7 + 1 AΠΟΡΙΕΣ για τη φοιτητική ζωή στην Κύπρο

7 + 1 AΠΟΡΙΕΣ για τη φοιτητική ζωή στην Κύπρο

Περισσότερο facts παρά απορίες...

Γνώριζες πως η Κύπρος διαθέτει το μεγαλύτερο αγγλόφωνο πανεπιστήμιο στη νότια Ευρώπη;

Στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, οι σπουδές στην Κύπρο αντιμετωπίζονταν με επιφυλακτικότητα, αυτό όμως πλέον δεν ισχύει. Αντιθέτως, η πολυπολιτισμική, μοντέρνα και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σύγχρονη Κύπρος θεωρείται πια ως ένας αρκετά ελκυστικός προορισμός για σπουδές, όχι μόνο για τους ντόπιους Κύπριους αλλά και για φοιτητές από το εξωτερικό.
 
Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, για παράδειγμα, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στη νότια Ευρώπη με βασική γλώσσα διδασκαλίας τα αγγλικά, έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα τα οποία το καθιστούν μια μοναδική επιλογή. 

Υπάρχουν δεκάδες λόγοι για να το επιλέξετε, λόγοι για τους οποίους οι σπουδές στην Κύπρο είναι πλέον ταυτόσημες με τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας - και σε αυτό εδώ το κείμενο παρατίθενται 7+1 από αυτούς. Είναι το πλέον διεθνοποιημένο πανεπιστήμιο στην Κύπρο, καθώς φιλοξενεί περισσότερους από 12,000 φοιτητές από 70 χώρες. Αποτελεί δε την πρώτη επιλογή των εξ Ελλάδος φοιτητών για σπουδές στο εξωτερικό.

gsgsgsgsgs
 
1. Ασφάλεια 
Η πανδημία SARS-CoV-2 προκάλεσε παγκοσμίως πρωτοφανή προβλήματα στη διαχείριση της δημόσιας υγείας και πολλές κοινωνικές προκλήσεις. Η Κύπρος, λαμβάνοντας έγκαιρα μέτρα πρόληψης και προστασίας, κατάφερε να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις των καιρών και να καταστεί ένα από τα πιο ασφαλή κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσα στις χώρες των «πράσινων ζωνών» (χώρες που διαχειρίστηκαν αποτελεσματικά τον ιό).

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανταποκρίθηκε άμεσα αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες της τεχνολογίας και την αντίστοιχη τεχνογνωσία του, προσφέροντας από την πρώτη εβδομάδα επιτυχώς όλα τα μαθήματα εξ αποστάσεως. 

Παράλληλα, έθεσε την εμπειρογνωμοσύνη του στην υπηρεσία της κοινωνίας για την καλύτερη αντιμετώπιση και άμβλυνση της κρίσης. Συγχρόνως, πολλά από τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση της πανδημίας, μέσω των δημόσιων παρεμβάσεων τους, της ερευνητικής τους δραστηριότητας, αλλά και ως μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ειδικών του Υπουργείου Υγείας.

nmnmhjhkjhkjhk

2. Ετοιμότητα – Σίγουρα Βήματα 
Το Νέο Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021 θα αρχίσει κανονικά, καθώς διασφαλίζεται η ομαλή ακαδημαϊκή πορεία των φοιτητών και των φοιτητριών. 

