Αυτό το σαββατοκύριακο είναι γεμάτο με μουσική και παραδοσιακά φεστιβάλ σε όμορφα χωρία!

Αυτό το σαββατοκύριακο είναι γεμάτο με μουσική και παραδοσιακά φεστιβάλ σε όμορφα χωρία!

Δείτε τις επιλογές σας και ετοιμαστείτε για άφθονη διασκέδαση

Access For All Festival στη Λεμεσό 

αξες φορ ολ

Στόχος και αποστολή του φεστιβάλ είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, όπως και η ενημέρωση των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής & των επαγγελματιών σχετικά με την ένταξη, τη συμμετοχή, την προσβασιμότητα, και τα θεμελιώδη δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία σε τοπικό/ περιφερειακό επίπεδο, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί πρακτικά η ποιότητα ζωής τους. Το φεστιβάλ  θα περιλαμβάνει 3on3 καλαθόσφαιρα, παραολυμπιακά αθλήματα, θεατρικά έργα, ενημερωτικά περίπτερα, εργαστήρια, ανθρώπινη βιβλιοθήκη, μουσική, χορωδίες, χειροτεχνίες, κλπ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024 | 17:30 - 21:00 | Μεγάλη Πλατεία του Παλιού Λιμανιού της Λεμεσού 

 

One Love Festival Cyprus: Μια γιορτή της μουσικής, της τέχνης και της κοινότητας

one love

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην παραλία Ιθάκη, στη Μονή, στη Λεμεσό, στην Κύπρο και θα περιλαμβάνει 4 σκηνές με απίστευτη ζωντανή μουσική και DJs, κάμπινγκ κάτω από τα αστέρια, νόστιμο φαγητό και ζωντανές εγκαταστάσεις τέχνης, ελκυστικά εργαστήρια και πρόσβαση σε ιδιωτική παραλία για μόνο για τους επισκέπτες του φεστιβάλ. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2024 | One Love Festival Cyprus

 

Vegan Fam Festival στον Ψεματισμένο

βιγκαν φαμ

Το μεγαλύτερο οικολογικό φεστιβάλ της Κύπρου ετοιμάζεται να μας εκπλήξει για ακόμα μια φορά με υπέροχες γεύσεις και δραστηριότητες. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν ενημερωτικά σεμινάρια και εργαστήρια, να χαλαρώσουν στον χώρο ευεξίας, να ψωνίσουν από την αγορά, να απολαύσουν φαγητά, γλυκά και ποτά, να περάσουν χρόνο με τα παιδιά τους στην παιδική γωνιά και να απολαύσουν ζωντανή μουσική από κύπριους και ξένους καλλιτέχνες. 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σαββατοκύριακο, 14 - 15 Σεπτεμβρίου 2024 | 14:00 – 22:00 | Πάρκο Αιωνόβιων Ελαιώνων, Ψεματισμένος 

 

Πάμε στο “Μελένιο” παιδικό φεστιβάλ της Μελίνης! 

μελινη

Ένα φεστιβάλ ιδιαίτερα ξεχωριστό, καθώς είναι ίσως το μοναδικό στον κόσμο φεστιβάλ Μελιού, που απευθύνεται σε παιδιά! Με στοχευμένα εργαστήρια, εκπαιδευτικά παιχνίδια και δραστηριότητες για ανάπτυξη δεξιοτήτων, αλλά πάνω από όλα, με αγάπη για την φύση και τους μοναδικούς μας επικονιαστές, τις μέλισσες, δίνουμε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να εξερευνήσουν και να γνωρίσουν από κοντά τον υπέροχο κόσμο της μέλισσας.

15 Σεπτεμβρίου 2024 | 11:00 π.μ. | Μελίνη 

 

2ο “Στάνταρ Κκόμετυ” Φεστιβάλ στη Λεμεσό 

κομεντι

Μετά την επιτυχία του πρώτου φεστιβάλ η διοργάνωση επιστρέφει δυναμικά, με ένα τριήμερο κωμωδίας που θα γεμίσει την Πλατεία Ηρώων και το θέατρο Ριάλτο με δυνατά γέλια και ζωντανό παλμό.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ.

Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή, 13 - 15 Σεπτεμβρίου 2024 | Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

 

4ο Φεστιβάλ Τρύγου στην Παναγιά

panagia

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει με την αναπαράσταση του τρύγου σε αμπελώνα με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής και τα σταφύλια μαζεύονται και τοποθετούνται σε κοφίνια πάνω σε γαϊδουράκια. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το παραδοσιακό «μπούκωμα» για ξεκούραση. Στην πλατεία θα υπάρχουν περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα, ζωντανή απόσταξη ζιβανίας, και προσφορά δωρεάν σταφυλιού και κρασιού. Θα υπάρχει επίσης ειδική χορογραφία αφιερωμένη στον τρύγο, ενώ η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από κυπριακή παραδοσιακή μουσική!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024 | 11:00 | Παναγιά 

 

6ο Φεστιβάλ Πορτοκαλιού στην Μηλιού

mhliou

Μια μεγάλη γιορτή ετοιμάζεται για ακόμα μια χρονιά στην Μηλιού με παραδοσιακούς χορούς, ζωντανή μουσική και μια σειρά από απολαύσεις με πορτοκάλι. Πάμε να ζήσουμε τη γοητεία της μικρής κοινότητας, όπου το πνεύμα της παράδοσης συναντά τη γεύση των νόστιμων τοπικών προϊόντων. Μια τέλεια μέρα για οικογένεια και φίλους – μη χάσετε τη διασκέδαση και τις γεύσεις!

