7 απορίες για το φεστιβάλ μανιταριών

7 απορίες για το φεστιβάλ μανιταριών

Μετά από μια μικρή παύση λόγω της πανδημίας, το φεστιβάλ του μανιταριού επιστρέφει στο χωριό Σπήλια, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Δεκεμβρίου 2021.

Μανιτάρια burger, vegan γύρος από μανιτάρια, ζεστή μανιταρόσουπα και πολλές ακόμη ιδιαίτερες συνταγές και δραστηριότητες συμπεριλαμβάνει το φετινό Φεστιβάλ Μανιταριού που επιστρέφει το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Δεκεμβρίου 2021 στο χωριό Σπήλια.

Μιλήσαμε με ανθρώπους της Kyriakides Mushrooms που εμπλέκονται ως συνδιοργανωτές στο φεστιβάλ και τους ζητήσαμε να μας λύσουν 7 απορίες μας.

γσγ

 

Πού στα Σπήλια θα γίνει το φετινό φεστιβάλ και πότε;

Αυτό το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, θα σας περιμένουμε στην πλατεία του χωριού για να γνωρίσετε τα μανιτάρια μας αλλά και να δοκιμάσετε πέρα από ζεστή μανιταρόσουπα, πολλές ακόμη so mush better συνταγές.  

Γιατί επιλέξατε τα Σπήλια;

Το φεστιβάλ Μανιταριών διοργανώνεται στα Σπήλια από την ίδια την κοινότητα από το 2018. Η Kyriakides Mushrooms ανταποκρίθηκε εξαρχής στην πρόσκληση της κοινότητας για συμμετοχή. Υπήρξε τέτοια η συμβολή και ο ενθουσιασμός μας, όπου φέτος έχουμε την χαρά να είμαστε συνδιοργανωτές της εκδήλωσης. 

Ποια είναι η γενική ιδέα πίσω από τη διοργάνωση του φεστιβάλ μανιταριού;

Το φεστιβάλ αποτελεί μια τεράστια γιορτή για τους λάτρεις της φύσης αλλά και για τα παιδιά. Στο φεστιβάλ γιορτάζουμε όλα τα μανιτάρια που τόσο απλόχερα μας δίνει η κυπριακή φύση αλλά και μανιτάρια καλλιέργειας τα οποία ο κόσμος έχει την χαρά να γεύεται ολόφρεσκα σε λίγες μόλις ώρες από τη συγκομιδή τους. 

τσγσγ

Τι ακριβώς είναι οι εντυπωσιακοί μανιταρόκηποι που μπορούν να δουν οι επισκέπτες από κοντά;

Για τους σκοπούς του φεστιβάλ έχουμε ετοιμάσει εντυπωσιακούς μανιταρόκηπους, οι οποίοι ουσιαστικά αποτελούν μικρογραφία της μονάδας παραγωγής μας!  Έτσι, θα μπορούν όλοι, και κυρίως τα παιδιά, να δουν από κοντά πώς παράγονται τα μανιτάρια!

Ταυτόχρονα, στο φεστιβάλ θα υπάρχουν τα κιτ παραγωγής βιολογικών μανιταριών, τα οποία μπορεί κάποιος να αγοράσει και να καλλιεργήσει στο σπίτι του. Θα προμηθευτείτε μια υπέροχη συσκευασία και μέσα θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για την παραγωγή! 

Πέρα από τα προϊόντα, τους μανιταρόκηπους και το πολύ ενδιαφέρον kit καλλιέργειας, τι άλλο θα έχει το μενού; 

Είμαστε περήφανοι για τη συνεργασία μας με τέσσερις ταλαντούχους chefs οι οποίοι θα δημιουργούν πολλά και νόστιμα streetfood! Vegan μπέργκερ και vegan γύρος από μανιτάρια πλευρώτους, tempura μανιταρο-ποπκόρν σε χωνάκι, bao buns με καραμελωμένα μανιτάρια, ζεστή μανιταρόσουπα και άλλα πολλά θα μπορούν να γευτούν οι εκλεκτοί επισκέπτες του φεστιβάλ.

Ο βίγκαν γύρος από μανιτάρια ακούγεται must try! 

Κάθε μανιταροσυνταγή είναι ιδιαίτερα αγαπητή καθώς η θρεπτική αξία είναι υψηλή και η γεύση είναι ανείπωτη. Ιδιαίτερα ο γύρος είναι δημοφιλής γιατί This Is Cyprus αλλά επίσης γιατί είναι και πολύ, πολύ νόστιμος!

φαφ

γσδγη

Loader