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανταποκρίθηκε δυναμικά στην πρόκληση που παρουσιάζει η εξάπλωση του κορονοϊού, αξιοποιώντας αποτελεσματικά την τεχνολογία και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Οι εναλλακτικές μέθοδοι διδασκαλίας, μάθησης και αξιολόγησης που χρησιμοποιήθηκαν, με βάση και τον Ακαδημαϊκό Σχεδιασμό Έκτακτης Ανάγκης, διασφάλισαν την ομαλή ακαδημαϊκή πορεία των 12,000 και πλέον φοιτητών, εντάσσοντας επιτυχώς την πανεπιστημιακή κοινότητα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην ψηφιακή κοινωνία της γνώσης και της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Τα εξαιρετικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα στην Κύπρο ως προς τη διαχείριση της εξάπλωσης του ιού, καθώς και η ετοιμότητα, τα σίγουρα βήματα που έκανε, αλλά και ο γενικότερος σχεδιασμός του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, επιτρέπουν στο Πανεπιστήμιο να προσφέρει το χειμερινό εξάμηνο 2020 στην Πανεπιστημιούπολη του.Δεδομένου ότι ορισμένοι δημοφιλείς πανεπιστημιακοί προορισμοί όπως το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζουν ακόμη δυσκολίες, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί σήμερα την πιο ασφαλή και αξιόπιστη επιλογή για Κύπριους, εξ Ελλάδος, καθώς και άλλους Ευρωπαίους και διεθνείς φοιτητές.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι πανέτοιμο για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 και σε θέση να υποδεχθεί υφιστάμενους, νεοεισερχόμενους και μετεγγραφόμενους φοιτητές, είτε στην Πανεπιστημιούπολή του, είτε εξ αποστάσεως, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν.

οο8

3. Διεθνώς Αναγνωρισμένη Ακαδημαϊκή Αριστεία 
Οι διακρίσεις από κορυφαίες κατατάξεις πανεπιστημίων αποτελούν μια ισχυρή απόδειξη για την ποιότητα του Πανεπιστημίου και τη συνεχώς αυξανόμενη διεθνή του φήμη.

Ο διεθνής προσανατολισμός του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, αλλά και η υψηλού επιπέδου τριτοβάθμια εκπαίδευση που παρέχει, έχουν αναγνωριστεί από τον παγκόσμιο οργανισμό QS World University Rankings, ο οποίος κατάταξε τα τελευταία δύο χρόνια το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις θέσεις 106 και 91, στην Περιοχή Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (Emerging Europe and Central Asia – EECA Region). Τα αποτελέσματα αυτά τοποθετούν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια της περιοχής, η οποία αποτελείται από 24 χώρες και στην οποία λειτουργούν περίπου 1,800 πανεπιστήμια.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται επίσης στην θέση 42 παγκοσμίως στη κατηγορία της Ποιοτικής Εκπαίδευσης και ανάμεσα στα κορυφαία 301-400 πανεπιστήμια παγκοσμίως με σημαντική ευρύτερη κοινωνική και οικονομική συνεισφορά, από το Times Higher Education (THE) University Impact Rankings. Η κατάταξη αυτή αποτιμά την επιτυχία των πανεπιστημίων σε παγκόσμιο επίπεδο, ως προς την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN Sustainable Development Goals), οι οποίοι αναγνωρίζονται ως εξαιρετικά σημαντικοί δεδομένης της πολύτιμης δράσης που προωθούν, σε σχέση με ουσιαστικούς τομείς για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη.

fafafa

4. Ολοκληρωμένη Φοιτητική Εμπειρία 
Ένα πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον, αφού σε αυτό θα ζήσεις τα πιο αξέχαστα χρόνια της ζωής του. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας επενδύει στην ευημερία των φοιτητών και των φοιτητριών του προσφέροντας τους μια ολοκληρωμένη φοιτητική εμπειρία.

Στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δραστηριοποιούνται ενδιαφέροντες φοιτητικοί όμιλοι και αθλητικές ομάδες, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, διοργανώνονται ποικίλες εκδηλώσεις για τη φοιτητική του κοινότητα, οι οποίες δημιουργούν ένα σύνολο αξέχαστων εμπειριών. Προσφέρονται επίσης μεγάλη ποικιλία αθλητικών προγραμμάτων και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για άσκηση και άθληση. Το Κέντρο Άθλησης και Ευεξίας (UFIT) του Πανεπιστημίου αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα εξοπλισμένα κέντρα άσκησης στην Κύπρο και παρέχει στους φοιτητές, σε ειδικές τιμές, υπηρεσίες υπό την επιστημονική παρακολούθηση εξειδικευμένων επαγγελματιών.

