Γιουροβίζιον 2021: Μένει εκτός η Κύπρος;*

Γιουροβίζιον 2021: Μένει εκτός η Κύπρος;*

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring.

Mετά τις WTF αντιδράσεις από Κύπριους χριστιανοταλιμπάν για το τραγούδι Ελ Ντιάμπλο που αποφασίσαμε να στείλουμε στη Γιουροβίζιον, φουέγκο δεν άναψε μόνο στη χώρα μας αλλά και σε επίπεδο European Broadcasting Union, με σύσσωμα τα μέλη του ΕBU να κάνουν εκτάκτως zoom meeting μέσα στο Σαββατοκύριακο και να συζητούν σοβαρά το ενδεχόμενο αποκλεισμού της Κύπρου από τον διαγωνισμό.

«Μπορεί να δεχτήκαμε την Αυστραλία που βρίσκεται σε άλλο ημισφαίριο και έχουν τα καγκουρό για εθνικό σύμβολο αλλά αυτό με ταλιμπάν εντός του διαγωνισμού, παραπάει!», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι δυνατόν, κυρίες, κύριοι και κύρι@ να μιλάμε για ευρωπαϊκό διαγωνισμό εν έτει 2021 και να παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα εντός του θεσμού. Αν στο νησί της Κύπρου ζουν ακόμα στον Μεσαίωνα, τότε ποια είναι η θέση τους σ’ εναν μουσικό διαγωνισμό που υποτίθεται πως αντιπροσωπεύει σύγχρονες ευρωπαϊκές αρχές και αξίες» ανέφερε συγκεκριμένα πρωτοκλασάτο στέλεχος της EBU.

Σύμφωνα με τον γιουροβιζιονικό μας συντάκτη, η συζήτηση «για τις σύγχρονες ευρωπαϊκές αρχές και αξίες που αντιπροσωπεύονται από τη Γιουροβίζιον» προκάλεσε στη συνέχεια έντονες διαφωνίες και διαφιξισμούς μεταξύ των μελών της EBU, αφού η πραγματικότητα είναι πως οι «ευρωπαϊκές αξίες και η Γιουροβίζιον» είναι κι αυτό ένα θεματάκι προς συζήτηση, όλες και όλοι και όλ@ ωστόσο στο τέλος του ζουμ meeting συμφώνησαν πως «πολλά μπορούν να γίνουν αποδεκτά, κάτι τέτοιο όμως που παραπέμπει ξεκάθαρα σε Αλ Κάιντα, όχι».

«Κι αν έχουμε τρομοκρατική επίθεση από Κύπριους ταλιμπάν με ανθρώπινες απώλειες τη μέρα του διαγωνισμού», διερωτήθηκε άλλο μέλος την ώρα της συζήτησης, πυροδοτώντας φουέγκο στην ατμόσφαιρα.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: 

Η Αλέξια τοποθετείται για την Eurovision

Αν παίξεις ανάποδα το El Diablo ακούγεται το «θα σας πάρει ο δαίμονας» του Αναστασιάδη

El Diablo: Το βίντεοκλιπ του θυμίζει (κομματάκι) αυτό!


«Come on, this is just Cyprus!», επισήμανε άλλο μέλος της EBU, «δεν πιστεύω πως είναι τόσο επικίνδυνοι οι εκεί ταλιμπάν. Μόνο στο ξέπλυμα χρήματος πρέπει να φοβόμαστε τους Κύπριους, αν και φαίνεται πως και σ’ αυτό το ζήτημα έχουν αρχίσει να χάνουν το dirty game».

Σύμφωνα με τον γιουροβιζιονικό μας συντάκτη, το board της EBU ολοκλήρωσε το χθεσινοβραδινό zoom meeting χωρίς οριστική απόφαση, μεγάλη ωστόσο θεωρείται η πιθανότητα να αποκλειστεί άπαξ και διά παντός η χώρα μας από τον διαγωνισμό «και να πάει πάσα κακό», όπως δήλωσε το μέλος του board που εκπροσωπούσε την Κύπρο.

«Που να σας πάρει τζαι να σας σηκώσει» δήλωσε πρωί-πρωί σήμερα στους δημοσιογράφους, σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο Πρόεδρος Διαβατηριάδης.  

*Το παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα 

Loader