7 ΑΠΟΡΙΕΣ για ονόματα στο Facebook με ελληνικούς χαρακτήρες

7 ΑΠΟΡΙΕΣ για ονόματα στο Facebook με ελληνικούς χαρακτήρες

7 ΑΠΟΡΙΕΣ για ονόματα στο Facebook με ελληνικούς χαρακτήρες
Βασικά η απορία μία είναι

Δεν τους προβληματίζει μήπως οι μη ελληνόφωνοι φίλοι τους θα έχουν δυσκολία στο να τους εντοπίζουν και στο να επικοινωνούν μαζί τους;

Μήπως είναι απλά κάτι που ποτέ δεν έτυχε να το σκεφτούν; Πώς νιώθουμε όμως εμείς, όταν για παράδειγμα συναντάμε προφίλ με αραβικούς και κινέζικους χαρακτήρες; Δεν μας αποξενώνει λίγο;

Στείλαμε την απορία αυτή σε 7 διαδικτυακούς μας friends που έχουν όνομα στο Facebook με ελληνικούς χαρακτήρες και ορίστε τι μας απάντησαν. (Για σκοπούς εικαστικής παρεμβάσεως, μερικές απαντήσεις έγιναν copy - paste)

Ο Τάσος δεν βλέπει που είναι το θέμα

«Λες λόγω του ελληνικού ονόματος έτσι; Το σκέφτηκα μερικές φορές αλλά μετά λέω αυτός που θα θέλει να με βρει για κάτι δεν θα δυσκολευτεί λόγω ονόματος. Όπως και έγινε με διάφορους φίλους στο Facebook».

Η Μαρίνα στα greeklish είναι που βλέπει το θέμα

«Οι φίλοι μου, ελληνόφωνοι και μη, επικοινωνούν μαζί μου κυρίως μέσω προσωπικών μηνυμάτων. Οι κοινοποιήσεις που κάνω στα κοινωνικά δίκτυα γίνονται για να εκφράσω σκέψεις και συναισθήματα τη δεδομένη στιγμή. Δεν κάθομαι να σκεφτώ αν με αυτό το τρόπο θα με εντοπίσουν ή θα καταφέρουν να επικοινωνήσουν μαζί μου οι μη ελληνόφωνοι φίλοι μου!

Όπως και να έχει όμως, το facebook έχει ένα μαγικό κουμπί που γράφει από κάτω μετάφραση και έτσι όποιος επιθυμεί μπορεί να το πατήσει και τσουπ να μεταφραστεί στη γλώσσα του το στάτους ή η όποια κοινοποίηση επιθυμεί.

Το θέμα είναι να γράφουμε στη γλώσσα που μας εκφράζει και συνήθως αυτή η γλώσσα είναι η μητρική μας. Το πρόβλημα αν με ρωτάς είναι τα greeklish που προσωπικά με κουράζουν αφάνταστα και δεν υπάρχει και η δυνατότητα της μετάφρασης! Αυτό πρέπει να μας ανησυχεί».

Η Ειρήνη το συνέδεσε με προσωπική και επαγγελματική χρήση

«Το συγκεκριμένο προφίλ είναι το προσωπικό μου, για τους ήδη υπάρχοντες φίλους. Δεν το χρησιμοποιώ για διαφημιστικούς λόγους. Αν θελήσω να διαφημίσω τη δουλειά μου, θα φτιάξω σελίδα με τα πλήρη στοιχεία μου στην αγγλική γλώσσα. Μπορεί και να είμαι λάθος αλλά έτσι το σκέφτομαι».

Ο Πι Ρο είναι απλά χίπστερ. Και thug - life

«En apli I apantisi mou. Arxika ekama to gia na min entopizomai genika epidi arxise to friends list na gemoni me asxeta atoma pou en eixa idea pioi itan. An pragmatika kapios thelei na epikinonisi mazi mou tora prepei na mou zitisei to tilefono mou I na ton kamo ego add. Vasika to onoma sto FB mou leitourga san ena filtro gia emena, giati episis den einai to prsgmatiko mou onoma».

Ο Γιώργος έχει profile pic τη μοιρασμένη, αιματοβαμμένη Κύπρο. Αυτό

«Κυπρο ζουμε Ελληνικα μιλαμε......και με το ιδιο αυτον τροπο σκεψεις ισχυει το Aγγλια ζουμε αγγλικα μιλαμε Γαλλια ζουμε γαλλικα μιλαμε ..κ.τ.λ....Απο εκει και περα ολα τα αλλα ειναι παλαβα..»

Ο Κωνσταντίνος απλά γουστάρει να το βλέπει γραμμένο έτσι

«Όντως με ανησυχεί αυτό που λες και διάφοροι μη ελληνόφωνοι μου το έχουν ήδη πει πως δεν με βρήκαν κι έπρεπε να τους κάνω εγώ request. Από την άλλη, μ' αρέσει πολύ που το βλέπω γραμμένο στα ελληνικά».

Ο Γιάννος δεν έτυχε να το σκεφτεί αλλά greeklish

«Δεν με προβληματίζει, επειδή δεν το έχω σκεφτεί και έχεις δίκαιο σε αυτό. Παρ' όλ' αυτά, δεν προτίθεμαι να το αλλάξω, καθώς για διάφορους λόγους τα greeklish δεν μου αρέσουν» .

Loader