Η Κύπρος βραβεύτηκε για την περιβαλλοντική της πολιτική!*

Η Κύπρος βραβεύτηκε για την περιβαλλοντική της πολιτική!*

Η Κύπρος βραβεύτηκε για την περιβαλλοντική της πολιτική!*
Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

Μετά τα χαρμόσυνα νέα για τις θεσπέσιες επιδόσεις της Κύπρου στην αντιμετώπιση των fake news και στον (link, μία ακόμη πανευρωπαϊκή διάκριση της χώρας μας έρχεται από τις Βρυξέλλες επιστεγάζοντας και επιβεβαιώνοντας το τρελό, πρωτοποριακό, πολύπλευρο και εντυπωσιακό μας success στόρι.

Όπως μεταδίδει ο αιθεροβάμονάς μας συντάκτης, η διάκριση ετούτη τη φορά έρχεται από νέα έκθεση της Κομισιόν, όπου η χώρα μας εκθειάζεται για τα θαυμαστά άλματα προόδου που έχει κάνει σε ό,τι αφορά στην περιβαλλοντική πολιτική και στην προστασία προστατευόμενων περιοχών. Αν όλες οι χώρες του πλανήτη εφάρμοζαν τις πολιτικές που εφαρμόζει η Κύπρος, υπογραμμίζεται στην έκθεση, τότε δεν θα είχαμε να ανησυχούμε ποτέ και για τίποτα!

Η Κομισιόν εκθειάζει τη διαχείριση των αποβλήτων μας, αφού οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας επιτυγχάνουν εντυπωσιακά ποσοστά ανακύκλωσης. Η διαχείριση των υδάτων, προστίθεται, χαρακτηρίζεται από φοβερή αποτελεσματικότητα ενώ τα αστικά λύματα επεξεργάζονται πλήρως. Σύμφωνα με την έκθεση, η Κύπρος αξιοποιεί επιπλέον με τεράστια επιτυχία τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και είναι χώρα πρότυπο τόσο για την ηλιακή όσο και για την αιολική ενέργεια.

Είμαστε ευλογημένοι να ζούμε σε μια χώρα με άπλετο ήλιο και το έχουμε αξιοποιήσει δεόντως, σχολιάζει στην AVANT GARDE ο Υπουργός Ενέργειας

Το σημαντικότερο, υπογραμμίζεται στην έκθεση της Κομισιόν, είναι ότι όλα τα νέα οικιστικά και εμπορικά κτήρια που κατασκευάζονται ακολουθούν αυστηρά τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές, αφού οι σχετικές μελέτες που προηγούνται της ανέγερσής τους είναι εξονυχιστικές και φουλ προβλεπόμενες.

Πρότυπο για ολόκληρη την Ευρώπη είναι άλλωστε η αυστηρή κυπριακή νομοθεσία που δεν επιτρέπει ποτέ ατασθαλίες και ανεπάρκειες και δεν είναι συμπτωματικό που ειδικά η ακτογραμμή του νησιού έχει γίνει σημείο περιβαλλοντικής αναφοράς ανά το παγκόσμιο και το θαλάσσιο μας οικοσύστημα είναι πιο πλούσιο από ποτέ. Ενδεικτικό παράδειγμα η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού της προστατευόμενης μεσογειακής φώκιας.

«Είναι μία αδιάσειστη πραγματικότητα πως στην Κύπρο ανέκαθεν σκεφτόμασταν μακροπρόθεσμα. Αν μια πολιτική τη σήμερον ημέρα δεν είναι πράσινη, αποκλείεται να επενδύσουμε σε αυτήν», σχολιάζει με περηφάνια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.


*Το παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα


Loader