12 Mar 2018

Πώς οι θαλασσινές σπηλιές της Πέγειας θα βάλουν την Κύπρο στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη*

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ της Avant Garde, μετά από πολύμηνη εξονυχιστική έρευνα, έψαξε και βρήκε τους λόγους ανέγερσης των κατοικιών στις θαλασσινές σπηλιές στην Πάφο. Σύμφωνα με συνέντευξη που του παραχωρήθηκε από τον επίμαχο developer, ένας από τους μελλοντικούς και μεγαλεπίβολους στόχους είναι οι ταράτσες των υπό ανέγερση κατοικιών να χρησιμοποιούνται για μακροβούτια στα γαλάζια και πεντακάθαρα νερά της Πάφου.

Ο developer δε σημειώσε πως, με τον τρόπο αυτό, η χώρα επενδύει στον ποιοτικό αθλητικό τουρισμό και ο ίδιος καινοτομεί αφού, όπως δήλωσε στον ρεπορτέρ μας, “Είμαι ο πρώτος που το έφερε στην Κύπρο ρε κουμπάρε”.

Φήμες μαρτυρούν πως στα μπαλκόνια θα δημιουργηθούν ειδικά διαμορφωμένοι βατήρες που θα εξυπηρετούν το ιδιαίτερο αυτό σπορ και ότι στην περιοχή θα εργοδοτούνται ολόχρονα και σε εικοσιτετράωρη βάση καλοπληρωμένοι ναυαγοσώστες, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο απεργίας από την μία και εξασφαλίζοντας όλα τα μέτρα ασφάλειας από την άλλη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που κατάφερε να εξασφαλίσει ο νατουρο-ρεπόρτερ μας, η Πάφος σε συνεννόηση με την πάντοτε συνεργάσιμη Πολεοδομία, στοχεύει να τοποθετήσει την πόλη στους παγκόσμιους αγώνες Bουτιάς από Tαράτσα.

Δικαιολογώντας την απόφασή της, με την οποία διαφωνεί αριθμός συμπολιτών μας χωρίς όραμα και επιχειρησιακό πλάνο, παραθέτει βίντεο από το εξωτερικό με αντίστοιχες παραλίες όπου φιλοξενούνται κτίσματα αυτού του τύπου και όπου διοργανώνονται παγκοσμίου κλάσης αγώνες.

Δείτε το επίμαχο βίντεο:

Οι αγώνες θα συμπεριλαμβάνουν ατομικές βουτιές και βουτιές ανά ζευγάρια, όπως ακριβώς και στα ολυμπιακά αθλήματα κατάδυσης, αναδεικνύοντας την δύναμη, την ευελιξία και την κιναισθητική κρίση των αθλητών. Το πρωτοποριακό άθλημα “κατάδυση από ταράτσα” θα πάρει την Κύπρο ένα βήμα παραπέρα απ’ εκεί που την έχει αφήσει ο αλησμόνητος παππούς ο δύτης και θα αναδείξει την χώρα έτσι ώστε να συμπορευθεί με τα διεθνή πρότυπα ανάπτυξης αθλημάτων αυτού του τύπου.

Παρόλο που, σύμφωνα πάντοτε με τις έγκυρες πηγές της εφημερίδος μας, το έργο προοριζόταν για της σπηλιές του Κάβο Γκρέκο, λόγω των πρόσφατων γεγονότων στην κοντινή Σωτήρα, αποφασίστηκε το έργο να εφαρμοστεί σε μία λιγότερο amish, παρόλα αυτά παρθένα, περιοχή.

Όσον αφορά την περιβαλλοντική ή άλλη καταστροφική ή και αντιαισθητική όψη των κτισμάτων, developer, πολεοδομία, δήμος και κράτος έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Όποιος θέλει σιελονούφκια τζαι φκιόρα, ας πάει σε pet shop ή σε φυτώριο ρε κουμπάρε. Εμείς θα κρατήσουμε το όραμα ζωντανό, ήταν η χαρακτηριστική απάντηση αρμόδιου για το φαντασμαγορικό αυτό πρότζεκτ.

Του Μιχάλη Κυβιδιώτη

*Το πιο πάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Περισσότερα Λαφαζαnews εδώ.

Δες κι αυτά

Λαφαζαnews