Κατοχυρώνεται ως παγκόσμια πατέντα το κυπριακό καρπούζι που παγώνει στη θάλασσα*

Κατοχυρώνεται ως παγκόσμια πατέντα το κυπριακό καρπούζι που παγώνει στη θάλασσα*

Κατοχυρώνεται ως παγκόσμια πατέντα το κυπριακό καρπούζι που παγώνει στη θάλασσα*
Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

Τη συνήθεια αυτή την ζήσαμε από πρώτο χέρι στα 80s, την σνομπάραμε στα 90s, την ξεχάσαμε στα 00s.

Είκοσι χρόνια αργότερα, η επιστημονική κοινότητα ήρθε να μας διαψεύσει αφού το πάγωμα του καρπουζιού (βλέπε παττίχα) στη θάλασσα έχει πλέον κατοχυρωθεί ως παγκόσμια πατέντα του κυπριακού κράτους.

Η πρωτότυπη αυτή κυπριακή μέθοδος κατοχυρώθηκε με παγκόσμια πατέντα και αφορά πλέον σε μία ευρεσιτεχνία που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προόδου της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Σε δηλώσεις του ο Δρ. Ιάσωνας Γιαννόπουλος, αρμόδιος για την κατοχύρωση της εν λόγω πατέντας είπε αποκλειστικά στην Avant Garde:

Τα έργα ανθρώπινης δημιουργικότητας και καινοτόμου σκέψης δεν σταμάτησαν ποτέ και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που εφευρέτες και επιστήμονες συνέβαλαν με αυτά στην παγκόσμια πολιτισμική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Αυτή τη στιγμή έχουμε ενώπιόν μας, κατοχυρωμένη πλέον, μία πατέντα που θα αλλάξει τη ζωή πολλών παραθεριστών και θα διαδώσει ανά τον κόσμο πλέον τα οφέλη της”.

Σε ανακοίνωσή του ο ΚΟΤ σημειώνει ότι χειροκροτεί και υποκλίνεται στην εν λόγω διάκριση και ότι με master plan το οποίο ολοκληρώνεται εντός του καλοκαιριού, θα στήσει την καμπάνια του Summer 2020 στην βάση της νέας αυτής πρωτιάς για την Κύπρο μας.

Η Avant Garde παρακολουθεί από κοντά το πάγωμα του κυπριακού καρπουζιού σε θάλασσες και ακτές και θα επανέλθει με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

* Το παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπαράκι στη Λεμεσό κόβει στην πόρτα τους καλοντυμένους*

Loader