Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα sex toys

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα sex toys

Ενημερώσου για τη σωστή επιλογή και την ασφαλή χρήση

Συμβουλές αναφορικά με τη σωστή επιλογή και την ασφαλή χρήση των sex toys έχουν ανάγκη να πάρουν όσοι προτίθενται να τα χρησιμοποιήσουν είτε για λόγους ευχαρίστησης, είτε για θεραπευτικούς σκοπούς.

Εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον οι δονητές ταξινομούνται από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ως θεραπευτικές συσκευές για τη θεραπεία της σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Οι ασθενείς αντιμετωπίζουν θετικά την προοπτική χρήσης τους, προκειμένου να ξεπεράσουν τα λειτουργικά και ψυχολογικά τους προβλήματα και να αναζωπυρώσουν τη σχέση τους με τον ερωτικό σύντροφο τους.

Ωστόσο, η αγορά τους δεν συνοδεύεται από συστάσεις για βέλτιστη πρακτική εφαρμογή. Στην επιστημονική βιβλιογραφία, υπάρχουν μελέτες που απαντούν στα συνήθη ερωτήματα των χρηστών, όπως ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος, η ένταση δόνησης κ.ά.

Διάβασε Επίσης: Σεξ στο αυτοκίνητο: Γιατί το προτιμούν οι νέοι;

Έρευνα στην οποία συμμετείχαν νεαρές γυναίκες με καρκίνο του μαστού, μια ομάδα ασθενών που καλείται να αντιμετωπίσει αρκετές σεξουαλικές δυσκολίες που σχετίζονται με τη θεραπεία, έδειξε ότι οι περισσότερες εξέφρασαν ενδιαφέρον για τα sex toys, όπως π.χ. τους δονητές. Ωστόσο, οι δονητές διαφέρουν βάσει φυσικών χαρακτηριστικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών.

Η επιλογή του κατάλληλου για τις θεραπευτικές ανάγκες αλλά και απλώς για την ικανοποίηση των χρηστών μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση.

Ως προς τα φυσικά χαρακτηριστικά τους, διαφέρουν στο μέγεθος, το σχήμα και το υλικό κατασκευής τους. Συνηθέστερα, έχουν σχήμα παρόμοιο με φυσικό φαλλό, αλλά υπάρχουν και σε πολλά άλλα σχήματα. Όσον αφορά στο μέγεθος τα πράγματα περιπλέκονται. Κι αυτό γιατί, παρότι ο κόλπος μεταβάλλεται εντός ενός γνωστού και περιορισμένου εύρους (αν και ποικίλλει σε μέγεθος) η επιλογή δονητών πάνω από το συγκεκριμένο εύρος είναι δυσάρεστη. Ποιο είναι όμως αυτό;

Μια έρευνα που αξιολόγησε τα μεγέθη (μήκος και διάμετρο) των δονητών και των ομοιωμάτων που διατίθενται στο εμπόριο για κολπική ή πρωκτική χρήση σε οκτώ ιστότοπους των ΗΠΑ που πωλούν σεξουαλικά παιχνίδια, διαπίστωσε ότι το μέσο μήκος ήταν μικρότερο από 15,1 εκατοστά και η μέση διάμετρος αυτών μικρότερη από 11.

Μια άλλη μελέτη που διεξήγαγε την ίδια έρευνα αλλά ορμώμενη από την ανάγκη προσδιορισμού του ιδανικού μεγέθους του φαλλού σε γυναίκες που ήθελαν να αλλάξουν φύλο, κατέληξε ότι οι γυναίκες επιλέγουν δονητές 13 έως 14 cm, καθώς ένας μεγαλύτερος (ιδιαίτερα πάνω από 15,1 cm) θα μπορούσε να οδηγήσει πολλούς ανθρώπους σε δυσκολία κατά τη διεισδυτική επαφή.

Για όσους επιθυμούν έναν δονητή για εσωτερική διέγερση, τα δύο παραπάνω χαρακτηριστικά θα πρέπει να αποτελούν κριτήριο επιλογής. Ασθενείς με πόνο στα γεννητικά όργανα, στον πρωκτό ή στην πύελο, με Ουρογεννητικό Σύνδρομο της Εμμηνόπαυσης ή δυσπαρευνία, πρέπει να χρησιμοποιούν δονητή που έχει μέσο ή κατώτερο του μέσου όρου μήκος και διάμετρο και που έχει λείο στέλεχος. Η ενόχληση κατά την εισαγωγή μπορεί να μειωθεί και η ευχαρίστηση να αυξηθεί με τη χρήση λιπαντικού. Για λόγους ελέγχου, κάθε sex toy που εισάγεται στο σώμα πρέπει να έχει ευρεία βάση ή παρόμοια δικλίδα ασφαλείας που να αποτρέπει τη βαθύτερη διείσδυση πέραν του μεγέθους του δονητή.

Διάβασε Επίσης: Αυτές είναι οι ιδανικές στάσεις ανεξάρτητα από το μέγεθός του πέους σου 

Άλλη μια παράμετρος που δεν πρέπει να παραβλέπεται είναι το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένος ένας δονητής ή ένα ομοίωμα. Συστήνεται στους χρήστες να χρησιμοποιούν δονητές που κατασκευάζονται από σιλικόνη, σκληρό πλαστικό, γυαλί και ανοξείδωτο ατσάλι, και γενικά υλικά που δεν περιέχουν τοξικές ουσίες.

Όσον αφορά στα λειτουργικά χαρακτηριστικά τους, οι δονητές διαφέρουν ανάλογα με την ταχύτητα, τον τύπο (π.χ. παλλόμενος) και την ένταση της δόνησης. Η μεταβλητή ταχύτητα επιτρέπει περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη ευκαιρία εντοπισμού της κατάλληλης για τις ατομικές ανάγκες του χρήστη. Η αυξημένη ένταση της δόνησης αποτελεί προϋπόθεση ικανοποίησης για ορισμένες γυναίκες, ειδικά για εκείνες των οποίων η σεξουαλική λειτουργία μπορεί να έχει επηρεαστεί από τη γήρανση ή την υγεία τους.

Και φυσικά, δεν τίθεται θέμα οργανικού εθισμού, όπως φοβούνται ορισμένοι. Οι επιστήμονες βεβαιώνουν ότι η ψυχολογική εξάρτηση από την ευκολία και την ένταση της διέγερσης με δονητή είναι πιθανή, αλλά η οργανική εξάρτηση απίθανη.

Η επιλογή του επιθυμητού δονητή βάσει του τύπου δόνησης, είναι θέμα προτίμησης.

Οι γιατροί συνιστούν όλο και περισσότερο τη χρήση τους. Και γι’ αυτό πρέπει να είναι σε θέση να συζητούν με τους ασθενείς τους κάθε απορία τους, και να τους εκπαιδεύουν σχετικά με την ασφαλή χρήση τους για τη βελτίωση της σεξουαλικής υγείας τους. Είναι σημαντικό να είναι ενημερωμένοι σχετικά με το εύρος των προϊόντων ώστε να καθοδηγήσουν τους ασθενείς τους να επιλέγουν προϊόντα που είναι πιθανό να ανταποκριθούν στους κλινικούς στόχους.

Πηγή 

Πηγή φωτογραφίας
 

Loader