The 20 euros Review στο «Marina Beach Bar»

The 20 euros Review στο «Marina Beach Bar»

The 20 euros Review στο «Marina Beach Bar»
Θάλασσα, καλό φαγητό και καλά cocktails, μαζί

Ακόμη μια πρόταση από PNS, έναν όμιλο με χρόνια εμπειρίας στον τομέα του φαγητού, που συνήθως δεν απογοητεύει. Αποφάσισα να δω από κοντά μία από τις καινούργιες προσθήκες του Ομίλου, το πολύ χαλαρό beach bar και να δοκιμάσω το φαγητό.

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ Μίνιμαλ και νησιώτικη προσέγγιση. Τα βράδια ο φωτισμός είναι χαμηλός και ευχάριστος. Σωστή σκέψη οι μεγάλοι ανεμιστήρες οροφής, ειδικότερα για τις ανυπόφορες νύχτες με υγρασία. Πάντοτε προσέχω και πόσο αναπαυτικά κάθομαι όταν θα φάω και έχω να πω ότι οι καρέκλες είναι αρκετά άνετες. Overall, είναι ευχάριστη ατμόσφαιρα.

ΦΑΓΗΤΟ Το μενού είναι ποικίλο. Αν πας με παρέα συστήνω να μοιραστείτε μεταξύ σας μερικά από τα μικρά πιάτα. Προσωπικά επέλεξα tapas με ψαρικά.

Για πρώτα πιάτα επέλεξα για την παρέα τα έξης:

Moules mariniere- Το κλασικό πιάτο με μύδια, ψημένα στο ζωμό τους με κρασί, σκόρδο, chiffonade, μαϊντανό και λίγη φρέσκα κρέμα ήταν άρτια εκτελεσμένο. Τα μύδια ήταν ολόφρεσκα και ο ζωμός είχε άψογη ισορροπία και αναδείκνυε τη γεύση του κυρίως υλικού. Το κρασί και το σκόρδο είναι από τους καλύτερους συνδυασμούς, επομένως είναι ένα πιάτο ιδιαίτερα γευστικό και στο συγκεκριμένο εστιατόριο το συστήνω ανεπιφύλακτα. Παράγγειλα 1/2 κιλό και ήταν υπεραρκετό για 4 άτομα ως πρώτο πιάτο. Βεβαιωθείτε ότι θα σας φέρουν μπόλικο ψωμί για “βουττί”.

Καλαμάρι τηγανητό- Εν αντιθέσει με την πλειοψηφία, δεν δηλώνω φαν του τηγανητού καλαμαριού εδώ όμως το φτιάχνουν άψογα. Είναι αρωματισμένο σε πάπρικα, σπόρους κόλιαντρου και μάραθου και σερβίρεται με σάλτσα τάρταρ. Αξίζει να το παραγγείλεις. Είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζω τον συνδυασμό αυτών των μπαχαρικών με το συγκεκριμένο ψαρικό και το λάτρεψα. Στην επομένη μου επίσκεψη εκεί θα το παραγγείλω αυτό με μια παγωμένη Corona ατενίζοντας τον ορίζοντα.

Καλαμάρι στη σχάρα με καπνιστή ρικότα- φρέσκο μικρό καλαμάρι στη σχάρα σερβιρισμένο σε στρώση από καπνιστή ρικότα αρωματισμένη από χυμό από γλυκολεμονο με ξύσμα λεμονιού και ζωμό από σάλτσα σόγιας και μίριν (ημίγλυκο σάκε). Σαν θεωρία ακούγεται καλό αλλά ποτέ δεν με πείθει ο συνδυασμός του καλαμαριού με τυρί. Πες με “old fashioned”, whatever, I don’t care. Είναι το μόνο πιάτο που δεν ευχαριστήθηκα όσο τα υπόλοιπα. Δεν υπήρχε συνδετικός κρίκος μεταξύ των γεύσεων, αν και το καλαμάρι ήταν σωστα ψημένο και μαλακό.

Λαβράκι με σάλτσα miso- Εδώ μιλάμε! Αυτό είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα! ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΩ. Τσιγαρισμένο λαβράκι στο τηγάνι με κρέμα από παστινακι με πράσινο φασολάκι και φρέσκο μπιζέλι με σάλτσα miso. Η αλμύρα του ψαριού και η γλυκάδα της κρέμας με τη φρεσκάδα των πράσινων υλικών δημιουργούν ένα πιάτο με πλήρη ισορροπία. Οι γεύσεις “δενουν” κάλα μεταξύ τους και το αποτέλεσμα είναι πολύ κάλο. Από παρουσίαση, δεν πάει πίσω.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ Αν και έχω παρατηρήσει πως στις αρχές της χρονιάς υπήρχε περισσότερη οργάνωση, η εξυπηρέτηση είναι πολύ καλή και το προσωπικό είναι πάντοτε φιλικό και έτοιμο να βοηθήσει.

Loader