7 απορίες σε μια Florist για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

7 απορίες σε μια Florist για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Γιατί είναι πιο ακριβά τα λουλούδια σήμερα;

Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, για πολλούς, είναι η “γιορτή” των ανθοπωλείων. Εμείς κάναμε τις εφτά μας απορίες στην Έμιλυ, μια Florist, για να μάθουμε τι πραγματικά συμβαίνει μια τέτοια μέρα όπως κι αυτή στα ανθοπωλεία.

1. Τι ζητούν οι περισσότεροι πελάτες τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου; 

Οι μεγαλύτερη σε ηλικία άντρες ζητούν κόκκινα τριαντάφυλλα, το ίδιο και οι μικρότεροι. Ωστόσο, έχουμε μερικούς πιο τολμηρούς που ζητούν  άλλα είδη λουλουδιών, όπως είναι οι τουλίπες σε κόκκινο χρώμα. Υπάρχουν και μερικοί που τολμούν και άλλα χρώματα. Τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι επιλέγουν ανθοσυνθέσεις σε κουτάκια, παρά κλασικές ανθοδέσμες. 

2. Γιατί είναι πιο ακριβά τα λουλούδια τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου; 

Τα κόκκινα τριαντάφυλλα είναι πιο ακριβά εκείνη τη μέρα. Οι τιμές έρχονται από τους προμηθευτές, οπότε και γι’ αυτό εμείς τα πουλάμε ακριβότερα. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση και έτσι ανεβαίνει και η τιμή.  

1

3. Πώς προετοιμάζεστε για εκείνη τη μέρα; 

Σε όλα τα ανθοπωλεία εργαζόμαστε μέρες πριν για αυτή τη μέρα και ετοιμάζουμε διάφορες επιλογές, είτε σε κουτιά είτε σε ανθοδέσμες για να είναι πιο εύκολο κάποιος να επιλέξει από τα έτοιμα και να μην καθυστερούμε και τους πελάτες. Εννοείται όμως ότι αν κάποιος έρθει ξέροντας τι θέλει, μπορούμε να το φτιάξουμε εκείνη τη στιγμή. 

4. Τι πιστεύετε για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, καθώς πολλοί θεωρούν ότι είναι η γιορτή των ανθοπωλείων; 

Πιστεύω ότι είναι μια μέρα που γιορτάζουμε τον έρωτα. Πολλά πράγματα έχουν παγκόσμια ημέρα π.χ. υπάρχει η παγκόσμια μέρα σοκολάτας. Οπότε γιατί να μην έχει και ο έρωτας τη μέρα του; Ο καθένας φυσικά μπορεί να επιλέξει ό,τι θέλει, ωστόσο τα λουλούδια είναι πάντα μια ρομαντική επιλογή για να εκφράσουμε την αγάπη μας. 

5. Τι άλλο είναι μια καλή επιλογή για δώρο εκτός από τα κόκκινα τριαντάφυλλα; 

Ωραία επιλογή είναι τα ροδοπέταλλα, οι κόκκινες τουλίπες σε ανθοδέσμη ή ένα κουτάκι με λουλούδια ή τριαντάφυλλα σε χρωματισμούς που αρέσουν στον παραλήπτη. Μια δημοφιλής επιλογή των τελευταίων χρόνων είναι τα forever roses σε domes σε διάφορους χρωματισμούς που διαρκούν για αρκετά χρόνια. 

1

6. Σας έτυχε κάτι περίεργο τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου; 

Μια φορά είχαμε ένα κύριο που ήρθε και αγόρασε γλάστρα για τη γυναίκα του και μια μεγάλη ανθοδέσμη με κόκκινα τριαντάφυλλα για την ερωμένη του. Φυσικά, ήταν λίγο άβολη στιγμή, αλλά τον εξυπηρετήσαμε! 

7.Άλλαξε κάτι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από την εποχή της πανδημίας και έπειτα;

Κάθε χρόνο υπάρχει πολλή δουλειά εκείνη τη μέρα. Ωστόσο, πέρσι που είχαμε περιορισμούς μετακίνησης είχαμε παραπάνω δουλειά, γιατί ο κόσμος ένιωθε ανάγκη για μια διέξοδο. 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας

Πηγή φωτογραφιών 

Loader