«Ούφου. Έλεος. Κορωνό-ιος. Βαρκούμαι»

«Ούφου. Έλεος. Κορωνό-ιος. Βαρκούμαι»

Νέο βιντεογραφημένο ποίημα από την Κοραλί Δημητριάδης

Το καλοκαίρι του 2019, η λατρεμένη Αυστραλοκύπρια ποιήτρια και performance artist με έδρα τη Μελβούρνη, Κοραλί Δημητριάδης, είχε δημοσιεύσει το βιντεογραφημένο ποίημα και performance με τίτλο 'βαρκούμαι' (I can't be bothered).

Το βίντεο είχε γυριστεί σε γνωστό σημείο στην παραλιακή λεωφόρο της Λεμεσού και έθιγε με παραστατικότητα, αμεσότητα και με την ανεπανάληπτη γοητεία και γνησιότητα που χαρακτηρίζει την Κοραλί, την καλοκαιρινή ραστώνη στο νησί μας.

'Ούφου. Βαρκούμαι. Εν πολλή πυρά', έλεγε χαρακτηριστικά τότε η Κοραλί, τότε που μοναδική μας έγνοια ήταν η ραστώνη και η πυρά. Ξέγνοιαστες εποχές, αλλιώτικεςΘυμηθείτε το:

Ενάμιση χρόνο μετά και αφού μεσολάβησε μια παρατεταμένη και δύσκολη περίοδος εγκλεισμού και απομόνωσης ένεκα πανδημίας, η Κοραλί γράφει ένα response poem, το οποίο ονομάζει I can't be bothered with COVID (βαρκούμαι τov κορωνοϊό).

Το νέο, εξίσου υπέροχο ποίημα μεταφέρθηκε κι αυτό στην οθόνη, σε σκηνοθεσία και καλλιτεχνική επιμέλεια της μίας και μοναδικής Κοραλί. 

Σήμερα το δημοσιεύουμε για πρώτη φορά. Απολαύστε το, είναι κι αυτό ωραίο:

Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο του διαδικτυακού φεστιβάλ No, I am not washing your dirty plate Arts Festival , το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία της Κοραλί και κατπιάνεται με θέματα σεξισμού με τη συμμετοχή Κυπρίων μουσικών και ποιητών, θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 14 Νοεμβρίου, ένα ZOOM event, που θα συμπεριλαμβάνει open mic session.

«Σκέφτηκα να πραγματοποιήσω αυτό το φεστιβάλ εν μέσω αυτής της αβέβαιης περιόδου, όχι μόνο για να εκφράσω τον θυμό μου για την ανισότητα των φύλων και τις διακρίσεις που ως γυναίκες συνεχίζουμε να βιώνουμε, ιδίως στις συντηρητικές κοινότητες της διασποράς, αλλά και επειδή ήθελα μια διέξοδο από την απομόνωση. Έχω μεγάλη ανάγκη να επικοινωνήσω και να συνδεθώ, αφού είμαι πολύ συνηθισμένη να ταξιδεύω. Στη Μελβούρνη όμως όπου μένω βρισκόμασταν σε καραντίνα για το μεγαλύτερο διάστημα της πανδημίας» είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια παρουσίασης του φεστιβάλ η Κοραλί.

Το φεστιβάλ στοχεύει στο να φέρει κοντά καλλιτέχνες και διανοούμενους, δίνοντας έμφαση στην Κύπρια, Ελληνίδα και Ιταλίδα γυναίκα και γενικά σε οποιαδήποτε μη Άγγλο-Ευρωπαία γυναίκα καθώς και σε non-binary άτομα της διασποράς αλλά και στους υποστηρικτές και συμμάχους τους».

Loader