31 Oct 2017

ΤΩΡΑ: Σε εξέλιξη διαδήλωση επί της λεωφόρου Λόρδου Βύρωνος*

Ογκώδης διαδήλωση πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στη Λευκωσία.

Οι διαδηλωτές που κατέκλυσαν την περιοχή, ὡς ἐπί τό πλεῖστον ακαδημαϊκοί αλλά και απόφοιτοι πανεπιστημίων, φαίνεται να κρατούν ανά χείρας τα πτυχία τους ως ένδειξη συμπαράστασης σε Καθηγητή Πανεπιστημίου που διαμένει στην περιοχή.

Λόγω της κοσμοσυρροής που έχει ως επίκεντρο την οικία Ομότιμου Καθηγητή Ιστορίας, Φιλολογίας και Γενικών Γνώσεων, η Αστυνομία Κύπρου έχει κλείσει και τις δύο λωρίδες της Βύρωνος με την τροχαία κίνηση να διοχετεύεται προς το ιστορικό κέντρο της πόλης από τα φώτα της Χόντα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, συγκλονισμένη είναι η ακαδημαϊκή κοινότητα του νησιού που έσπευσε να στηρίξει και να συμπαρασταθεί στο άξιο μέλος της, τον ομότιμο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Γλάδστωνος, ο οποίος και έσκισε τα πτυχία του το περασμένο Σάββατο ενώ την ίδια στιγμή ζήτησε να επιστραφούν όλα τα βραβεία και οι διακρίσεις που του είχαν δοθεί τις περασμένες δεκαετίες.

Ουρές ακαδημαϊκών αρχικά σχηματίστηκαν επί του πεζοδρομίου που εφάπτεται της οικίας του καθηγητή από το περασμένο Σάββατο, της 28ης Οκτωβρίου, ενώ η διαδήλωση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις αφού σήμερα κατέφθασαν λεωφορεία με ακαδημαϊκούς από όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Η Avant Garde βρισκόταν εκεί και -όπως πάντα- έχει όλες τις λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τις έγκυρες πηγές του πολιτιστικού συντάκτη της ιστοσελίδος μας, το περασμένο Σάββατο ο Kαθηγητής εβρισκόταν στην chic οικία του επί της Λόρδου Βύρωνος. Μεταξύ μίας σπάνιας ταπισερί του 18ου αιώνα, σκονισμένων Μουράνο από την συλλογή της συγχωρεμένης συζύγου του, συλλογές από σπάνια νομίσματα, σπάνια γραμματόσημα και σπάνιους ευρωπαϊκούς χάρτες, ο συνταξιούχος καθηγητής απολάμβανε αμέριμνος το αφέψημά του σε χειροποίητα διακοσμημένο τσαγερό.

Με τις ζεστές ακτίνες του φθινοπωρινού ηλίου να μπαίνουν απ’ το μισάνοιχτό του παράθυρο, καθόταν στην επίσης σπάνια κουνιστή του πολυθρόνα και διάβαζε περίλυπος το βιβλίο “Δικτατορία και προπαγάνδα”, αφού λόγω ενοχλήσεων στο δεξί του πόδι δεν μπορούσε να λάβει μέρος στην φαντασμαγορική παρέλαση, άνευ F16, που πραγματοποιείτο λίγα μέτρα μακριά από την οικία του.

Ξάφνου, ένα παρατεταμένο χαρμόσυνο χτύπημα ακούστηκε απ’ την βαριά ξύλινη εξώπορτα της οικίας του και ο Kαθηγητής δένοντας την καρό και σε παστέλ αποχρώσεις ρόμπα του, βημάτισε αργά προς το προχώλ.

Ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα αντίκρισε πέντε παιδάκια με γαλανόλευκες σημαίες και ροδοκόκκινα μάγουλα τα οποία και άρχισαν να τσιρίζουν “Χρόνια πολλά! Χρόνια πολλά!” ως είθισται να συμβαίνει σε όλες τις επετείους τα τελευταία χρόνια. Χαρούμενα τον καλημέρισαν και του παρέδωσαν σχετική με την ημέρα διακήρυξη.

Ο Kαθηγητής, ευχαριστώντας θερμά τα ελληνοκυπριόπουλα, επέστρεψε στην σπάνια κουνιστή του καρέκλα, πήρε το μονόκλ του και άρχισε να διαβάζει το πιο κάτω:

Απ’ τις πρώτες κιόλας γραμμές, και τον “ανιστόριτο” Ντούτσε, τα χέρια του Kαθηγητή άρχισαν να τρέμουν επικίνδυνα, με το τρέμουλο να κορυφώνεται σταδιακά και να ολοκληρώνεται με το έπος του ‘21.

Τότε, ο Oμότιμος Kαθηγητής, είδε όλες τις αντίκες, τις συλλογές, τις δεκαετίες που είχε σπαταλήσει μέσα σε πανεπιστήμια και πίσω από έδρανα να περνούν σαν μαυρόασπρο κινηματογραφικό καρέ μπροστά από τα μάτια του.

Βγάζοντας την καρό και σε παστέλ αποχρώσεις ρόμπα του, σηκώθηκε απ’ την παλιοκαρέκλα όπου και καθόταν έως πριν λίγη ώρα αμέριμνος και άρπαξε απ’ τον τοίχο όλα τα καδρωμένα του πτυχία και διακρίσεις πετώντας τα στο πάτωμα. Αρπάζοντας τα παλιόχαρτα από το εσωτερικό και με λαβωμένα τα χέρια και την συνείδηση, τα έσκισε μεμιάς.

Την ίδια κιόλας ημέρα, ακαδημαϊκοί από όλη την Κύπρο ενημερώθηκαν μέσα από σχετική push notification εγκύκλιο για το περιστατικό και παρευρέθηκαν με τα πτυχία τους στην περιοχή ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον συνταξιούχο που αρνείται από το περασμένο Σάββατο να εξέλθει της οικίας του.

Με τον αριθμό των ακαδημαϊκών να αυξάνεται δραματικά, η διαμαρτυρία πήρε τεράστιες διαστάσεις και οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί.

Η Avant Garde βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με την Αστυνομία Κύπρου όσο και με τον Σ.Α.ΓΕ.Γ. [Σύνδεσμος Ανθρώπων με Γενικές Γνώσεις] και θα εμπλουτίζει το ρεπορτάζ.

*Το πιο πάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Περισσότερα Λαφαζαnews εδώ.

Δες κι αυτά

Λαφαζαnews