7 ΑΠΟΡΙΕΣ στη βασίλισσα της πελλάρας

7 ΑΠΟΡΙΕΣ στη βασίλισσα της πελλάρας

7 ΑΠΟΡΙΕΣ στη βασίλισσα της πελλάρας
H Μόνικα Παναγή ευχαριστεί το σύμπαν για στέψη της

Ποστάροντας τη φωτογραφία που βλέπεις, η οποία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της φετινής της στέψης από τον δημοσιογράφο του ΚΥΠΕ, Σταύρο Κονιώτη, η βασίλισσα της πελλάρας στο φετινό καρναβάλι της Λεμεσού, Μόνικα Πιερίδου, έγραψε: (διπλής ανάγνωσης)

Λατρεμένη μας βασίλισσα χαίρεται, πώς προέκυψε η φετινή βασιλεία;

Μας πρότειναν να συμμετάσχουμε. Για να στεφθεί κανείς βασιλιάς ή βασίλισσα, χρειάζεται ενεργή δραστηριότητα στα καρναβάλια, συμμετοχή και προσφορά. Να αγαπά το καρναβάλι!

Έχετε προταθεί από κάποια επιτροπή, πώς γίνεται η διαδικασία;

Απλοί πολίτες στέλνουν e-mail και επιστολές και εισηγούνται στο Πολιτιστικό Γραφειο του Δήμου καρναβαλιστές που θα μπορούσαν να γίνουν βασιλείς. Στη συνέχεια οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κι ο Δήμαρχος καταλήγουν, μέσω ψηφοφορίας.

Πώς έχετε βιώσει τη διαδικασία της στέψης;

Έκλαιγα! Συγκινήθηκα πολύ! Ενθουσιάστηκα! Ήταν χαρά και ευλογία, αφού είμαι καρναβαλίστρια από έμβρυο, είχα παρελάσει στην κοιλιά της μητέρας μου.

Ποιο το όραμά σας για το καρναβάλι της Λεμεσού;

Να συνεχίσει! Να υπάρχει περισσότερη σάτιρα όπως παλιότερα! Όσο πάει θα γίνεται και καλύτερο! Είναι πολιτισμός το καρναβάλι, παράδοση.

Ποια πιστεύετε πως πρέπει να είναι τα προσόντα μιας βασίλισσας;

Να είναι καρναβαλίστρια! Προσιτή, αυθεντική, χαρούμενη και ακούραστη. Να έχει ζωντανό το παιδί μέσα της!

Στον θρόνο της με την άλλη βασίλισσα

Ποια η σχέση σας με την άλλη βασίλισσα σε προσωπικό επίπεδο;

Είμαστε φίλες! Γνωριστήκαμε στα καρναβάλια στην παρουσίαση του βιβλίου του Στέλιου Γεωργιάδη για το καρναβάλι της Λεμεσού κι από τότε είμαστε αγαπημένες φίλες ! Ευλογία κι αυτό!

Ποιον θα θέλατε να προτείνετε για διάδοχό σας του χρόνου;

Δεν είμαι σε θέση να προτείνω συγκεκριμένο άτομο έτσι απλά! Υπάρχουν πολλά! Όμως θα γίνουν μερικές αλλαγές από εισηγήσεις όλων μας, όποτε περιμένετε και θα δείτε!

Loader