Τα δημοφιλέστερα άρθρα μας για το 2020

Τα δημοφιλέστερα άρθρα μας για το 2020

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από το Google Analytics.

Ανέκαθεν η σχέση μεταξύ δημοσιογράφων και αναγνωστών ήταν αμφίδρομη, ενίοτε και αμφίθυμη, πόσο μάλλον στη ψηφιακή εποχή που διανύουμε, όπου ανά πάσα στιγμή και λεπτό μπορούμε να γνωρίζουμε με επακριβή λεπτομέρεια το πόσοι χρήστες βρίσκονται μέσα στο σάιτ σε πραγματικό χρόνο, τι διαβάζουν, από πού το διαβάζουν, ποιο το προφίλ τους σε ό,τι αφορά ηλικίες, φύλα, τοποθεσία, χώρα και δεν συμμαζεύεται.

Για το αναμεθαματισμένο λοιπόν και τρισκατάρατο έτος 2020 που επιτέλους φεύγει, ως τα πιο δημοφιλή κείμενα της AVANT GARDE, τουλάχιστον σε επίπεδο επισκεψιμότητας, αναδεικνύονται τα ακόλουθα:

[Διευκρινίζεται πως μιλάμε για τις αναρτήσεις που προσέλκυσαν τους μεγαλύτερους αριθμούς αναγνωστών και όχι τα κείμενα με το μεγαλύτερο engagement (likes, shares, reactions κλπ) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κοινώς, μιλάμε για τα άρθρα που "πατήθηκαν" περισσότερο].

1) Και οι Λευκωσιάτες πάνε θάλασσα

φαφαφα

Μπορεί η Λευκωσία να είναι η μοναδική πόλη του νησιού που δεν έχει θάλασσα, όμως η είδηση που δημοσιεύσαμε στις 30 Απριλίου, εν μέσω των τότε περιοριστικών μέτρων, πως και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας δικαιούνται να μεταβούν κι αυτοί ρε αδερφέ για ένα μπανάκι να ξεσκάσουν λίγο απ' τα βάσανα της καραντίνας, αναδεικνύεται ως η δημοφιλέστερη ανάρτηση για το 2020!

«Από την ώρα που είναι εύλογο το χρονικό διάστημα, μπορεί ο Λευκωσιάτης να πάει στην παραλία» δήλωνε εκείνη τη μέρα ο αρμόδιος Υπουργός και τα κλικ έπεφταν βροχή.

 

2) H καπάτσα πεθερά που γκρέμισε το κυπριακό ίντερνετ

φαφαφα

Η καπάτσα viral πεθερά που μερικούς μήνες αργότερα θα γινόταν τηλεοπτική σειρά, επειδή τόσο πολύ την λάτρεψαν οι γηγενείς κάτοικοι, είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο άρθρο μας για το 2020. Διευκρινίζεται πως η εν λόγω ανάρτηση είχε δημοσιευθεί πριν γίνει ευρέως αντιληπτό πως η γυναίκα αυτή έκανε χιούμορ. 

 

3) Δεν ανοίγουν ούτε αυτή τη Δευτέρα τα σχολεία - Δηλώσεις Προδρόμου*

φαφαφαφ

Το συγκεκριμένο κείμενο είναι λαφαζαnews, σάτιρα δηλαδή, ωστόσο αρκετοί ήταν αυτοί που πίστεψαν πως κάτι τέτοιο ενδέχεται να ισχύει επειδή 2020 και επειδή Πρόδρομος Προδρόμου για Υπουργός Παιδείας.

 

4) Το ποστ ενός Κύπριου επιδημιολόγου που πρέπει να διαβάσουμε όλοι

φαφαφα

Οι αρνητές της πανδημίας και οι περιφρονητές της επιστήμης είναι δυστυχώς πολλοί και στη δική μας χώρα, ωστόσο ευτυχώς αρκετοί είναι και οι συμπολίτες μας που επιδεικνύουν ενδιαφέρον να διαβάσουν τις συμβουλές και τις οδηγίες από τους ειδικούς επιστήμονες, όπως αποδεικνύει ο μεγάλος αριθμός επισκεψιμότητας αλλά και κοινοποιήσεων που είχε προσελκύσει η εν λόγω ανάρτηση, που αξίζει να διαβαστεί ξανά και σήμερα. Υπενθυμίζεται πως ο Βαλεντίνος Σιλβέστρος είναι από τους πολύ λίγους εξειδικευμένους επιδημιολόγους στη χώρα μας.

 

5) Ο Λουκάς Φουρλάς αποστόμωσε τους ομοφοβικούς με τον πιο συγκινητικό τρόπο

φαφαφγα

Μπορεί στην εποχή της πριγκίπισσας Νταιάνα, όπως μας υπενθύμισε το The Crown, το λεγόμενο celebrity endorsement να είχε πολύ μεγαλύτερη απήχηση από ότι στις μέρες μας, θέλουμε ωστόσο να πιστεύουμε πως το εν λόγω εξαιρετικό σχόλιο του Μαρίνου Νομικού έχει αποδειχθεί όχι μόνο ως η καλύτερη αλλά και ως η αποτελεσματικότερη απάντηση στο μίσος που τότε χύθηκε!

Επιπρόσθετα, το καυστικό σχόλιο της Miley Cyprus για το La Casa de Papel ως το guilty pleasure που δεν είναι πια pleasure επίσης διαβάστηκε πολύ ενώ μεγάλο αριθμό αναγνωστών προσέλκυσαν κείμενα όπως Η αποκαθήλωση της Ellen και η είδηση για τα 300 ευρώ πρόστιμο στον Δήμαρχο Αραδίππου.

 

Ένα αρκετά καλύτερο 2021 να ευχηθούμε!

Loader