7 ΑΠΟΡΙΕΣ σε ελληνίδα που λατρεύει τη ζωή στην Κύπρο

7 ΑΠΟΡΙΕΣ σε ελληνίδα που λατρεύει τη ζωή στην Κύπρο

7 ΑΠΟΡΙΕΣ σε ελληνίδα που λατρεύει τη ζωή στην Κύπρο
Όσο και να πεις, δεν είναι φαινόμενο που συναντά κανείς συχνά

Σαφώς κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, ξεχωριστός, σπέσιαλ και λοιπά και λοιπά, υπάρχουν όμως συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν και σε συλλογικό επίπεδο. Είναι, για παράδειγμα, παρατηρήσιμο πως οι ελλαδίτες είναι ως άνθρωποι πιο γλεντζέδες, πιο ακομπλεξάριστοι καθώς και λιγότερο κομφορμιστές απ' τους «βρετανοποιημένους» κύπριους. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι που έρχονται να ζήσουν μόνιμα εδώ, παρά τις πολλές πολιτισμικές ομοιότητες, πιθανό να βρίσκουν την Κύπρο ανιαρή. Αλλόκοτη.

Η Αγγελική Πλιάκα δεν είναι ένα τέτοιο άτομο, σκοπεύει «να εκατοστήσει» τα χρόνια που θα μείνει εδώ. Όχι μόνο της αρέσει αλλά «λατρεύει το νησάκι της».

Καλησπέρα Αγγελική, από ποιο μέρος της Ελλάδας κατάγεσαι και πόσα χρόνια βρίσκεσαι στην Κύπρο;

Καλησπέρα, κατάγομαι από τη Θεσσαλονίκη, έχω οκτώ χρονια στην Κύπρο και σκοπεύω να τα εκατοστήσω!

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε έφεραν στο νησί;

Τελείωσα νομική στην Αγγλία και μετά από μερικά χρόνια στην Ελλάδα διαπίστωσα ότι μου αρέσει περισσότερο το αγγλικό δικαστηριακό σύστημα. Ήρθα λοιπόν εδώ, έκανα άσκηση και εδώ και 7 (επτά) χρόνια εργάζομαι στο νησί ως δικηγόρος.

Δεν θα ήσουν πιο ευτυχισμένη αν έμενες Ελλάδα;

Δεν ειμαι άνθρωπος που μετανιώνω, ούτε που σκέφτομαι τι θα γινόταν αν. Παίρνω μια απόφαση και τη στηρίζω σαν να μην υπήρχε άλλη επιλογή. Στην Ελλάδα είναι η οικογένεια μου αλλά στην Κύπρο εχω δημιουργήσει μία ομάδα από φίλους, που είναι η οικογένεια που έχω επιλέξει. Περαιτέρω, η Κύπρος μου ταιριάζει πολύ, οπότε δεν έχω σκεφτεί πότε να φύγω, παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισα και εξακολουθώ να αντιμετωπίζω τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

η ευτυχία δεν πηγάζει από την οικονομική ευρωστία, οπότε το ερώτημα πού οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι έχει κι άλλες πολλές παραμέτρους

Παρά την σε εισαγωγικά καλύτερη οικονομία της Κύπρου σήμερα, πιστεύεις πως οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι εδώ ή στην Ελλάδα;

Πιστεύω πως ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή προσπαθούν να επιβιώσουν. Όχι να γίνουν ή να παραμείνουν ευτυχισμένοι, απλώς να είναι υγιείς και αυτάρκεις. Στην Κύπρο υπάρχουν άνθρωποι που αισθάνονται έτσι γιατί και αυτοί έχασαν την εργασία τους ή τις οικονομίες τους αλλά σίγουρα το ποσοστό που επηρεάστηκε δεν είναι τόσο μεγάλο. Βέβαια η ευτυχία δεν πηγάζει από την οικονομική ευρωστία, οπότε το ερώτημα πού οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι έχει κι άλλες πολλές παραμέτρους.

Τι σου αρέσει και τι δεν σου αρέσει στους Κύπριους;

Μου αρέσει που είναι φιλόξενοι, απλοί και δεν είναι μονίμως στην τσίτα. Είναι εργατικοί, έχουν πρόγραμμα και είναι αποτελεσματικοί. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι η οδηγική τους συμπεριφορά.

Τι σου λείπει από την Ελλάδα που δεν το έχεις εδώ;

Μονο η οικογένεια και οι φίλοι μου. Όλα τα άλλα τα έχω!

Tι εκτίμησες εδώ που ενδεχομένως να μην το είχες στην Ελλάδα;

Την ηρεμια της μεγαλούπολης! Όσο αντιφατικό κι αν ακούγεται, οι πόλεις εδώ δεν έχουν θόρυβο, κίνηση και χάος όπως οι μεγαλουπόλεις του εξωτερικού. Έχουν ωστόσο επιλογές σε επαγγελματικές ευκαιρίες και πολιτιστικά δρώμενα. Επίσης εδώ δεν φοβάμαι, ούτε να περπατήσω μόνη, ούτε ότι θα μου ανοίξουν το αυτοκίνητο. Είναι ένα πολύ ασφαλές περιβάλλον για να ζεις. Αν εξαιρέσουμε βέβαια την οδηγική συμπεριφορά που λέγαμε πιο πάνω. Γενικότερα το λατρεύω το νησάκι μου!

Loader