Η Κύπρος έκανε άλματα στην αντιμετώπιση της διαφθοράς*

Η Κύπρος έκανε άλματα στην αντιμετώπιση της διαφθοράς*

Η Κύπρος έκανε άλματα στην αντιμετώπιση της διαφθοράς*
Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

Δεν έχουν τελειωμό τα ευχάριστα νέα που μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο αιθεροβάμονάς μας συντάκτης.

Μετά τις καταπληκτικές επιδόσεις της Κύπρου στην αντιμετώπιση των fake news και στον (link μία ακόμη πανευρωπαϊκή διάκριση της χώρας μας ανακοινώθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με νέα έκθεση της Κομισιόν, παρόλο που η διαφθορά αποτελεί πρόκληση για τη γηραιά ήπειρο στο σύνολό της και εξακολουθεί να πλήττει όλα τα κράτη μέλη, στο μεσογειακό νησί της Κύπρου έχουν γίνει άλματα στο ζήτημα και τα μέτρα αντιμετώπισης που εφαρμόζονται εδώ αποτελούν πια παγκόσμιο πρότυπο.

Από τον εξαιρετικά έντιμο, τωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Υπουργούς του, μέχρι τον κάθε βουλευτή, δήμαρχο και τοπικό αξιωματούχο, όλα τα δημόσια πρόσωπα της χώρας υπόκεινται μια φορά το δίμηνο σε εξονυχιστικό έλεγχο, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος δεν γίνεται ποτέ και όλα κυλούν ρολόι, αναφέρεται.

οι επαγγελματικές δραστηριότητες των πολιτικών προσώπων δεν συγκρούονται ποτέ με το δημόσιο συμφέρον της χώρας

Η εντιμότητα στην πολιτική δεν αποτελεί πλέον ζήτημα προς αμφισβήτηση, οι κώδικες δεοντολογίας στο εσωτερικό κομμάτων και οργανώσεων τηρούνται ευλαβικά και οι επαγγελματικές δραστηριότητες των πολιτικών προσώπων δεν συγκρούονται ποτέ και σε καμία περίπτωση με το δημόσιο συμφέρον της χώρας.

Η έκθεση επισημαίνει ότι τόσο η φύση και το επίπεδο της διαφθοράς όσο και η αντιμετώπισή της καθρεφτίζονται πλήρως σε πρόσφατο ευρωβαρόμετρο, όπου οι Κύπριοι πολίτες δείχνουν να είναι πια πλήρως ικανοποιημένοι με την παρούσα κατάσταση. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους δημοκρατικούς θεσμούς και στο κράτος δικαίου έχει αποκατασταθεί πλήρως, σημειώνεται.

Σίγουρα δεν αποτελεί σύμπτωση, επισημαίνεται, που αποτελέσματα έχουν αρχίσει να διαφαίνονται και στην εθνική μας οικονομία: Tο κράτος μας άλλωστε ποτέ δεν στείρεται έσοδα από νομότυπες φορολογίες και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που αλλού κάνει πάρτι εδώ δεν υπάρχει ούτε καν ως υπόνοια, υπογραμμίζεται.

Ρολόι, ρολόι αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης ο Πρόεδρος της Βουλής ενώ αίσθηση δημιουργεί και σχετική ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο ΠτΔ που αναφέρει πως «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια πρέπει και να φαίνεται».

H AVANT GARDE υπόσχεται να μεταδίδει ανελλιπώς όλες τις θαυμαστές, πανευρωπαϊκές διακρίσεις της χώρας μας και να μη σταματήσει ποτέ να συμβάλει εποικοδομητικά στη θετική, εξωτερική της εικόνα.


*Το παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα


Loader