fafafffafafa

5. Η Σύγχρονη Πανεπιστημιούπολη UNIC CITY
Το UNIC CITY, η πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη πανεπιστημιούπολη της Κύπρου, αποτελείται από 20 ειδικά οικοδομημένα ή ανακαινισμένα κτήρια διάσπαρτα στην πολυσύχναστη περιοχή της Έγκωμης, η οποία φιλοξενεί παράλληλα περισσότερα από 70 εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, υπεραγορές, πολυκαταστήματα και το εμπορικό κέντρο Mall of Engomi, όλα σε κοντινή απόσταση. Η ευρύτερη περιοχή γύρω από την πανεπιστημιούπολη αναπτύσσεται λαμβάνοντας υπόψη τον φοιτητή, προσφέροντας τη δυνατότητα για μια μοναδική κοινωνική και μαθησιακή εμπειρία.  

Οι νέες εστίες  για  τους  φοιτητές  του  Πανεπιστημίου  Λευκωσίας,  UNIC  Residences,  είναι  η  πιο  πρόσφατη  προσθήκη  στη  σύγχρονη  και  σφύζουσα  από  ζωή  πανεπιστημιούπολη  (UNIC CITY).

Αποτελούν τη μεγαλύτερη επένδυση σε πανεπιστημιακή υποδομή στην Κύπρο και συνάδουν με τη φιλοσοφία του Πανεπιστημίου για συνεχή αναβάθμιση. Αποτελούνται από τρία ξεχωριστά κτηριακά συγκροτήματα (SIX, U και TRIANGLE) και συγκαταλέγονται στις πιο εντυπωσιακές και αρχιτεκτονικά πρωτοποριακές φοιτητικές εστίες της Ευρώπης. Tο έργο SIX, συγκεκριμένα, προτάθηκε ως υποψήφιο για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής «Mies van der Rohe», το οποίο επιβραβεύει την ποιοτική αρχιτεκτονική στην Ευρώπη. Πέρα από μια καλαίσθητη και προσιτή επιλογή στέγασης, οι νέες εστίες προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες ψυχαγωγίας, με εστιατόρια και καφετέριες, υπαίθρια αιωρούμενη πισίνα, γυμναστήρια, χώρους μελέτης και αναψυχής και σύντομα το UNIC Clubhouse, επαναπροσδιορίζοντας έτσι τη φοιτητική εμπειρία.

9ο9ο

6. Σπούδασε την Πρώτη σου Επιλογή
Δυνατότητα έναρξης/συνέχισης σπουδών ή μετεγγραφής σε ένα διεθνές πανεπιστήμιο που παρέχει επιλογή στη γλώσσα διδασκαλίας ανάμεσα σε 100+ προγράμματα σπουδών.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει περισσότερα από 100 συμβατικά (διά ζώσης) και εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών, προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου. Συγκριτικό πλεονέκτημα κατέχουν οι κλάδοι της Ιατρικής, των Επιστημών Υγείας, του Blockchain, της Νομικής, της Λογιστικής, της Αρχιτεκτονικής, των Διεθνών Σχέσεων, της Εκπαίδευσης, της Πληροφορικής, της Μηχανικής και των Καλών Τεχνών.

Πολλά από τα Τμήματα και προγράμματα σπουδών υπήρξαν τα πρώτα στο είδος τους στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Σημειώνεται ότι στα περισσότερα προγράμματα σπουδών, υπάρχει η επιλογή της γλώσσας διδασκαλίας (ελληνική ή αγγλική), μεγάλο πλεονέκτημα για φοιτητές που ενδιαφέρονται να μετεγγραφούν είτε από την Ελλάδα ή το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη γλώσσα διδασκαλίας που μέχρι τώρα διδάσκονταν ή να έχουν υποστήριξη κατά την περίοδο προσαρμογής. Προσφέρεται επίσης επιλογή πλήρης ή μερικής φοίτησης, καθώς και επιλογή ανάμεσα σε πρωϊνά, απογευματινά και βραδινά μαθήματα για τα διά ζώσης προγράμματα. 

