Επερνούσαν που το Μικέλ που εσυχνάζαμεν τζαι εσύρναν μου χαλούμια τζαι εφέφκαν. Επία εζήτησα πολιτικό άσυλο ρε κουμπάρε.

A.G.: Το οποίο και σου δόθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση αν δεν απατώμαστε;

Σ.Ε.: Ναι τζαι ήρταν μετά που θκιο μέρες τζαι αναιρέσαν το ρε φίλε. Πρώτη φορά αριστέρα λαλεί σου.

A.G.: Με ποία δικαιολογία;

Σ.Ε.: Καταρχήν είπαν μου ότι εν ρίζει μες την Ελλάδα Κυπραίος να σπουδάζει νομική γιατί απλά κρατώ τους την θέση τζαι ότι έπρεπε κανονικά να πάω Αγγλία τζαι να μεν τους βασανιώ. Ύστερα, που εκατεβήκαν τζείνοι που την δική μας την πρεσβεία τζαι εμάθαν ήντα μπου έγινε, είπαν μου να «Άτε γιε μου, εν μας κανούν τα προβλήματα μας, εννα σε έχουμε έγνοια τζαι εσένα τωρά» τζαι είπαν τους «Εν εντάξει, εν θέλει άσυλο ο μιτσής, εννά τον πάρουμε στο Σπίτι της Κύπρου στην Ξενοφώντος να τζοιμηθεί πόψε τζαι αύριο να τον στείλουμε στην μάνα του στον Άη Δεμέτη». Πάππαλα το άσυλο φίλε μου.

A.G.: Βρίσκεσαι στο Σπίτι της Κύπρου αυτή την στιγμή Στάθη;

Σ.Ε.: Μα ήντα μπου λαλείς ρε κουμπάρε, εσηκώστηκα τζαι έφυα. Πόση τέχνη τζαι πολιτισμό να αντέξει το πλάσμα. Εκλείσαν μου Cyprus Airways τζαι τωρά είμαι στο Βενιζέλος να έρτω πίσω.

A.G.: Μα δεν έχουν κλείσει οι Κυπριακές Αερογραμμές Στάθη;

Σ.Ε.: Όι τζείνες με το αγρινό, τζείνες με το ελαιόλαδο ρε φίλε τζαι εσύ.

A.G.: Σκέφτεσαι να κινηθείς νομικά Στάθη μετά από όλο αυτό που προηγήθηκε;

Σ.Ε.: Σιγά να μεν κινηθώ νομικά. Μεν σου πω εν τζαι καλύτερα που ήρταν τα πράματα έτσι. Έννα πάω Αγγλία ρε φίλε, να τελειώσω τζαι πιο γλήορα την Νομική τζαι μετά εννά έρτω στην Κύπρο να γίνω Dj. Ο παπάς μου που εν δικηγόρος είπε μου «Σπούδασε μάνα μου νομική τζαι μετά κάμε ότι θέλεις». Τούτο εννά κάμω. Ελλάδα με Τσίπρα εν ξαναπατώ ρε φιλέ. Τζαι στην Αγγλία που εννά πάω, μόνο με Κυπραίους θα κάμνω παρέα γιατί εν θέλω να ξαναμπλέξω. Να τελειώσω την νομική, να γίνω διάσημος Dj τζαι κανεί. Εν θέλω να ασχοληθώ άλλο με το θέμα. Κλείω σε γιατί φωνάζουν το όνομα μου που τα μικρόφωνα, φέφκει το αεροπλάνο τζαι είμαι ντούττι φρι ακόμα.

Το πιο πάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Περισσότερα Λαφαζαnews εδώ.

Δες κι αυτά

Λαφαζαnews