5 κυπριακές παραλίες που λατρεύει το Instagram

5 κυπριακές παραλίες που λατρεύει το Instagram

Οι αμμουδιές του νησιού μας φωτογραφημένες από χιλιάδες χρήστες της δημοφιλούς εφαρμογής

Μερικές από τις πλέον αγαπημένες παραλίες του νησιού μας οι οποίες τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα κεντρίζουν το ενδιαφέρον ντόπιων και ξένων επισκεπτών. Οι συγκεκριμένες παραλίες της Κύπρου αποτελούν ίσως τις πιο φωτογραφημένες του Instagram που οι χρήστες του αγαπούν να απαθανατίζουν.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Around Cyprus (@aroundcyprus)

Fig Tree Bay, Πρωταράς 

Η πιο δημοφιλής, ίσως, παραλία της Κύπρου στο εξωτερικό και η πιο αγαπητή στην περιοχή του Πρωταρά, με γαλάζια σημαία και συγκαταλέγεται κάθε χρόνο σχεδόν ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης. Έχει ψιλή άμμο και κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, ενώ η ονομασία της προέρχεται από μια συκιά που βρίσκεται εκεί και μετράει εκατοντάδες χρόνια ύπαρξης. Η παραλία είναι οργανωμένη, με αποχωρητήρια, αποδυτήρια, ομπρέλες και θαλάσσια σπορ, ενώ προσφέρει πρόσβαση σε άτομα με αναπηρίες κι έχει και ναυαγοσώστη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Evgeni Fab (@evgeni.fab)

Nissi Beach, Αγία Νάπα

Σίγουρα μια από τις παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί όποιος βρεθεί στην Αγία Νάπα, αφού θεωρείται από τις καλύτερες της Κύπρου. Τιρκουάζ νερά, παραλία μήκους 500 μέτρων κι ένα νησάκι στο δυτικό σημείο που ενώνεται με την παραλία με κάποιες αμμολωρίδες που δημιουργούν ένα πολύ ιδιαίτερο θέαμα. Αξίζει, βέβαια, να σημειώσουμε ότι εκεί δεν θα βρείτε την απόλυτη ηρεμία, αφού επικρατεί πολύς κόσμος, δυνατή μουσική, χορός, θαλάσσια σπορ κ.ο.κ.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mr Blue (@mrblueliving)

Πέτρα του Ρωμιού, Πάφος

Ένα από τα πλεόν φωτογραφημένα σημεία του νησιού, που αγαπούν ντόπιοι και ξένοι instagramers όπου γεννήθηκε η θρυλική θεά Αφροδίτη από τον αφρό της θάλασσας. Αποτελεί μια από τις καλύτερες παραλίες της Πάφου, αλλά και ολόκληρης της Κύπρου και φημίζεται για τη ρομαντική ατμόσφαιρα που δημιουργείται εκεί την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Η τοποθεσία είναι υπέροχη, τα νερά διάφανα και το τοπίο –τι άλλο- βραχώδες.

Παραλία Ζάπαλο, Λεμεσός

Μία ειδυλλιακή, δύσκολα προσβάσιμη παραλία της Λεμεσού που την “ανακαλύψαμε” τα τελευταία χρόνια και εξαιτίας του Instagram. Bρίσκεται κοντά στο Ιερό του Απόλλωνα Υλάτη, στοn κόλπο της Επισκοπής, γι’ αυτό έχει και το όνομα παραλία Απόλλων, ενώ για πολλούς είναι γνωστή ως όρμος της Τρυπητής ή κόλπος Ζαπάλο. Η θέα της παραλιάς από ψηλά είναι ονειρική, ιδιαίτερα τις ώρες που πέφτει ο ήλιος αλλά το να φτάσεις μέχρι την αμμουδιά είναι ένα λιγάκι δύσκολο εγχείρημα. Η παραλία αυτή δεν είναι οργανωμένη, διαθέτει άμμο και εξαιρετικά πλάνα για λήψεις φωτογραφιών.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luca Roggero (@bluchiavari)

Blue Lagoon, Ακάμας

Από τις αρχές του καλοκαιριού η παραλία του Blue Lagoon στη δυτική Κύπρο, στην περιοχή του Ακάμα έχει την τιμητική της με χιλιάδες ντόπιους και ξένους να ανεβάζουν από εκεί πλήθος φωτογραφιών. Συνήθως για να φτάσεις εκεί χρησιμοποιείς ένα από πλοιαράκια που διατίθενται στο Λατσί (εκτός αν είσαι από τους τυχερούς και έχεις δικό σου). Το χρώμα της θάλασσας, η ομορφιά του τοπίου και της φύσης εκεί αποτελούν ένα από τα ομορφότερα σημεία της Κύπρου που αγαπάμε ιδιαίτερα και οφείλουμε να προστατεύουμε. 

  

 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας 

Loader