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 | 19:00 - 00:00 | Μηλιού

 

6ο Φεστιβάλ Φρούτων και Αλλαντικών στις Δύμες

dymes

Πάμε να γιορτάσουμε την παράδοση και τις γεύσεις του τόπου μας στο 6ο Φεστιβάλ Δυμών! Μουσική, χοροι και αυθεντικά τοπικά προϊόντα θα υπάρχουν στο χώρο. 

Θα παρουσιαστεί έκθεση φωτογραφίας και τρόπος παρασκευής του διάσημου παλουζέ. Μπορείτε να δοκιμάσετε παλουζέ,  ζεστό ή κρύο, αφού απολαύσετε τα παραδοσιακά πιάτα που θα σερβιριστούν στο χώρο: σουβλάκι, χαλούμι, οφτό Κλέφτικο, ακολουθούν μηλόπιτα, γλυκά του κουταλιού και λουκουμάδες.

Σαββατοκύριακο, 14 & 15 Σεπτεμβρίου 2024 | Κοινοτικό πάρκο Δυμών

 

Φεστιβάλ Ξαρκής στην παλιά Λευκωσία

xarkis

Το φεστιβάλ που επιδιώκει να προωθήσει ενεργά την κοινωνικο-οικολογική συμμετοχή στα κοινά, μέσω της καλλιτεχνικής έκφρασης και πρακτικών ανταλλαγής γνώσης θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες και έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, όπου οι τέχνες πρωταγωνιστούν, όπως και το αίσθημα της κοινότητας!

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ και μάθετε όλες τις πληροφορίες που πρέπει να ξέρετε.

Παρασκευή - Δευτέρα, 13-15 Σεπτεμβρίου 2024 | Παλιά Λευκωσία, Κύπρος

 

Φεστιβάλ αιγοπρόβειου παραδοσιακού χαλουμιού στο Πραστειό Αυδήμου

xaloymi

Το γραφικό και πετρόκτιστο χωριό Πραστειό της Αυδήμου, τιμά την κάθε πτυχή της ιστορίας και του πολιτισμού του χαλουμιού, με ένα καθαρά θεματικό φεστιβάλ που θα σας συναρπάσει με τις διαδραστικές δραστηριότητες και θα σας ταξιδέψει γαστρονομικά, ιστορικά και θρησκευτικά, ενώ 4 έμπειροι εκπαιδευτές, θα χαρίσουν μοναδικές στιγμές στα παιδιά! 

Στο φεστιβάλ θα γευτείτε εδέσματα πλούσιας παραδοσιακής γαστρονομίας, και θα διασκεδάσετε με  ζωντανής μουσική!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024 | 16.00- 22.00 | Πολυδύναμο Κέντρο Πραστειού (Αυδήμου)

 

Flying away festival στη Λευκωσία

flying away

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει αρκετά μουσικά δρώμενα, αλλά και πολλούς καλλιτέχνες. Γύρω στους 150 καλλιτέχνες θα εκθειάσουν τα δημιουργήματά τους προς το κοινό, ενώ θα υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών street food, bar, όπως και παιδότοπο για τους μικρούς μας φίλους. 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Παρασκευή - Κυριακή, 13 - 15 Σεπτεμβρίου 2024 | 16:00 - 00:00 | Τάφρος Πύλης Αμμοχώστου

 

Νατάσσα Μποφίλιου Live

μποφιλιου

Η Νατάσσα Μποφίλιου έρχεται με φόρα και παρουσιάζει με ενθουσιασμό την νέα παράσταση που έφτιαξαν με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και μοιράζεται για πρώτη φορά ζωντανά τα ολοκαίνουργια τραγούδια του δίσκου "Κάτι Καίγεται" που έχουν ήδη ξεχωρίσει και αγαπηθεί.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 | 21:00 | Αμφιθέατρο Ιδαλίου 

 

Γιάννης Πάριος Live 

παριος

Ο Γιάννης Πάριος θα μας τραγουδήσει όλες τις μεγάλες επιτυχίες του σε τρεις ερωτικές βραδιές στον υπέροχο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Λεμεσού.

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 | Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός

 

Οι Villagers of Ioannina City στο θεατράκι Λυμπιών

βικ

Η Experimental rock μπάντα Villagers of Ioannina City, ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα της διάσημης ελληνικής heavy rock σκηνής,από τα Γιάννενα, που έχει καταφέρει να κερδίσει το κοινό με το πάντρεμα του stoner & ψυχεδελικού rock με την ηπειρώτικη παραδοσιακή μουσική, θα εμφανιστεί στη σκηνή, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στο θεατράκι Λυμπιών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 | 21:00 | Θεατράκι Λυμπιών 

 

Φεστιβάλ Θερμοκήπιο

θερμοκήπιο

Οι Barking Cats Radio φέρνουν κοντά μας ένα μοναδικό event ηλεκτρονικής μουσικής!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 | 20:00 

 

Loader