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δέχεται τώρα αιτήσεις για μετεγγραφές στα προγράμματα σπουδών που προσφέρει. Η πρακτική μεταφοράς πιστωτικών μονάδων εφαρμόζεται από την ίδρυση του Πανεπιστημίου και πολλοί φοιτητές έχουν μετεγγραφεί από ιδρύματα του εξωτερικού και έχουν αποφοιτήσει επιτυχώς. Όλα τα προγράμματα σπουδών συμβαδίζουν με τα διεθνή πρότυπα.

itfy

7. Προετοιμασία για μια Επιτυχημένη Σταδιοδρομία και μια Διεθνή Καριέρα 

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σας προετοιμάζει για μία επιτυχημένη σταδιοδρομία στον τομέα της επιλογής σας, παρέχοντάς σας όλα τα αναγκαία εφόδια για να διαπρέψετε επαγγελματικά μετά την αποφοίτησή σας.

Οι διδάσκοντες στις Σχολές είναι ιδιαίτερα δραστήριοι στο αντικείμενό τους και διατηρούν στενούς δεσμούς με αντίστοιχες εταιρείες τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς, γεγονός που σας δίνει πρόσβαση σε κορυφαίους εργοδότες και, κατά συνέπεια, ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε ό,τι αφορά τις ευκαιρίες πρακτικής άσκησης και εξασφάλισης εργασίας. 

Πολλοί απόφοιτοί βρίσκονται σε θέσεις παγκόσμιας επιρροής, σε πληθώρα επαγγελμάτων και σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Πολλοί εργάζονται για γνωστές πολυεθνικές εταιρείες εντός κι εκτός Κύπρου, ενώ άλλοι ανέπτυξαν με επιτυχία τις δικές τους επιχειρηματικές δραστηριότητες. Σ’ αυτούς συγκαταλέγονται και οι πρώτοι ειδήμονες στα Ψηφιακά Νομίσματα και την τεχνολογία Blockchain, οι οποίοι, αφού ολοκλήρωσαν με επιτυχία το μεταπτυχιακό τους στο Ψηφιακό Νόμισμα (το πρώτο πλήρες ακαδημαϊκό πρόγραμμα στον τομέα), έγιναν περιζήτητοι από παγκόσμιους οργανισμούς. Οι απόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής, επίσης, χαίρουν άμεσης εργοδότησης με ποσοστό 99%, σε κορυφαία νοσοκομεία, όπως της Οξφόρδης, του Cambridge, του Χάρβαρντ και του Mount Sinai. 

fafafafafafaf

 

7+1. H Έξυπνη Επένδυση για το Μέλλον Σας
Ενώ το επίπεδο σπουδών είναι εφάμιλλο κορυφαίων πανεπιστημίων του εξωτερικού, το κόστος των σπουδών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, λαμβάνοντας υπόψη τα δίδακτρα, το κόστος διαμονής και διατροφής, καθώς και άλλα βασικά έξοδα ζωής, είναι συγκριτικά χαμηλότερο και καθιστά την επιλογή του μια πολύ συμφέρουσα επένδυση. 

Ενδεικτικά, αν κάποιος συγκρίνει το κόστος των σπουδών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με το κόστος σπουδών σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς, εύκολα θα αντιληφθεί πως είναι κατά 30% με 50% λιγότερο από αντίστοιχες σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι χαμηλότερο ακόμη και από το κόστος των σπουδών στην Ολλανδία, καθώς ακόμη και στην περίπτωση που τα δίδακτρα στην Ολλανδία είναι χαμηλότερα, το γενικότερο κόστος ζωής είναι ψηλότερο.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας και μάθησής του, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί μια άριστη επιλογή για όσους επιθυμούν να παραμείνουν ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Κύπρο.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δέχεται ήδη αιτήσεις από υφιστάμενους, νεοεισερχόμενους και μετεγγραφόμενους φοιτητές για το νέο Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021.

Τα μαθήματα του Χειμερινού Εξάμηνου αρχίζουν στις 28 Σεπτεμβρίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα προγράμματα σπουδών, τα κριτήρια και τη διαδικασία εισδοχής και μετεγγραφής, καθώς και για την υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου: www.unic.ac.cy/el/fall2020/. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνούν με το Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών τηλεφωνικά στο 22841528 ή μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  [email protected]
 

Loader