28 Nov 2017

ΣΟΚ! Ανάστατο το κυπριακό διαδίκτυο*

Ανάστατο είναι από χθες το κυπριακό διαδίκτυο. Περισσότερες πληροφορίες στο ρεπορτάζ που τρέχει καθώς βρέχει.

Έντονη αναστάτωση παρατηρείται από χθες το πρωί στο κυπριακό διαδίκτυο με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας να μαρτυρούν πως πληθώρα αναγνωστών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας στην ανέλπιδη προσπάθεια να αντιληφθεί τι συμβαίνει.

Συγκεκριμένα, από τις χθεσινές πρωινές ώρες, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ημερήσιας πλοήγησης του μέσου Κύπριου πολίτη-καταναλωτή ειδήσεων, δεν εντοπίστηκαν πουθενά σε τίτλους και υπότιτλους ειδήσεων clickbait στοιχεία.

Φάρος ξεπέτας-ενημέρωσης, οι γνωστές ειδήσεις-δόλωμα φαίνεται να μην εμφανίστηκαν χθες στο ταιμλάιν των κυπρίων χρηστών, πράγμα που προκάλεσε την ευρύτερη κοινωνική αναστάτωση των διψασμένων για ενημέρωση αναγνωστών.

Πλήρως αποσυντονισμένοι οι χιλιάδες διαδικτυακοί περιηγητές, μη ξέροντας σε ποια απ’ όλες τις ειδήσεις του Facebook να κλικάρουν, άρχισαν -σύμφωνα με έγκυρα διασταυρωμένες πηγές- να επικοινωνούν απευθείας με την εταιρεία Facebook και να εκφράζουν τα παράπονά τους, για το κακό που τους βρήκε, σχετικά με την αλλαγή του αλγόριθμου της γνωστής ιστοσελίδας.

Παραπονούμενος διαδικτυακός χρήστης, ο οποίος και επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, δήλωσε στο inbox της Avant Garde: “i apandisi tou fb itan pos en allaxan tipote ston algori8mo tous tzai episis erotisan mas pou en i kypros!!!!!! Hallllloooo!!”.

Στην μετέπειτα ενδελεχή έρευνα που ακολούθησε από πλευράς μας, ενημερωθήκαμε πως οι χιλιάδες των αναγνωστών επικοινωνούσαν μετά το μεσημέρι -όταν και εμφάνηκε η έντονη απουσία των clickbait από την ειδησεογραφία- αδιάκοπα με τον ντίτζιταλ τομέα συγκεκριμένου εκδοτικού οίκου στην Κύπρο. Από έγκυρες πηγές στα εν οίκου -και τώρα εν δήμω- ενημερωθήκαμε πως τέσσερις τηλεφωνήτριες παραιτήθηκαν μετά από εξύβριση οργισμένων πολιτών οι οποίοι απαιτούσαν να ενημερωθούν για “παράθυρα που ξεκολλούσαν από αεροπλάνα σε πτήση”, τη “31χρονη νεαρή μητέρα που με λεβεντιά κέρδισε τη μάχη με την επάρατη νόσο”, “ενδεχόμενους πολέμους στα παράλια της Κύπρου”, “το ποστ του Νικόλα Παπαδόπουλου για τα γενέθλια του γάτου του”.

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τους συναδέλφους στον εν λόγω εκδοτικό οίκο, ενημερωθήκαμε πως καθόλη την διάρκεια της ημέρας εβρίσκονταν στην ετήσια ημερίδα του οίκου με τίτλο “Καταγράφοντας τα θέματα που θα προβληθούν το 2018” και προετοίμαζαν την σχετική επικαιρική θεματολογία πριν από μας για μας. Στην αίθουσα ροής φαίνεται πως τους είχε αντικαταστήσει δημοσιογράφος προερχόμενος από παραδοσιακό μέσο [ΣΟΚ!] και ο οποίος δεν γνώριζε τα τρικ για την αύξηση των κλικς αφού, όπως δήλωσε μετανιωμένος στον ρεπόρτερ της ιστοσελίδας μαςΜάνα μου, εμένα είπαν μου πέρνα ειδήσεις της επικαιρότητας τζαι πάτα τούτο το κουμπί. Κανένας εν μου είπε ότι έγινε ολόκληρη φιλοσοφία να βάλλεις τίτλο”.

Μετά τα χιλιάδες παράπονα αναγνωστών, ο CEO του εκδοτικού οίκου αποφάσισε να δώσει αύξηση στον αρχισυντάκτη της σελίδας δίνοντάς του την ευκαιρία αλλά και την ώθηση να δώσει στον κόσμο αυτό που αποζητά και να επαναφέρει τα κλικς στα κανονικά τους επίπεδα.

Με σκοπό να καθησυχάσει το ευρύ κοινό, η εν λόγω ιστοσελίδα ανάρτησε floating banner με τίτλο “ΣΟΚ!!! Απολογούμαστε!!!” επαναφέροντας την διαδικτυακή τάξη και τα clickbaits στα καθιερωμένα για την εποχή επίπεδα.

Σημ: Στον δημοσιογράφο του παραδοσιακού μέσου επιδόθηκε δια χειρός η απόλυσή του και του προτάθηκε από το τμήμα HR να αλλάξει επάγγελμα και τομέα. Οι σκέψεις μας είναι σήμερα μαζί του.

Το πιο πάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Περισσότερα Λαφαζαnews εδώ.

Δες κι αυτά

Λαφαζαnews