Λευκωσία: Σεμινάριο για όσους φοβούνται τα φίδια*

Λευκωσία: Σεμινάριο για όσους φοβούνται τα φίδια*

Λευκωσία: Σεμινάριο για όσους φοβούνται τα φίδια*
Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

Το νεοσύστατο κυπριακό ΥΦΙΝ (Υφυπουργείο Φινολογίας) ανακοινώνει την διεξαγωγή σεμιναρίου στη Λευκωσία με στόχο την ενημέρωση και την εξοικείωση με τα φίδια του τόπου μας.

Με στόχο την συνεχή κατάρτιση της μερίδας αυτής των πολιτών της χώρας που βλέπουν σαύρα και τρέχουν στις πρώτες βοήθειες επειδή πέρασε από δίπλα τους, το ΥΦΙΝ διοργάνωσε την ξεχωριστή αυτή ημερίδα με τίτλο “Βγάζουμε το φίδι από την τρύπα”.

Μία ημερίδα ανοιχτή στο ευρύ κοινό που συνδυάζει, μεταξύ άλλων, group therapy για όσους επιθυμούν συνειδητά να ξεπεράσουν τις φοβίες τους τώρα που ξύπνησαν οι φίνες.

Μιλώντας στο Huwaei (πως αλλάζουν οι καιροί) της Avant Garde, o Ειδικός Λειτουργός Γ’ του Υφυπουργείου δήλωσε:

“Ως συνήθως, οι Κυπραίοι εν υπερβολικοί στα ούλλα τους. Εφτά φιδούθκια έχουμε πας στο ξερονήσι τζαι μόνο το ένα εν επικίνδυνο”

Σε ερώτηση του ερπετοσυντάκτη μας, “Γιατί γίνεται τόσο θέμα;”, ο Ειδικός Λειτουργός Γ’ απάντησε πως “Θωρούν ένα φιδούι μες τον κήπο της Εδέμ της αυλής τους, νομίζουν εν η Ευά τζαι ο Αδάμ, τζαι παρανοούν ότι το φίδι εννά μείνει τζιαμέ να τους προσέχει”.

Να σημειωθεί ότι στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν στην σκηνή τα έξι άκακα φίδια που βολτάρουν στο νησί και οι παρευρισκομένοι θα έχουν την ευκαιρία να τα προσεγγίσουν και να ενημερωθούν ότι πιο πιθανόν είναι να τους δαγκώσουν τα 847 κουνούπια κατά την διάρκεια του κυπριακού καλοκαιριού παρά ένα από αυτά.

Επιπλέον, σε ειδικό power point (όπου γίνονται όλες ακόμα οι κυπριακές παρουσιάσεις) θα προβληθεί ειδικό ντοκιμαντέρ για το μοναδικό επικίνδυνο φίδι της Κύπρου, την οχιά ή φίνα (ο παππούς σου την έλεγε κοντονούρα ή πατσάλα / σημ: την φίνα ή την γειτόνισσα).

Την φίνα θα την καταλάβεις μόλις την δεις γιατί έχει αυτό το τουπέ του Drogo στο Game of Thrones, σωματότυπο κυπριακό του 40άρη με την κοιλιά της μπύρας και χρώμα της άμμου (όχι του Nissi beach, του Lady’s Mile.

Έπειτα, σε ειδική τελετή βράβευσης, η κυπριακή φίνα θα αποθεωθεί λόγω του ότι είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που φιλοξενεί αυτό το είδος φιδιού (παρακάτω το βρίσκεις στην Χαβάη και την Μαδαγασκάρη).

Ο ειδικός αναλυτής της ιστοσελίδας μας σημειώνει πως το πιο πάνω άρθρο ενδέχεται να ρίξει το ίντερνετ τις μέρες που θα ακολουθήσουν γιατί στον τίτλο φέρει τις λέξεις “Λευκωσία” και “φίδια”.

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη.

* Το παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα

Loader