Σεφ με δύο αστέρια Michelin έρχεται Κύπρο για να μαγειρέψει στο Bistrot 55

Σεφ με δύο αστέρια Michelin έρχεται Κύπρο για να μαγειρέψει στο Bistrot 55

Σεφ με δύο αστέρια Michelin έρχεται Κύπρο για να μαγειρέψει στο Bistrot 55
Την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Μαρτίου

Ο Arnaud Bignon, ένας από τους νεαρότερους σεφ με δύο αστέρια Michelin, ταξιδεύει στην Κύπρο για να μαγειρέψει στο Bistrot 55 Classic Edition. Ο βραβευμένος σεφ θα μαγειρέψει με τον Chef de Cuisine του Bistrot 55 Classic Edition, Χριστόδουλο Θεοφάνους, εντυπωσιάζοντας τους λάτρεις της γαστρονομίας. Πρωτότυποι συνδυασμοί γεύσεων με καθαρές και σύγχρονες παρουσιάσεις αποκλειστικά στα Bistrot 55 την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Μαρτίου.

Καλωσόρισμα και καναπεδάκια: 8:00 μ.μ. Δείπνο: 8:30 μ.μ.

Ο Arnaud Bignon ξεκίνησε την καριέρα του σε εστιατόρια του Παρισιού, συμπεριλαμβανομένων του Drouant με δύο αστέρια Michelin με τον Chef Louis Grondar. Το 1999, μπήκε στο διάσημο, με τρία αστέρια Michelin, Le Bristol Paris, όπου εργάστηκε υπό τον επικεφαλής μάγειρα Éric Fréchon για επτά χρόνια. Αργότερα μετακόμισε στην Αθήνα το 2005 για να διευθύνει την κουζίνα του εστιατορίου Σπονδή, όπου το 2008, κέρδισε το δεύτερο αστέρι Michelin. Ο Bignon, τότε ηλικίας 32 ετών, ήταν ένας από τους νεότερους σεφ που το πέτυχε ποτέ. Η επόμενη στάση του ήταν το Greenhouse στο Mayfair του Λονδίνου το 2012, επιτυγχάνοντας το δύο αστέρια Michelin το 2013, σε μόλις δύο χρόνια εργασίας.

Η φιλοσοφία του Bignon συνδυάζει την παραδοσιακή γαλλική εκπαίδευση με τις σύγχρονες τεχνικές και βασίζεται στην εξεύρεση τέλειας αρμονίας και ισορροπίας σε όλα τα πιάτα που υπαγορεύει η γνώση του για την ποιότητα της πρώτης ύλης. Ονομάζει αυτή την εφευρετική αλληλεπίδραση μεταξύ των συστατικών «jeu des produits» που μεταφράζεται κυριολεκτικά σε «παιχνίδι με τα συστατικά».

Η στοιχειώδης προσέγγιση του Arnaud είναι το κλειδί για το φημισμένο μίνιμαλ ύφος του. Η οξύτητα είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ισορροπίας των γεύσεων σε κάθε πιάτο. Στόχος του είναι να εκπλήσσει και να συναρπάζει με ασυνήθιστους, αλλά αρμονικούς συνδυασμούς γεύσης. Επαναπροσδιορίζει κλασικά πιάτα φτάνοντας σε ένα λατρεμένο αποτέλεσμα.

Bistrot 55 Classic Edition, οδός Ελευθερίας 55, 3042 Λεμεσός. Προκρατήσεις στο 25 212 100

Loader