11 Jan 2018

Φτασμένος κύπριος διανοούμενος ακτιβιστής έγραψε κάτι θετικό για την Κύπρο

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

Στα τρία μέτρα έχει φθάσει το ύψος του χιονιού στη ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου ενώ από προχθές το πρωί χιόνι πέφτει ασταμάτητα σε όλες τις πόλεις του νησιού, συνθέτοντας μια αποστομωτικά απόκοσμη για τα κυπριακά δεδομένα ατμόσφαιρα.

Αν και οι μετεωρολόγοι, ερασιτέχνες και μη, προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα καιρικά φαινόμενα με βάση τον τάδε ψυχρό αντικυκλώνα που επηρεάζει το νησί μας, psychic και άλλοι μέντιουμ με μεταφυσικές ιδιότητες φωτογραφίζουν την προχθεσινή συμπεριφορά φτασμένου κύπριου ακτιβιστή διανοούμενου καλλιτέχνη στο Facebook ως τη βασική αιτία για το πρωτοφανές χιόνι που παρόμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί.

Σύμφωνα με συγκλονιστικές πληροφορίες που έχουν διασταυρωθεί από τον συντάκτη ντόπιου ακτιβισμού, τέχνης και διανόησης της ιστοσελίδος μας, πριν τρεις μέρες και συγκεκριμένα τη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018, για ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο, φτασμένος κύπριος διανοούμενος καλλιτέχνης ακτιβιστής δεν δημοσίευσε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media ούτε και ένα αρνητικό σχόλιο για την Κύπρο και τα χάλια της. Όχι μόνο αυτό αλλά έγραψε κάτι ... θετικό, προκαλώντας, εκτός από το τεράστιο breakthrough, και μια τεράστια παγωμάρα στους ακολούθους φίλους του, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη αποφασίσει αν είναι ακτιβιστικά ορθόν να πατήσουν ή όχι like, αφού ως γνωστό έλεος πιον μες τούντη χώρα, ποττέ εν θα πάμε μπροστά κλπ.

Πρόκειται, σύμφωνα με τον συντάκτη ακτιβισμού, τέχνης και διανόησης, για μπροστάρη στον αγώνα διανοούμενο καλλιτέχνη και αντισυστημικό ακτιβιστή, ο οποίος, από το ανακαινισμένο σπίτι της γιαγιάς του στο Καϊμακλί όπου διαμένει (με second-hand και marimekko επίπλωση) δεν χάνει ποτέ ευκαιρία να τα χώσει μέσω Facebook και Avaaz εναντίον του συστήματος, της αμορφωσιάς και της ανισότητας που μας ταλαιπωρούν ως νησί και έλεος πιον μες τούντη χώρα.

Ο ενεργός του διαδικτυακός ακτιβισμός επεκτείνεται σε επί παντός επιστητού ακτιβιστικά θέματα: Απ’ το περιβάλλον, τα δικοινοτικά, τον Αρχιεπίσκοπο και τους ΛΟΑΤΚΙ, μέχρι τα πλαστικά μπουκάλια, τις πλαστικές τσάντες, το επεξεργασμένο πόσιμο νερό, τους ψεκασμένους ουρανούς, τις χελώνες και τα μυρμήγκια που ασυνείδητοι κύπριοι συνεχίζουν να πατούν αδιαφορώντας για τη ψυχούλα τους, δεν υπάρχει ούτε και μία θεματική στην οποία να μην έχει γράψει κάτι αρνητικό.

«Έχει δημοσιεύσει κάτι επικριτικό τουλάχιστον 300 φορές για το κάθε θέμα ενώ αρκετές είναι οι αναρτήσεις που έχει ανεβάσει και στο Avaaz», μας πληροφορεί απ’ το κοντρόλ ο συντάκτης μας.

Και εκεί που προχθές ξημέρωνε Δευτέρα, μέρα κατά την οποία είθισται οι ακτιβιστικές αναρτήσεις του φτασμένου διανοούμενου καλλιτέχνη ακτιβιστή να είναι πολλές και να βάλλουν με περίσσιο θυμό και τόλμη για τα κακώς κείμενα του μίζερου μας νησιού, τσουπ, γύρω στη μία το μεσημέρι εμφανίζεται η εξής αιφνίδια ανάρτηση:

«Δεν είναι πολύ αισιόδοξο και ενθαρρυντικό που, όσα προβλήματα και να προέκυπταν κατά καιρούς, η χώρα μας ανέκαθεν ήταν ένα όμορφο μωσαϊκό διαφορετικών εθνικοτήτων και πολιτισμών;»

Μάταιη απεδείχθη πάντως η προσπάθεια του συντάκτη ντόπιου ακτιβισμού, τέχνης και διανόησης της ιστοσελίδος μας να επικοινωνήσει μαζί του αποσπώντας μια σχετική δήλωση.

Παρά ωστόσο την απώλεια που σημαίνει αυτό για εμάς σε κλικ, αφού γνωστή είναι η σημασία του να είχαμε δήλωση από μια τέτοιου βεληνεκούς προσωπικότητα, τουλάχιστον οι ακολούθοι του μπορούν να καθησυχαστούν πως ο φτασμένος ακτιβιστής επέστρεψε στον παλιό κακό επικριτικό του εαυτό.

Ειδικότερα, η εξής στιχομυθία σημειώθηκε μεταξύ τους:

AG: «Καλησπέρα σας, είμαστε από την Avant Garde και θα σας παρακαλούσαμε όπως έχουμε ένα σχόλιό σας αναφορικά με την αναπάντεχα θετική προχτεσινή σας ανάρτηση».

Αντισυστημικός Ακτιβιστής Διανοούμενος Καλλιτέχνης: «Ε κουμπάρε εγώ σε ό,τι να ναι χιπστεροφυλλάδες του συστήματος, που εν ποικίλης ύλης τζαι χαμηλού επίπεδου που παίζουν θέματα lifestyle εν απαντώ. Μόνο σε πολιτιστικά ένθετα απαντώ τζαι σε σοβαρές εφημερίδες τύπου Bloomberg που έχουν επίπεδο».

Δες κι αυτά

Λαφαζαnews