Τα Καλύτερα Στέκια για Οφτό Κλέφτικο στη Λευκωσία

Τα Καλύτερα Στέκια για Οφτό Κλέφτικο στη Λευκωσία

Απολαύστε Παραδοσιακές Γεύσεις σε 15 Αγαπημένα Στέκια

Το οφτό κλέφτικο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κυπριακής γαστρονομίας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ανακαλύψτε 15 αγαπημένα στέκια στη Λευκωσία που σερβίρουν αυτή τη νοστιμιά:

Οδόφραγμα (Άγιος Δομέτιος)

Το Οδόφραγμα είναι γνωστό για την αυθεντική κυπριακή ατμόσφαιρα και το νόστιμο οφτό κλέφτικο που σερβίρει. Η φιλική εξυπηρέτηση και η ζεστή διακόσμηση το καθιστούν ιδανικό προορισμό για οικογένειες και φίλους.

Κλατσίμπαμπας (Τσέρι)

Στην καρδιά του Τσερίου, ο Κλατσίμπαμπας προσφέρει οφτό κλέφτικο με ξεχωριστή γεύση και εξαιρετική ποιότητα κρέατος. Η ταβέρνα διακρίνεται για την παραδοσιακή της ατμόσφαιρα και τις φιλικές τιμές.

Κυριάκος (Παλλουριώτισσα)

Η ταβέρνα Κυριάκος είναι διάσημη για το καλά μαγειρεμένο οφτό κλέφτικο της και τη ζεστή φιλοξενία. Με χρόνια εμπειρίας, αποτελεί σταθερή επιλογή για τους ντόπιους.

Μέλισσος (Άγιος Παύλος)

Ο Μέλισσος φημίζεται για την παραδοσιακή συνταγή του οφτού κλέφτικου, το οποίο ψήνεται αργά για να διατηρήσει όλη τη γεύση και τη ζουμερότητά του. Η γραφική τοποθεσία συμπληρώνει την εμπειρία.

Πισσάς (Άγιος Δομέτιος)

Το εστιατόριο Πισσάς σερβίρει οφτό κλέφτικο σε μεγάλες μερίδες με αυθεντική κυπριακή γεύση. Η φιλόξενη ατμόσφαιρα και το γρήγορο σέρβις το καθιστούν αγαπημένο στέκι.

Πορφύριος (Περιστερώνα)

Ο Πορφύριος προσφέρει ένα ευχάριστο περιβάλλον με νόστιμο οφτό κλέφτικο, παρασκευασμένο σύμφωνα με παραδοσιακές συνταγές. Η ταβέρνα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τα Σαββατοκύριακα.

Πρόσφυγας (Αγλαντζιά)

Η ταβέρνα Πρόσφυγας αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς προορισμούς για οφτό κλέφτικο στην Αγλαντζιά. Η οικογενειακή ατμόσφαιρα και οι λογικές τιμές είναι βασικά χαρακτηριστικά της.

Κιβωτός του Νώε (Λευκωσία)

Η Κιβωτός του Νώε προσφέρει μοναδικές γεύσεις οφτού κλέφτικου σε ένα μοντέρνο και φιλόξενο περιβάλλον. Ιδανικό για όσους θέλουν να συνδυάσουν παραδοσιακή κουζίνα με σύγχρονη ατμόσφαιρα.

Το Σπήλαιο (Δευτερά)

Το Σπήλαιο είναι γνωστό για το εξαιρετικό οφτό κλέφτικο και την εντυπωσιακή του τοποθεσία. Η μοναδική αρχιτεκτονική και η ποιοτική κουζίνα το καθιστούν must-visit.

Το Στενορύμι (Αγλαντζιά)

Το Στενορύμι σερβίρει αυθεντικό οφτό κλέφτικο σε μια ζεστή και παραδοσιακή ατμόσφαιρα. Οι επισκέπτες το αγαπούν για την εξαιρετική ποιότητα του φαγητού και τις φιλικές τιμές.

Η Ταβέρνα του Θεοδόση (Πάνω Δευτερά)

Στην Πάνω Δευτερά, η Ταβέρνα του Θεοδόση προσφέρει ένα ζεστό περιβάλλον και εξαιρετικό οφτό κλέφτικο. Οι ντόπιοι την προτιμούν για την αίσθηση οικειότητας και τις γεύσεις της.

Πάρκο Ευκάλυπτοι & Εστιατόριο-Πισίνα (Δάλι)

Στο Δάλι, το Πάρκο Ευκάλυπτοι προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας με το οφτό κλέφτικο να πρωταγωνιστεί στο μενού. Η όμορφη τοποθεσία δίπλα στην πισίνα συμπληρώνει την επίσκεψη.

Τα Βαρελάδικα

Τα Βαρελάδικα είναι γνωστά για την παραδοσιακή τους κουζίνα και το ζουμερό οφτό κλέφτικο. Η ατμόσφαιρα και η ποιότητα των πιάτων προσελκύουν πολλούς λάτρεις της καλής κουζίνας.

Αυτά τα στέκια προσφέρουν μια γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει την παράδοση με τη γεύση. Επισκεφτείτε τα και απολαύστε το οφτό κλέφτικο σε κάθε του εκδοχή.

The Barn restaurant (Παλιομέτοχο) 

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που έχει το “The Barn restaurant”, στο Παλιομέτοχο είναι το γεγονός ότι προσφέρονται προϊόντα που παράγονται στο ίδιο χώρο, δηλαδή στο αγρόκτημα της περιοχής. 

Τα λαχανικά, τα χόρτα, το ψωμί, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά, τα αλλαντικά, οι μαρμελάδες, όλα παράγονται στο “The Royal Goat Farm”! Αυτό που ξεχωρίζει φυσικά, είναι το κρέας στους ξυλόφουρνους. Το οφτό κλέφτικο του εστιατορίου που ψήνεται κάθε Πέμπτη, θα σας προσφέρει μία αξέχαστη γευστική εμπειρία, που θα θέλετε να επιστρέψετε για να την ξαναζήσετε, με την πρώτη κιόλας ευκαιρία! 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: The Barn restaurant - The Goat Farm 

Loader