7 ΑΠΟΡΙΕΣ σε Κύπρια κοπέλα μηχανόβια

7 ΑΠΟΡΙΕΣ σε Κύπρια κοπέλα μηχανόβια

7 ΑΠΟΡΙΕΣ σε Κύπρια κοπέλα μηχανόβια
«Τα σεξιστικά σχόλια σπανίζουν, οι περισσότεροι ενθουσιάζονται»

Γεια σου! Πώς σε λένε, από πού είσαι, πού μεγάλωσες, πού μένεις και τι σ' αρέσει σ' αυτή τη ζωή;

Γεια σου και εσένα! Με λένε Αλεξάνδρα, έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στη Λεμεσό και έτσι για το Δεν Ξεχνώ κατάγομαι από το χωριό Βασίλεια της Κερύνειας. Όπως καταλαβαίνεις μου αρέσουν πολύ οι μηχανές, τα ταξίδια και ο αθλητισμός.

Δυσανασχετείς καθόλου που κάνω θέμα πως είσαι κοπέλα μηχανόβια ή το βρίσκεις φυσιολογικό, ίσως ακόμη και ωραίο;

Όχι καθόλου, για το συγκεκριμένο θέμα χρειάζεται να χτιστεί μια παιδεία γύρω από την οδήγηση και την ασφάλεια, γι' αυτό σε ευχαριστώ πολύ που ενδιαφέρθηκες να μου κάνεις αυτές τις απορίες.

Πότε ανακάλυψες την αγάπη σου για τις μηχανές μεγάλου κυβισμού και πότε απέκτησες την πρώτη δική σου;

Από τον καιρό που με θυμάμαι είχα γενικά μανία με τα μηχανοκίνητα. Το 2005 έμαθα πως η Αθλητική Ακαδημία στη Σόφια είχε ειδικότητα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και πήγα τρέχοντας. Εκεί ασχολήθηκα περισσότερο με το Motocross, το 2008 πήρα μια Honda Crf 250r και λίγο πιο μετά μια Honda Cbr 600rr. Σήμερα έχω μια Honda CB1000R και μια H-D Vrod Muscle.

Είσαι αυτό που λέμε παθιασμένη με την ταχύτητα; Προσέχεις στον δρόμο;

Δεν θα πω ψέματα, η ταχύτητα είναι για μένα οξυγόνο. Η ασφάλεια όμως έρχεται πρώτη. Βγαίνοντας στο δρόμο πρέπει να ψυχολογείς το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεσαι και οδηγείς. Άλλους κινδύνους συναντά κανείς στον αυτοκινητόδρομο, άλλους στην πόλη και άλλους σε δρόμους επαρχιακούς.

οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη αίσθηση του κινδύνου

Πιστεύεις πως μια γυναίκα οδηγεί πιο συνετά μια μηχανή μεγάλου κυβισμού ή όχι απαραίτητα;

Ως επαγγελματίας μηχανοκίνητου αθλητισμού έχω μάθει μέσα από έρευνες πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη αίσθηση του κινδύνου, ενδεχομένως λόγω μητρικού ενστίκτου. Πάντοτε όμως υπάρχουν εξαιρέσεις.

Δέχεσαι περισσότερο σεξιστικά ή κολακευτικά σχόλια;

Τα σεξιστικά σχόλια μπορώ να πω πως σπανίζουν. Οι περισσότεροι ενθουσιάζονται όταν βλέπουν κοπέλες να οδηγούν μηχανές.

Είσαι Πρόεδρος στον οργανωμένο όμιλο μηχανόβιων γυναικών. Ποια ήταν η αφορμή να συσταθείτε και ποιες οι δραστηριότητες που διοργανώνετε;

Το 2010 όταν είχα δημιουργήσει τη σελίδα στο Facebook δεν γνώριζα καν αν υπάρχουν άλλες γυναίκες στην Κύπρο που ασχολούνται με μηχανές. Σκοπός μου τότε ήταν να εμπνεύσω και να ενθαρρύνω κι άλλες κοπέλες να ασχοληθούν ή αν ήθελαν να τις κατευθύνω πώς να ξεκινήσουν (μαθήματα, στολές κλπ). Όταν σιγά, σιγά δημιουργήσαμε τη λέσχη Cyprus Women Motorbikers σκοπός μας έγινε η διοργάνωση ταξιδιών καθώς και η ενημέρωση των μελών μας για την ασφάλεια μέσα από σχολεία οδήγησης, σεμινάρια και εθελοντισμό.

Loader