Μάθημα τεχνητής νοημοσύνης εισάγεται στα κυπριακά σχολεία*

Μάθημα τεχνητής νοημοσύνης εισάγεται στα κυπριακά σχολεία*

Μάθημα τεχνητής νοημοσύνης εισάγεται στα κυπριακά σχολεία*
Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

Στοκχόλμη είναι τα νέα που μεταδίδει σήμερα ο αιθεροβάμονάς μας συντάκτης, αφού σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου, από την ερχόμενη κιόλας σχολική χρονιά, τα σημαντικά social media ethics και οι περιβόητες, σύγχρονες προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης (ΑI) θα διδάσκονται υποχρεωτικά σε όλα τα δημόσια ιδρύματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, παγκυπρίως.

Σύμφωνα με τ’ αποκλειστικό, AVANT GARDE ρεπορτάζ, ο Κύπριος Υπουργός Παιδείας, δήλωσε:

«Άπειρες είναι οι καθημερινές, ηθικές και κοινωνικές προκλήσεις από την κυριαρχία του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικών δικτύωσης στη ζωή μας. Ταυτόχρονα, όπως οι σημαίνουσες ιδιοφυίες της εποχής μας έχουν επανειλημμένως προειδοποιήσει, είμαστε πια οριστικά αντιμέτωποι με το δαιδαλώδες και ζωτικό ζήτημα του AI (artificial intelligence).

Τα υπαρξιακά και ηθικολογικά ερωτήματα που η θεαματική και ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας φέρει μαζί της απαιτούν όπως η διδακτέα σχολική μας ύλη εκσυγχρονιστεί και όπως γρήγορα εναρμονιστεί με τις προκλήσεις της εποχής. Τόσο ως κοινωνία όσο και ως πολιτεία έχουμε καθήκον και υποχρέωση να προετοιμάσουμε και να προστατεύσουμε τους μαθητές μας, όσο το δυνατό περισσότερο μπορούμε.

Ως Υπουργείο Παιδείας έχουμε αποφασίσει πως, από την ερχόμενη κιόλας σχολική χρονιά, μάθημα τεχνητής νοημοσύνης εισάγεται σε όλα τα γυμνάσια ως υποχρεωτικό ενώ θα προσφέρεται και ως εξειδικευμένο μάθημα επιλογής στα λύκεια».

Το μάθημα, σύμφωνα με τον Υπουργό, θα διδάσκεται από εξειδικευμένους κοινωνιολόγους επιστήμονες, που έχουν καταρτιστεί σχετικώς και που για τις ανάγκες πλήρωσης των θέσεων που προκύπτουν θα προσληφθούν με διαδικασίες εξπρές.

Παράλληλα με την εισαγωγή του μαθήματος για την τεχνητή νοημοσύνη, σημειώνει ο αιθεροβάμονάς μας συντάκτης, μελετάται σοβαρά η κατάργηση του υποχρεωτικού εκκλησιασμού και της υποχρεωτικής τέλεσης θρησκευτικής προσευχής τα πρωινά στις τάξεις των δημόσιων σχολείων. Ριζικές, αναμένεται επιπλέον να είναι οι αλλαγές, στον τρόπο που διδάσκεται το ευαίσθητο μάθημα της Ιστορίας.

«Οδεύουμε μπρος ολοταχώς προς το 2020 και συμπεριφερόμαστε ανάλογα», κατέληξε ο Υπουργός.


Το παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα


Λαφαζαnews μαζεμένα

Loader