Κάναμε 7 απορίες στον τραγουδοποιό Μιχάλη Κοντοβούρκη

Κάναμε 7 απορίες στον τραγουδοποιό Μιχάλη Κοντοβούρκη

Αυτοπροσδιορίζεται ως τραγουδοποιός και εξασκεί το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού

Ο Μιχάλης Κοντοβούρκης είναι ο πολιτικός μηχανικός - από τη Λάρνακα - που παράλληλα τολμά να δοκιμάζεται και να εξελίσσεται και ως τραγουδοποιός.

Αφού κόλλησε το οικογενειακό “μικρόβιο” για τον κόσμο της μουσικής, χάραξε τον δικό του δρόμο κυκλοφορώντας ένα δίσκο και δύο singles. Ο Μιχάλης και η μπάντα του- οι Kontovourkis & Co - εμφανίζονται για πρώτη φορά στο ιστορικό “Κοσμικό Κέντρον Αντωνάκης” στη Λευκωσία το Σάββατο και με αφορμή αυτό, είχαμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε καλύτερα.

Ο Μιχάλης μάς έλυσε 7+1 απορίες 

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον Μιχάλη Κοντοβούρκη; 

Γεννήθηκα και κατοικώ στη Λάρνακα, με καταγωγή από την όμορφη Λύση! Αυτοπροσδιορίζομαι ως τραγουδοποιός και εξασκώ το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού. Μέχρι στιγμής έχω κυκλοφορήσει ένα δίσκο και δύο singles και βρίσκομαι στους πρόποδες του δεύτερου προσωπικού μου δίσκου.

Πώς μπήκε η μουσική στη ζωή σου; 

Η οικογένεια μου λατρεύει τη μουσική. Ο πατέρας μου έχει υπέροχη φωνή και μουσική αισθητική, ενώ η βιβλιοθήκη του είναι γεμάτη με δίσκους, "διαμάντια" της παγκόσμιας δισκογραφίας. Επηρεαζόμενος, κάπου στην ηλικία των δέκα ετών, κόλλησα κι εγώ αυτό το “μικρόβιο”.

1

Πες μας δυο λόγια για την μπάντα σου. Πώς δημιουργήθηκε;

Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2018 με σκοπό την παρουσίαση αυθεντικών συνθέσεων κατά την κυκλοφορία του πρώτου μου δίσκου. Αρχικά, η μπάντα ήταν τετραμελής και αποτελείτο από εμένα στην ακουστική κιθάρα και φωνή, τον Μιχάλη Νικολάου στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Νικόλα Φούρναρη στο ηλεκτρικό μπάσο και στα τύμπανα τον Στέφανο Ηλιόπουλο. Αργότερα, η μπάντα εμπλουτίστηκε με ακόμα τρια άτομα, την αδερφή μου, Παναγιώτα Κοντοβούρκη στο βιολί και τα φωνητικά, τον Μιχάλη Μιχαήλ στα πλήκτρα και τον πολυδιάστατο Duncan McCowan, ο οποίος γράφει τραγούδια, παίζει φυσαρμόνικα, τρομπέτα, κρουστά, τραγουδά και χορεύει. 

Διάβασε Επίσης: Οι Kontovourkis & Co έρχονται Λευκωσία για μια νύχτα γεμάτη μουσική

Σπούδασες και δουλεύεις ως πολιτικός μηχανικός. Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς και πιο επαγγελματικά με τη μουσική; Ήταν κάτι που το είχες στο μυαλό σου ή προέκυψε;

Δεν ήταν ακριβώς απόφαση, ήταν κάτι το οποίο ήρθε με φυσικό τρόπο στη ζωή μου, αλλά ακόμα νιώθω ερασιτέχνης, με την ουσιαστική έννοια του όρου.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για κάποιον που έχει ένα σταθερό επάγγελμα, ταυτόχρονα να έχει μπάντα και να κάνει lives; 

Δεν το βλέπω έτσι, είναι θέμα διαχείρισης χρόνου. Δουλεύουμε 8-12 ώρες και η μέρα διαθέτει 24 ώρες. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκουράζεσαι, είναι να κουράζεσαι με κάτι άλλο! Πόσω μάλλον με κάτι που αγαπάς.

Η ενασχόληση σου με τη μουσική περιλαμβάνει και τη στιχουργική. Ξεχωρίζεις ένα από τα δύο; Ερμηνεία ή στιχουργική; 

Η στιχουργική είναι κάτι που με απασχολεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, γι' αυτό και έχω αρχίσει να παρακολουθώ σχετικά σεμινάρια. Ενδεικτικά αναφέρω τα σεμινάρια του Αλκίνοου Ιωαννίδη και του Οδυσσέα Ιωάννου, καθώς επίσης και το εργαστήρι στιχουργικής του Πόλυ Κυριάκου που παρακολουθώ αυτή την περίοδο. Ως τραγουδοποιός συνήθως γράφω ταυτόχρονα τη μουσική και τους στίχους. Η ερμηνεία είναι μια διαφορετική μορφή δημιουργίας επί σκηνής.

Διάβασε Επίσης: Το Σάββατο πάμε στο Σκαλί Αγλαντζιάς για ένα αξέχαστο καρναβαλίστικο πάρτι

Πολλοί νέοι φοβούνται να ασχοληθούν με τον χώρο της μουσικής πιο επαγγελματικά, λόγω του οικονομικού κομματιού. Εσύ, τι θα τους συμβούλευες από τη δική σου εμπειρία; 

Δεν θεωρώ ότι είμαι σε θέση να δώσω συμβουλές σε νέους καλλιτέχνες. Αυτό που θα έλεγα όμως είναι πως αν κάποιος το αγαπά πραγματικά, θα βρει τον δρόμο του.

Τι θα δούμε το Σάββατο στο Κοσμικό Κέντρον Αντωνάκης; 

Παρέα με την επταμελή μπάντα, θα σας παρουσιάσουμε ένα τρίωρο πρόγραμμα με τραγούδια από τον πρώτο μου δίσκο και κάποια ακυκλοφόρητα αγγλόφωνα κομμάτια του τραγουδοποιού Duncan McCowan, καθώς επίσης και διασκευές αγαπημένων τραγουδιών από την ελληνική δισκογραφία, μ’ ένα "άρωμα"  καρναβαλιού! 

3

 

Loader