Κατάθεση πρότασης στη Βουλή για αλλαγή του εθνικού μας ύμνου

Κατάθεση πρότασης στη Βουλή για αλλαγή του εθνικού μας ύμνου

Κατάθεση πρότασης στη Βουλή για αλλαγή του εθνικού μας ύμνου
Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

Καταιγιστικές, ιντριγκαδόρικες και για (μια μικρή η αλήθεια) μερίδα του πληθυσμού επαίσχυντες είναι οι εξελίξεις στη μητέρα πατρίδα Ελλάδα, μετά την περιβόητη επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών απ’ τη βουλή και την επίσημη πια μετονομασία της διεθνώς αποκαλούμενης Μακεδονίας σε «Βόρεια Μακεδονία».

Όπως έντρομος και αλαφιασμένος μεταδίδει ο επί των Εθνικών μας Ζητημάτων συντάκτης, πρωί πρωί της Δευτέρας, 28ης Ιανουαρίου, η Βουλή των Ελλήνων πρόκειται να προβεί σε μια ακόμη φοβερή και τρομερή ψηφοφορία.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό μας ρεπορτάζ, που (παγκύπρια και πανελλήνια) πρώτοι εμείς δημοσιεύουμε, η νέα πρόταση νόμου που κατατέθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος την Παρασκευή το απόγευμα, προβλέπει την κατάργηση του υφιστάμενου Εθνικού μας Ύμνου και την άπαξ και δια παντός αντικατάστασή του με έναν καινούριο.

Αντικαθίσταται με το Νέο Σύγχρονο Έπος

Μάλιστα κυρίες και κύριοι, ο περιβόητος Ύμνος Εις την Ελευθερίαν, το ξακουστό και λεβέντικο αυτό ποίημα του Διονύσιου Σολωμού, που για δυόμισι και πλέον αιώνες τραγουδιέται σε στάση προσοχής απ’ τους νιούς και τις νεανίδες του λαμπρού αυτού έθνους, προτείνεται όπως καταργηθεί ως Εθνικός Ύμνος και αντικατασταθεί αμέσως με το Νέο Σύγχρονο Έπος, που δεν είναι άλλο από το «Μη Παραχαράσσετε» (Την Ιστορία, η Μακεδονία Μακεδονίτισσα μόνο είναι πια Μία).

Όπως εγκεκριμένοι πολιτικοί αναλυτές και ιστοριοδίφες έχουν εμπιστευτικά δηλώσει στον Επί των Εθνικών μας Ζητημάτων συντάκτη, «το βεληνεκές της πρωτοφανούς αυτής βαιραλιάς, η ασύλληπτα ιλλιγγιώδης ταχύτητα με την οποία διαδόθηκε όπως επίσης και η συντριπτική αποδοχή (διπλής ανάγνωσης) του σύγχρονου αυτού αριστουργήματος απ' τον δοκιμαζόμενο λαό, επιτάσσει όπως o σεβαστός μεν, αναχρονιστικός δε Διονύσιος Σολωμός, καταργηθεί πάρ ‘ αυτά και αμέσως αντικασταταθεί από το νέο εθνικό και ήδη μελοποιημένο έπος, που μικροί και μεγάλοι ασταμάτητα από την περασμένη Πέμπτη κοινοποιούν, μοντάρουν και διασκευάζουν στα διαδικτυακά τους προφίλ και λογαριασμούς».

Πρωταρχικός στόχος η ενότητα

Η ρηξικέλευθη αυτή πρόταση νόμου από την ελληνική βουλή έχει ως πρώτιστο και βασικό της στόχο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, να συνενώσει τον άνευ προηγουμένου διχασμένο λαό, που μετά την προχθεσινή επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δείχνει τώρα πιο διασπασμένος από ποτέ.

Αυτό, μεταδίδει ο Επί των Εθνικών μας Ζητημάτων συντάκτης, θα γίνει κατορθωτό πολύ εύκολα, αφού, έστω και για διαφορετικούς λόγους, το Μη Παραχαράσσετε τυγχάνει πρωτοφανούς λαϊκής αποδοχής.

«Απ’ τους παραδοσιακούς thug life μακεδονομάχους, τους γνήσιους απογόνους του Μέγα Αλέξανδρου και του Βουκεφάλα που βγήκαν στους δρόμους και στα συλλαλητήρια με ακόντια και ασπίδες, μέχρι τους (επίσης thug life) χιπστεράδες νεαρούς, που εκτιμούν ότι οι διασκευές του Μη Παραχαράσσετε είναι ό,τι πιο απολαυστικό και εύστοχο κυκλοφόρησε ποτέ για το θέμα, όλοι μας συμφωνούμε πως το μομέντουμ για την ανανέωση του Εθνικού Ύμνου είναι κρίσιμο και πρέπει να αξιοποιηθεί πάρ’ αυτα και χωρίς δεύτερη σκέψη» υπογραμμίζεται.

Άγνωστη η στάση των βουλευτών στην Κύπρο

«Έστω και με διαφορετικές αφετηρίες, το thug lifeness που το Μη Παραχαράσσετε προκαλεί, ποτέ ξανά δεν συνένωσε το λαό μας σε τόσο μεγάλο βαθμό. Δεν νοείται να αφήσουμε τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη», δήλωσε στον συντάκτη μας ο βουλευτής που κατέθεσε την ιντριγκαδόρικη πρόταση στη βουλή.

Η υπερψήφιση μάλιστα της πρότασης για την αλλαγή του Εθνικού Ύμνου θεωρείται δεδομένη, αφού σύμφωνα με πηγαδάκια που κυκλοφορούν στους διαδρόμους της βουλής, οι μόνοι που δείχνουν να προβάλουν σθεναρή ένσταση στο θέμα χαρακτηρίζοντας την κίνηση ως 'επαίσχυντη' είναι μεμονωμένοι βουλευτές από διαφορετικά κόμματα που ενστερνίζονται αντιπρόταση των Ελλήνων Εθνικών όπως ο νέος Εθνικός Ύμνος προέλθει από την ομηρική Οδύσσεια ή Ιλιάδα.

Να σημειωθεί, τέλος, πως άγνωστη παραμένει για την ώρα η στάση των κυπρίων βουλευτών


Δείτε εδώ το πρωτότυπο κομμάτι του νέου έπους: (κατάλληλο για μακεδονομάχους με ακόντια)

Κι εδώ τη δημοφιλέστερη διασκευή του: (ακατάλληλο για μακεδονομάχους με ακόντια)


*To παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Loader